Внесоха обвинението срещу мъжа, застрелял жена си в София

Венцислав може да получи наказание до 20 години или доживотен затвор
10
Внесоха обвинението срещу мъжа, застрелял жена си в София
Снимка: кадър Нова тв

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Венцислав В. за извършено от него на 18 август 2017 г. убийство на съпругата му по начин и със средство, опасно за мнозина. Материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на деянието, съобщиха от прокуратурата, предаде "24 часа".

Венцислав В. и съпругата му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Тя полагала грижи за двете им малолетни деца.

Още по темата
Тъй като при срещите им Венцислав бил агресивен и отправял заплахи към нея, по молба на пострадалата спрямо съпруга й била издадена заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие.

На 18 август 2017 г. тя подала жалба в Районна прокуратура гр. София, че съпругът й я притеснява, не спазва издадената от Софийски районен съд заповед и тъй като притежавал огнестрелно оръжие, тя се притеснява за живота си.

В ранния следобед на същия ден тя се намирала със своя приятелка в заведение в кв. "Лагера", когато към тях се приближил Венцислав. След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела. Тя била улучена в гръдната и коремна област.

Възпроизвеждането на изстрели в заведението застрашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се в близост до масата на съпругата му.

Венцислав е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и ако бъде признат за виновен за извършеното убийство, би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На Венцислав е повдигнато обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За такива като този скот, доживот без право на замяна.
8
7
 
8
 
! Отговори
Кобра преди 3 години
Личи си, че е косатка и само е изсмукала парите на човека.
7
5
 
18
 
! Отговори
я пак.. преди 3 години
и ако бъде признат за виновен за извършеното убийство/ Какво значи това АКО,тоя отдавна трябваше да е на топло ...що за съд си имаме
6
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете човека, невинен е!
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживотен за да не убие още някого
4
29
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 3 години
Застрелял е не жена си, а рускинята си...
3
3
 
34
 
! Отговори
Нико преди 3 години
Ако бъде признат за виновен.......е това не трябваше до го пише. Застрелял я е УМИШЛЕНО и то в присъствието на свидители!
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживотен затвор за тоя *** !
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 години, про добро поведение стават 10, а жената мор - това е БГ !