Бул. "Дондуков": Паваж, паваж и пак паваж!

Фандъкова: На крак занесохме материала на експертите
29 юни 2017 15:30, Анисия Иванова
35
Бул. "Дондуков": Паваж, паваж и пак паваж!
Архив: Булфото

Паважната настилка по бул. "Дондуков" ще бъде запазена, като в едното платно ще се изгради двупосочна велоалея с павета, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди няколко дни внесохме предложение за промяна в проекта, който вече беше съгласуван. От Министерството на културата настояваха за запазване на паважната настилка, обясни кметът.

По думите й промяната, която се предвижда, е в едното платно да се изгради двупосочна велоалея с павета, които да бъдат равни.

"На крак занесохме материала, който предлагаме, така че експертите да го видят и да могат да преценят. Министърът на културата подкрепи това предложение", обясни Фандъкова.

По думите й ще бъде реализиран именно този проект. "Настилката ще е с павета, включително и по трамвайните линии, където сега има бетон. Тротоарите ще са с унипаваж. Велоалеята също ще е с унипаваж, който е предвиден да бъде подходящ за изграждане на велоалея", поясни кметът на София, цитирана от "Фокус".

Фандъкова допълни, че навсякъде, където в момента се реконструират улици и булеварди и има възможност, се изграждат велоалеи.

"В момента предстои да започне работа по подготовката за разширението на бул. "Монтевидео" в район "Овча купел". Там също ще продължи велоалеята, която вече изградихме с реконструкцията на първия етап. Предвиждаме такава и в един участък по ул. "Георги С. Раковски". Участъкът не е тесен – той е там, където в момента спират коли, но не трябва да го правят. Това е малко след бул. "Цар Освободител" до бул. "Патриарх Евтимий" при Френската гимназия", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам велоалеята на Дондуков колко ще издържи, но боядисаната за милиони в Младост се изтри след първата зима. Първата естакада изградена с европейски средства в София свързваща Младост 1 и 2 също е почти неизползваема даже и опасна поради паркиралите автомобили въпреки знаците забраняващи спирането. Иначе голямо хвалене удари Данчето тогава.
31
3
 
6
 
! Отговори
Експерта преди 6 години
Нека видем бул.Джеймс Баучер такава простотия ще е и Дондуков
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъчкова вбесява,на деня на "София диша" някой беше постнал снимка в един друг форум от бул Македония където са павета "културното богатство на София' ДИМ,ЧАК МЪГЛА ОТ ПРАХОЛЯК ОТ МИНАВАЩ ТРАМВАЙ!!Направо не ми се мисли на какво ще прилича Дондуков след някоя и друга година!От всички обещани проекти за ТАЗИ ГОДИНА ДРУГАРКАТА ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ГИ ОБЯВИ ЗА ..ДОГОДИНА !СЕФТЕ!!Предлагам ДОГОДИНА ДА ПОКАЖЕМ НА ЕВРОДЕПУТАТИТЕ"ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ" В СОФИЯ!!
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъкова загуби следващите избори.Щом демонстрора че плюе на мнението на гражданите,те ще я уволнят.Жалко,че ще почакаме но ще стане.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вие сте луди, велоалея с павета ?!? ще й подаря едно колело на фандъкова да я видя как кара по паве !!!
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ела ти да живееш на този булевард *** селянко. Четвърто поколение съм на този булевард. Денонощно се вдига прах от пясъка между паветата немога да отворя прозореца да проветря спалнята. По времето на Т. Живков този булевард се миеше всяка вечер след 12 часа. Колко пъти го измихте през последните 28 години *** селянко? По онова време нямаше и такъв трафик. На ден минаваха по 100 москвета и лади. Сега само за минути минават толкова. Асвалтирайте за да не е прашно и шумно!
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йорданка не става за началник и на сергия за сувенири.Всички софийски централни улици са в дупки и кратери, за периферните няма да говоря.Осветление, кошчета за *** няма, само прах, смрад и ***.Отврат!
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста герберска ***, проста Фандъкова.
24
7
 
12
 
! Отговори
Хороший человек преди 6 години
И още нещо: аристократично изживяващите се софиянци, живеещи на Дондуков, дето нямат 5 лв. в джоба за поддръжка на фасадите на сградите, не е лошо да се изнесат към крайните квартали.
23
4
 
12
 
! Отговори
един друг преди 6 години
Написах в гугъл "шанс елизе" и натиснах на изображения. Всички снимки бяха с асфат. Какъв дух, какви 5 лева...
22
2
 
19
 
! Отговори
Хороший человек преди 6 години
До МониВ Западна Европа с павета се правят предимно пешеходните зони в старите квартали. Особено в скандинавските страни. Но там паветата са идеално наредени. НИКЪДЕ не се правят натоварени булеварди с павета.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ,ама на изброените места всичко стои както е било_-и паваж и сгради и т.н.При положение ,че при нас може да построиш нова сграда на въпросният булевард,за какъв архитектурен облик става дума!?!?Кълдаръма е мор и за шофьори и за живеещи на въпросните булеварди.
20
16
 
5
 
! Отговори
Столичанка преди 6 години
Само прости ***, дошли вчера в София могат да питат за какъв дух става въпрос. Същите, които се нароиха като *** и докараха и цялото си домочадие от села и паланки да разбиват с 30-годишните си кошници настилките в София. Браво на Фандъкова, че не поддаде на натиска на *** и пульо! Надявам се и шестокрилия петоху. да го сравнят със земята най-после, въпреки протестите на тримата "специалисти".
19
1
 
10
 
! Отговори
Велко преди 6 години
Велоалея с ПАВЕТА...те това ще е БГ иновативен метод!Нищо чудно да е платено на "наши" хора за тази грандиозна идея...то не мозък,то се иска космическо мислене, за ти роди главата нещо подобно!Обиколил съм свето но такова е чудо не ке съм видел никъде!!!
18
11
 
5
 
! Отговори
Мони преди 6 години
До Хороший человек В цяла Европа се опазва старата част на градоветеЧеловек, погледни Шанзе Лозе - паважът стои векове и никой и не помисля да.го асфалтира. А, как е в Прага, Варшава, Будапеща, Дрезден, Рим и много другиПочети и не пиши глупостиНе си софиянец и затова не ти пука за стара София
17
5
 
6
 
! Отговори
До: 10 преди 6 години
Ами прочети малко история и ще разбереш за какъв дух става въпрос, а що се отнася до външния вид на сградите - това трябва да го изисква Общината.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, Министър на Културата да си значи - казваш и става. Пък дали ти разбира тиквата от улици, това е друга тема. За какво изобщо се правят проекти, направо да питат Уважаемия Министър как да се правят пътищата в БГ ...
15
5
 
22
 
! Отговори
Хороший человек преди 6 години
До гербист-столичан Луди ли сте бе! Кой по свето прави натоварен булевард с павета? ИДИОТИИИИИ
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
велоалеята може да е с малки моренкище е съвсем естетически издържано, ще ни напомня за Витоша
13
28
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Добре е че надделя разума и запазихе паветата за да може да имаме една съвременна столица. Браво на кметицата ни Фандъкова, добро решение.