Подеха инициатива: В Царските конюшни – нова джамия

Кемил Рамадан е намерил арабски шейх за инвеститор
17 авг 2017 11:45,
97
Подеха инициатива: В Царските конюшни – нова джамия
Снимка: Facebook

Нова джамия да бъде построена в сградата на някогашните Царски конюшни на бул. "Дондуков" в София. За това настоява Кемил Рамадан, прочул се като приятел на важни арабски шейхове.

Инициативата му за втора джамия в София е изцяло частна и не е подета нито от мюфтийството, нито от държавата.
Кемил Рамадан бе кандидат за президент и се представя като личен приятел на важни арабски шейхове. Той бе арестуван за кратко преди време за заплахи срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

Той е готов да осигури парите за нова джамия, ако общината даде терена в центъра на столицата.

Още по темата

"Конюшните на царя, на "Дондуков" са идеални за джамия. Имам уникален спонсор, който ще даде около 50-60 милиона за модерна хубава джамия. Парите са налице. Само трябва да ни разреши общината, г-жа Фандъкова. Имам приятели. Един от шейховете на "Абу Даби инвестмънт", той ще дойде на откриването, на първа копка", обясни Рамадан пред Нова тв.

Инициативата му е в отговор на недостига на място в софийската джамия "Баня баши". Именно заради това мюсюлманите често се кланят на тротоара.

Зад искането принципно застават и от главното мюфтийство, макар да уточняват, че Рамадан не се е допитал.

"Централната софийска джамия е крайно недостатъчна за всички, които искат да извършат своята молитва", коментира Мустафа Избищали, районен мюфтия на София. Според него обаче е най-добре тези неща да бъдат канализирани чрез Мюсюлманско изповедание в диалог със Столичната община.

"Всяко друго нещо буди конспирации и съмнения", коментира Избищали.

Опитите на главното мюфтийство да построи втора джамия в квартал "Малинова долина" удрят на камък от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
28
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Не сте рушветнали правилната сума, иначе да имате 110 джамии. Продажниците да са направили и Александър Невски джамия, стига бакшишът да е достатъчно голям! Умре оня 10% тежка му пръст, ама като него има хиляди на държавни позиции!
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен пример как се дава гласност на някакъв случаен клоун, единственл с цел да се предизвикат остри реакции и напрежение сред населението, само и само да има повече цъкания по сайтовете. Не ви е срам
6
3
 
48
 
! Отговори
1 преди 6 години
Исляма винаги първи завзема територията после принуждава хората насила да станат ислямисти. Категорично съмпротив налагането на тази религия в България !!!
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само през трупа ми.
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много дашни тия приятели,бе.50-60 милиончета за джамийка има,а за бежанци няма.Да се клянят в *** като няма место тротоарите са за ХОДЕНЕ не за ГЪЗЕНЕ.Сигурно и нищо не очакват да спечелят от тая добрина.Кемил Рамадан *** е за затвора сее радикален ислям.Не че има друг ислям.
3
4
 
54
 
! Отговори
KO? преди 6 години
Категорично съм против!!!
2
4
 
52
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ами НЕ.
1
5
 
52
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Ас съм против