Общината в София бори мръсния въздух с чисти улици

Започва пролетното почистване, ще мият след 22 ч.
21 мар 2017 09:35, Мария Захариева
22
Общината в София бори мръсния въздух с чисти улици
Снимка: архив, Bulphoto

Започна пролетното почистване на улиците в столицата. Девет екипа на Столичния инспекторат ще мият улиците в града. Това ще се случва само в късните часове – след 22:00 часа.

За почистването на булевардите и улиците ще се използват автоматизирани метачни машини.

Където се налага ще бъде почиствано и ръчно, а движението ще бъде временно отцепвано.

Измиването на улиците би трябвало да спомогне за по-чистия въздух в града.
 


22
Още от
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Кметицата ще измие София?!?! както винаги преди изборите го е правила. Еднократно.
Гнус ме е от тази!
17
2
 
10
 
! Отговори
Срам преди 10 месеца
Докъде изпаднахме при демокрацията, пазарната икономика и управлението на ГЕРБ - минете на улици в София да е новина за първа страница.
16
1
 
17
 
! Отговори
Пфу преди 10 месеца
Да миеш улиците един път ходишно и да чакаш чист въздух е като да с.е.реш в хола и да очакваш да не ти смърди. В Албания се мият улиците в големите градове по график всяка седмица! По гнилия комунизъм също се миеха улиците в София всяка седмица!!! Да докараш две водоноски новина ли е? Няма такива получовеци като нас!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
Голяма борба ще да е преди 10 месеца
веднъж годишно. И то на високосна година и не навсякъде.

По татово време малките квартални улички се миеха с водоноски почти всеки месец, от пролетта до есента, и задължително преди официалните празници. И да не с връщаме и по-назад във времето, когато улиците в центъра се миеха нощно време.
Сега имаме бизнес, чиито интереси се изчерпват на границите на имота, всичко останало е грижа на общината, на която все й е скъпо и на думи са най-големите спестовници, а контратгенти са все наши момчета..
14
2
 
12
 
! Отговори
ФПЧ в София преди 10 месеца
Замърсяване с фини прахови частици (ФПЧ) в София
През лятото е в нормите и около 66% от замърсяването се дължи на неизмитите улици - вятъра и движещите се ППС и пешеходци, които ги вдигат във въздуха, около 32% е заради колите и около 2% от други фактори.
През зимата - замърсяването надскача в пъти нормите и около 80% е заради отоплението на твърдо гориво, около 12% е пак заради неизмитите улици, 6% заради колите и 1% други.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бацето зело та се събудило добро утро баце как е купона снощи теб не те видях ма синия се залости рано рано по евтина любов хихи
12
1
 
18
 
! Отговори
Предлагам преди 10 месеца
Г-жа Фандъкова и нейните селски представители в общината и общинския съвет, да ги напуснат. Тогава наистина ще стане по-чист въздуха. Ще стане още по-чисто ако Софиянски, Янчулев и Бойко Борисов бъдат осъдени за времето на кметуването заради застрашаване здравето на гражданите на София. Няма да е трудно да се докаже и да влязат в затвора тези еврейски мекерета.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добро утро на моя на кафе е дошъл що без мен съкровище
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доживяхме!
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И по три пъти на седмица да мият, пак няма да е чисто! Всеки ден хиляди коли , идващи от "баровските села" - Бояна,Драгалевци и останалите, внасят в София тонове кал от скапаните им улици, поляни и сокаци.Отделно от това хиляди коли в самия град паркират върху земна маса- части от градинки,неасфалтирани банкети и мвждублокови пространства
8
0
 
22
 
! Отговори
Когато бях преди 10 месеца
дете,пловдивските улици се миеха всеки ден,като преди това минаваха едни машини с четки (не знам точно как се водят) и обираха боклуците и праха!Централната градска част се миеше през нощта!Това обаче беше през лошото „тоталитарно“ време!
7
0
 
19
 
! Отговори
Възмутен! преди 10 месеца
Като бях дете, улиците се миеха всяка нощ! Да всяка нощ. Сега се мият наесен за отбиване на номера, преди да завали сняг. Маркировката също по план се слага през късната есен. Та до пролетта я няма вече!
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е пролетно а предизборно :D
5
0
 
18
 
! Отговори
Миене на бул.Христо преди 10 месеца
Защо от както живея на св.Кирил и Методи и бул.Христо Ботев нито веднъж не съм видяла да се мият улиците и страхотен прах има ако тръгнете от Пиротска по бул.Христо Ботев в посока гарата - разстоянието от Пиротска до бул.Сливница е ужасно запрашено по всяко време - поне през ден там трябва да се мият улиците ? !!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Я предлагам за по-чист въздух да са разреши движението на конски каручки по централните булеварди. Повече каручки , по-малко вредни газове в атмосферата.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А, разгеле, сетиха се, но нали всички там са едни софиянци и не знаят, че по времето на комунизма улиците са се миели всяка нощ.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Общината в София да възстанови предишните цени на билетите за обществения транспорт, когато София не беше толкова замърсена. И няма какво да се ослушват. Сегашните цени са отменени от съда.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То пък един чист въздух с София , та няма що !