Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите

Столицата създава 40% от БВП на страната, а безработицата е около 3%
2 май 2017 16:50,
171
Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите
Снимка: архив, Булфото

София създава 40% от БВП на страната и осигурява най-високия стандарт с най-високи заплати в България, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Осмия конгрес на КНСБ.

Според нея нивата на заплащане в София са съотносими с тези в столиците на държавите от нашия регион.

"Безработицата в града е около и под 3%. София привлича над половината от инвестициите в страната - 54%", посочи Фандъкова.

По думите ѝ основен принос за това има финансовата политика на Столичната община, която се изразява в запазването на нивата на данъците и инвестициите в инфраструктурата.

"Затова ни помогна изключително много диалогът с нашите социални партньори. Като един от най-големите работодателите в страната, Столичната община осигурява работа на много хора в нашия град, като само за изграждането на третия лъч на метрото има назначени около 1800 души", каза Фандъкова.

Според нея инвестициите за подобряването на условията на труд са задачи, които стоят както пред синдикатите, така и пред институциите.

"Със съюза на транспортните синдикати реализирахме специални програми срещу насилието над жени, работещи в градския транспорт", съобщи още кметът на София.

Фандъкова добави, че изключително активен и важен за Столичната община е диалогът в сектор Образование.

"Разкрихме нови 130 нови работни места за учители. В сферата на енергетиката имаме добър опит със сключването на колективен трудов договор. Надявам се и разчитам, че този социален диалог ще продължи", посочи Фандъкова, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
9
 
! Отговори
ДА ПОПИТАМ преди 6 години
АКО СОФИЯ БЕШЕ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ иЛи ШЕФ НА ПАРЛАМЕНТА НЕ СА СОФИЯНЦИ?Заради един приятел питам.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ли жена окраде цялата провинци,я много поздрави по майчина линия да и пратим квото и давали всичко вземала. Дали ще има за другите градове и било през оная работа тьфууу как не я е срам да се показва и да ни разправя колко е невинна.
97
0
 
5
 
! Отговори
БЛОКАДА преди 6 години
Пълна блокада на крадливия и корумпиран катун София от провинцията и да си пасат изпражненията си.....
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не плямпа лиляна почва тая - Че ни уморите ,Ей ! Що не дадеш някой лев на болно дете , А ? ти попрескочи трапа ,а дечицата да мрът ? А?
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 109Във всяка една община има някаква икономическа дейност. Да, има и крайни случаи, но за това се и води регионална политика(не е за магистрали). Децентрализацията я имаме застъпена като цел, но реално от централната власт не са съгласни да губят малко по малко власт, защото няма как от днес за утре да се прехвърли всичко към местната власт. Въпроса е в стъпки, много много малки стъпки, които да водят до засилване на значението на местната власт,която сега е зависима от централната
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пак ще кажае, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахъм - балкански заплати / по-големи амбиции - немаме
92
0
 
10
 
! Отговори
ПИКО преди 6 години
Докато идентифицират България като София, ситуацията ще е като тази:ТРИМА ЛАПАТ, ТРИСТА ЗЯПАТ!
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в провинцията хората кучета ги яли. Даже по телевизията казват само времето за София.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
град като Габрово е осигурявал над 50% от БВП на България през 1971-ва , това ознаава ли че е трябвало да бъде обявен за столица ?
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова да млъкне.Това за София е една сбъркана държавна политика,която скоро ще даде своите горчиви плодове.Първият такъв вече е налице.Диша се отрова и това няма как да се промени в следващите десетилетия.
88
2
 
13
 
! Отговори
Саената кметурка преди 6 години
Една учительница по русском языке не може да смята. Тя знае падежом, но не и проценти, корелации, дисперсии.... Затова да млъкне сламената кметка и да си подаде оставката. Не само защото не може да смята, а защото е изобщо смешна и жалка марионетка, сламена кметурка.
87
0
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименПриходите не зависят само от дейността на бизнеса в общината. Например акциза на горивото, цигарите, ДДС които населението на бедната община плаща и отива сега в София, ще остава в общината.
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SOFIQ NE E BYLGARIQ GOLQMA GLUPOST NAPRAVIXTE OBEZLIUDIXTE BYLGARIQ VSICHKO V SOFIQ
85
1
 
9
 
! Отговори
ю преди 6 години
До АнонименМоже би да. В ЕС има държави (Люксембург, Малта, Кипър) които са с 400-600хил души. Кантоните в Швейцария са средно с по 300хил. Всички те функционират нормално. Тоест в БГ са нужни 14 области. (две в едно)
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека се досетим последствита от демокрадцията ихууу браво даскалице един град оцеля все пак със затриването на Харманлийската напоителна селищна с-***. Eх дей бай Тошо да ви каже де зимуват раците и как имаше за всички
83
1
 
16
 
! Отговори
Оля преди 6 години
НИЕ не живеем, НИЕ вегетираме. Следователно сме растения. Или зеленчуци. А така наричат душевно болните. Следователно ние сме.....
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъковица стана по-гуем маниполатор и от баце - София сздавала 40% Ми то в софия живее и работи половината население на бойколандия. Освен това всички големи фирми се регистрират в София и тук плащат данъци, нищо че кака Пена бха у добтич за 400лв!
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази даскалица как с послушание стана милионерка. Целива на Бат Боче какалашката, краде но и му дава. Той много си я обичка. Толкова колкото обичка и паричките които му носи. Я да каже тя, как съпругът и построи клиника само за 30 милиона? Как купи апартамент за над 200 000 евра? Какво разбира от градоустройство, Руска филология е завършила. Но важното е да е Послушанка. Тя дали живее пт заплата само, а? Някой вярва ли?
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 96Ти си бил много умен бе Даунист. Кметовете на най-бедните градове и селА не получават почти нищо дори сега, нямат пари да сменят дори една улична лампа, защото всичко отива в София, нямат пари дори да наемат един ел. техник да смени тая лампа. Как повече може да ги ощети една децентрализация ??