Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?

Критиките към столичния кмет активизираха защитниците й
27 ное 2017 14:00,
118
Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?
Снимка: архив "Булфото"

Ремонт след ремонта на бул. "Дондуков". Абсурдни велоалеи по "Раковски". Пред НДК е като при война... Заради тези и още много проблеми в София кметът Йорданка Фандъкова е подложена на силни критики през последните дни.

Заради неуредици вчера бе организиран протест пред Столичната община. Представители на "Спаси София" и активисти на БСП бяха част от недоволството. "Данче, слез! Протест за цялостното творчество", бе мотото на протеста.

Критиките към Фандъкова обаче активизираха поддръжниците й. Известни софиянци пуснаха статуси в подкрепа на кмета в профилите си във Facebook, пише "24 часа". Те са възмутени и от умишления саботаж, заснет от камери на "Дондуков", на които се видя, че някой умишлено вади павета от ремонтирания булевард нощем.

Още по темата

Защита за Фандъкова дойде от волейболиста и треньор Владо Николов.

"Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град", пише той. Според него безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонтът на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини.

"Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите", пише  още Владо Николов и призовава да оценим Фандъкова преди да сме я загубили.

И голямата Райна Кабаиванска дава подкрепа за Фандъкова. Тя допълва, че й е благодарна заради развитието на културата в града въпреки глобалната криза.

"Кмет за пример! Скромна без да афишира трудностите", пише в профила си банкерката Виолина Маринова.

Подкрепа идва и от актьори. Александър Алексиев, познат от "Възвишение и "Откраднат живот" е убеден, че София мощно просперира в последните години.

"Мога да кажа смело, че София се превърна в космополитен град, прогресивно движещ се към останалите водещи Европейски столици", категоричен е той.

Колегата му Асен Блатечки пък констатира, че се иска оставката на Фандъкова за ремонти, които не са се случили през последните 30 години.

"Гледам нета и разбирам, че искат оставка в София. За какво? За корупция, за лъжа, за липса на работа? За работа и ремонти", пише той и допълва, че градът се развива, пълен е с чужденци и става все по-разнообразен.

В софийския дебат бе включено и филмче, което включва снимки от Google на едни и същи места в столицата, направени сега и преди пет години. Променена ли е София? За добро ли е ли не – спорът продължава да тече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Променена е, по-*** и по-задръстена.
90
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Т.Т."А за София супер си е.,но да ги няма каруците и черв.***."---Забравяш, че ромските каруци ги толерират червенитеб*клуци от г.е.р.б., воглаве с комуниста-пожарникар.
89
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей,злобни хорица беее!!!Златни улици да направят пак ще плюват,че са златни а не червени например!!Долни хора,мн сте жалки!!!
88
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам, но на кръстовището на Цар Борис 3 и Гешов е променено от известно време времето на светофара за пешеходците по борис(пешеходната от към завода където го събориха). Светва зелено и с нормален ход по средата на платното вече започва да мига и става червено. Госпожа фандъкова мисли за всички. Народа трябва да тича за да мине на зелено. Фитнес ала-бала.пп. променено е да. задръстено от коли и липса на паркоместа и гаражи.
87
2
 
25
 
! Отговори
Angelhell преди 6 години
Преди и сега не е коректно!Повечето от онова, което е направено са частни сгради!Ами разбира се, че частника ще има сметка да я направи добре, че да я продаде на добра цена.Не казвам, че няма промяна в София, но промяната е нищожна имайки предвид за какъв бюджет става дума.Да не коментираме милионите събрани от Паркинги и гаражи, но нямаме ни едното, ни другото!
86
9
 
9
 
! Отговори
Няма място за коли! преди 6 години
Опия *** Тодор Живков построи панелите, да не му "изядат главата" селяните, по негови думи. Раздаде на потомствените шумкари привилегии до девето коляно, пак поради същата причина. Сега гледайте резултата!
85
19
 
5
 
! Отговори
Т.Т. преди 6 години
Не съм съгласен с това,некакви комунистически селяни да дават акъл каква да бъде София.Добре би било да се приберът в ТКЗС то и там без да пречат на никого да живуркат. А за София супер си е.,но да ги няма каруците и черв.***.
84
2
 
