Един час на "Цариградско" и... над 25 000 лв. за каране в бус лента

Активисти с експеримент, заснеха близо 500 нарушители
29 мар 2017 13:07,
165


Само за един час само в един участък от "Цариградско шосе" 496 шофьори извършват едно и също нарушение – каране в бус лентата. Това става ясно от видео, заснето от неправителствената организация "Спаси София".

Близо 25 000 лв. са несъбраните глоби само от нарушителите, заснети от организацията, като на кадрите се вижда, че те е трябвало да излязат от джоба на собственици на абсолютно всякакви коли.

В един момент минава и полицейски автомобил, като съвсем наблизо зад него следва нова порция нарушители.

На този фон глобените за каране в бус лента за цялата 2015 г. са едва 700, през 2016 г. пък са налагани по най-много 80 глоби на ден – една шеста от възможното само на едно от местата в София, където традиционно някои шофьори се опитват да спестят време в трафика през бус лентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти винаги докато чакам в колоната по Цариградско шосе преди Орлов мост, бус лентата си стои празна, от време на време минава някой в нарушение, но автобуси и тролеи не минават. Изводът е ясен: тази бус лента е вредна и трябва да се махне.
86
14
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Хората карат в бус лентите, не защото искат да нарушават правилата, а защото бус лентите в София очевидно пречат на движението и създават задръствания.
85
18
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Бус лентите навсякъде в София са ненужни и само увеличават задръстванията, факт!
84
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като спрат нарушителя, да го проверяват за всичко: алкохол, наркотици, аптечка, гуми, документи, застраховки. ДА ГО ДЪРЖАТ ЕДИН ЧАС, ЧЕ ДРУГ ПЪТ ДА НЕ БЪРЗА ТОЛКОВА
83
1
 
7
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Миналата година много често имаше полиция до бус лентата на Сточна гара.Спираха много но колко глоби направиха?Това да снимат другия път.А иначе какъв тарикат или батка ще си ако не караш там.Или ако не паркираш на инвалидно място.Колкото до организацията имаше добри светофари с броячи но ги махнаха а бяха удобство.Какво ли е наред та и движението да е изключение.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ДАВАТ 20 ПРОЦЕНТА ОТ ГЛОБИТЕ НА КАТАДЖИЙТЕ И ДА ПРАТЯТ ПО ДСВАМА-ТРИМА НА ВСЯКА БУС ЛЕНТА. ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ МАЙ-МУН ИТЕ ДА СИ ЗНАЯТ МЯСТОТО.
81
1
 
10
 
! Отговори
До 81 преди 7 години
Еми селски~държавата е виновна. Няма паркинги~няма тротоари. Има закон че община няма да регистрира повече ППС отколкото паркоместа може да осигури. Сигурно не знаеш?
80
6
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 7 години
Ти май не си излизал от България, щом не си видял и в други държави същото паркиране по тротоара.
79
0
 
4
 
! Отговори
Сомебади преди 7 години
М.В.Р. неможачи :)
78
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Никой не направи реформа в МВР и резултатите са налице! Най-многобройна на глава от населението полиция в ЕС и най-неефективна! Тая застинала в комунизма организация е просто 1-а финансова "черна дупка" за държавата! Милиарди потъват там, а насреща 1 Голямо Нищо! Обслужващия силов персонал на властта!!
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето шофьори се съобразяват с бус лентата на Цариградско шосе, но бус лентата няма място там, когато от дъжд на вятър минава градски транспорт по нея. Отделно, че бус лентата пречи доста, когато МПС ще завива надясно, т.е. ще излезе от Цариградско щосе, но трябва да си чака в колоната за направо да свърши бус лентата, за да може да завие. Подобно е и когато МПС се качват на Цариградско шосе - те нямат място за престроявяване вляво, защото веднага им започва бус лентата, а отляво им е колона
76
0
 
2
 
! Отговори
Сомебади преди 7 години
Тоя хиден рефреш не е много честен :) Изключване на коменатари нема ли като опция ?
75
1
 
3
 
! Отговори
79 преди 7 години
Аз не видях. Сигурно са свръзвухови
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е единствената страна в света, в която автомобилите се паркират по тротоарите, а пешохдците ходят по платното.Защо се получава така, а селяни ?Какво е вашето обяснение ?Или пак някой друг ви е виновен.
73
1
 
26
 
! Отговори
шофер преди 7 години
Изберете си едно (може и две):-не бе аз шото бързах-аве къф си ти да ми казваш кво да правя-аве те знаиш ли кой съм аз?-ми те всички така правят-абе тя държавата на кво дередже е ти за мен си се фанал
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не че нещо~ама поне един автобус мина ли по бус~лентата? Щото те не я ползват
71
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яжте лапада столичани, дано ви обгазят по-набързо
70
2
 
11
 
! Отговори
до 70 преди 7 години
Да, бе знам - Фандъкова и Борисов за нищо не са виновни. Те само режат ленти.Иначе дежурните виновни ги знаем всички - Орешарски, Станишев и Хан Крум.
69
3
 
8
 
! Отговори
Целта преди 7 години
Целта на организацията на движението би трябвало да бъде да се повиши пропускателната способност и да няма задръствания. Бус лентата има същата цели: по-голям брой хора да минават с по-малко чакане, но това е до някакъв момент, когато бус лентата започва да пречи и по-малко хора минават през следващото кръстовище и то след по-голямо чакане. Бус лентите в София не могат да свършат и другото си предназначение: да стимулират хората да използват повече гр.транспорт,защото той е неудобен,скъп и бавен
68
1
 
14
 
! Отговори
до 74 преди 7 години
А защо според теб е така, задаваш ли си въпроса ?Защо в провинцията няма болници.Иначе продължавайте да си гласувата за разтривача на Тодор Живковите уши, който една сутрин се събуди първи демократ и европеец, ти да видиш.