София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село

Ако промяната получи подкрепа, може да влезе в сила от догодина
20 ное 2017 07:11,
118
София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село
Снимка: архив "Булфото"

София е на път цялата да се превърне в зона за платено паркиране. След катоот октомври районите, в които софиянци оставят колите си срещу заплащане, се разшири в "Средец" и "Лозенец", сега се предлага това да стане и Зона Б-5, Зона Б-18, местността "Еврейските гробища" в Красно село и района на ВМА.

В момента в районите "Възраждане" и "Красно село" текат обществени обсъждания. Ако предложенията получат подкрепа от гражданите, вероятно режимът ще бъде въведен догодина, пише "24 часа".

Още по темата

На 27 ноември в сградата на район "Възраждане" ще се проведе обсъждане дали зелената зона да се въведе в границите между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "К. Андреев", "Добруджански край", бул. "Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Това са границите на кварталите "Зона Б-18" и "Зона Б-5".

Обсъждането ще приключи със заключителна дискусия на 11 декември.

Домоуправителите трябва до 20 ноември да предоставят протоколи от проведено общо събрание с взето решение "за" или "против" въвеждане на зелена зона.

Според проектите около ВМА може да бъдат разчертани 600 места.

Допитване тече и за зелена зона в местността Еврейски гробища - в границите между булевардите "Скобелев", "Тотлебен" и улиците "Йоаким Кърчовски" и "Добруджански край".

Искания за зелена зона има и в "Оборище" и в горната част на "Лозенец".

От октомври зелена зона има в долната част на "Лозенец" и улици в кв. "Яворов". Така местата в синята и зелената зона в София станаха над 21 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е много ясно какво значи точно зелена зона, но предполагам някакви допълнителни рестрикции и плащане за това, че си държиш собствената кола на улицата. Мисля, че общината търси винаги лесните пътища за справяне с проблема - плащане от софиянци, но не и създаване на зони за безплатно и сигурно паркиране. Ако е така - жалко !
7
15
 
20
 
! Отговори
жителство! преди 6 години
Заради селяните, прииждащи на талази към София, кореняк софиянците трябва да търпим неудобства-вклч и да плащаме ,за да паркираме при дома си. Предлагам платеното паркиране да важи за селяните, а за софиянци да е безплатно. Не може софиянец да е наказван ,че е потомствен жител на родния си град
6
5
 
18
 
! Отговори
от квартала. преди 6 години
Ако стане зона ще изчезнат всички коли на работещите в района, например продавача от магазинчето, лелката от детската градина, чичо пешо от 19то, пернишко-ловечки номера паркирали безплатно заради болниците, вместо да си платят за паркинг. Места ще има както има такива в почивните дни.
5
8
 
26
 
! Отговори
681 преди 6 години
Парички, парички са нужни на гроб-кметицата и обкръжението й!
4
5
 
31
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Да, хубавии времена бяха и някога се ля ни те си стояха по ТКЗС-тата и си караха каруците, а сега избраха ни една кметка - марионетка и направиха от столицата картофена нива...
3
2
 
22
 
! Отговори
до 1. преди 6 години
някога, не ми харесва тази дума.някога на улица ами буе имаше 20-30 къщи, а днес блокове един от които с 20 апартамента. сети се какъв ад е за паркиране в квартал Крива Река, а за капак на всичко има дузина болници и само около тях направено на зона.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рекета goes on
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някoга нямаше сини, зелени зони и подобни глупости и всичко си беше много добре.