17
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 6 години
Доста неща се направиха, но един от най-големите проблеми се игнорира - позволиха да се строи на всякъде и всички квартали се задръстиха. То и преди нямаше място за паркиране, а позволиха да строят блокове на всякъде, без да се мисли дали инфраструктурата може да поеме допълнително хора.Градският транспорт(без метрото) остава да е неудобен и бавен, докога ще позволяват да се кара по линиите на трамваите ? Вече е време някой да тропне с крак и се направят ограждания за автобуси и трамваи.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това клипче няма никаква връзка с темата, не знам защо е сложено в новината.
82
16
 
13
 
! Отговори
des преди 6 години
Oтрядът по дезинформация на БСП и Руското посолство не спира да плюе:Иво Христов ни обяви за ***, защото не харесваме паметника на победилия комунизъм в центура на София, Петър Волгин - защото харесваме Григор Димитров, Елена Йончева размахва стари черно-бели снимки и твърди, че са от онзи ден, *** Нинова - изпада в истерии като психясала съседка с 40 котки, която те причаква на стълбището, защото й било шумно...Не съм фен на ГЕРБ, но това просто не може да е опозиция.
81
17
 
26
 
! Отговори
СофияниецЪ преди 6 години
Писал съм и преди и все се заричам повече да не се занимавам с ТЕЯ, но не ме сдържа. Пожарникаря започна с унищожението на София (и страната като цяло) а Фандъка върви гордо по стъпките му! За мен това е напълно целенасочено обезличаване!Който имаше възможност, се изнесе от центъра, и сега той е окупиран (под наем) от селски комплесари, луди и процяци. Витошка е царство на снобари.Погрома който нанесоха на София, Бойко и Фандъка вече практически е непоправим.Тъжно!
80
7
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
За мен основнич проблем е разходът на моите пари. 1км за 7млн и то с некадърен резултат? навсякъде където харчат пари на бг данъкоплатеца резултатът е плачевен или оскъден, а плаюанията - необосновано високи. това е огромен проблем - някои го наричат кражба. и стига с това метро - там ЕС следи парите да не се крадът и местните тъпогъзовци щат-нещат се съобразяват.
79
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Центъра на София на нищо не прилича, а да не говорим за кварталите. Тези хора които я защитават явно нямат никаква представа от хубаво. Нищо не се прави като хората, дори на ул. Московска на която е Столична община човек ще си счупи краката. Тази жена е срам за столицата, на село може да одобряд този вид, но европейска столица в този вид е недопустимо.
78
8
 
17
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До 1Не са зле само крайните квартали,а дори и центъра!С оглед на хвърлените пари-доста посредствен резултат.
77
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
София изсмуква ресурса на цялата държава и на практика я оставя без инвестиции-латино(и гръцки) модел.Накрая да не остане столица без държава!?Както и да е,да кажем че го преглътнем.Обаче се оказва,че всичкия тоя ресурс се използва нерационално(меко казано) или по-точно се краде над половината,резултатите фрапантно не съответстват на разходите.Естествено,това едва ли се дължи на благата овчица Фандъкова,а по-скоро на шефовете и...
76
7
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Софийска община начело с Картофка е пълен ***! Крайните квартали са яка ***, проблема с изоставените автомобили се задълбочава, градския транспорт е пълен *** като разписание и точност, няма тротоари, няма детски площадки, няма общинска полиция и да не изброявам още 1000 неща които могат да се направят с 2 МИЛИАРДА ЛЕВА Бюджет!
75
5
 
26
 
! Отговори
Какъв е %-тът преди 6 години
Една голяма част от видеото въобще не се дължи на Столична община, а на- АПИ- Фондът за саниране - Европейски програми с 85% безвъзмездно финансиране и 15% държавно- Частни инициативиРеално общината си спи своя сладък сън, или когато е будна, то е в удобна меланхолия. И винаги се работи - "на парче", със съмнително качество и от "правилните" фирми.
74
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНЧЕТО ЩЕ "РАБОТИ" ДОКАТО ИМА ПАРИ ОТ ЕВРОПА. КАТО СПРАТ ПАРИТЕ, ЩЕ СПРЕ И ДАНЧЕТО.
73
2
 
22
 
! Отговори
жител на Младост преди 6 години
Елате на последната спирка на автобус 306 и ще се убедите колко мр.ъсна и неподържана е София. Как не сложиха една химическа тоалетна! Шофьорите притичват по храстите и това е редовна картинка. Тези хора са от 5 часа сутрин на работа. Къде????? Писахме няколко пъти до общината, но се мълчи!!!!
72
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои тук пишат за комунизам. Това ни кара да си спомним, че всъщност ни управлява комунистическа партия, създадена и ръководена от комуниста Борисов.