Кой има право да паркира? "Пазят" паркинга пред блока с бариера

Заради нововъведената зелена зона в "Лозенец" хората търсят безплатни места
15 дек 2017 07:00, Василия Пейчева
121

18938 гледания   |  Още видео
Бариера в столичния квартал "Лозенец" предизвика раздор между живеещите и работещите в района - законно ли е съоръжението или не?
Още по темата

Преди няколко дни жителите на блок в столичния квартал решават да ограничат достъпа до паркинга пред сградата, като поставят бариера. Територията е общинска, но паркингът е изграден от жителите.

Причината е, че откакто има зона за платено паркиране в района, на паркинга пред блока няма място за колите на живущите там. Това е втората бариера, която хората поставят, тъй като първата е била премахната. Срещу 5000 лева преди няколко дни те заграждат мястото, за да не се ползва като безплатен паркинг.

Хората, работещи в района, обаче са недоволни от решението и настояват, че и те имат право да оставят колите си там.

В цялата драма не стана ясно как автомобил със специализиран режим на движение може да влезе на паркинга, ако се наложи. От община "Лозенец" извършват проверка. Редът за поставяне на подобно съоръжение е лесен.

Трябва решение на етажната собственост и заверена схема в общината, регламентираща транспортния достъп до имота. Жителите са категорични, че имат документи и ще спазят срока до вторник, за да ги внесат в общината.

Откакто в края на есента част от квартал "Лозенец" стана със зона за платено паркиране, исканията за поставяне на подобен тип "паркомебел" са се повишили, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
радев преди 10 месеца
ТОЗИ НА КОГОТО Е ОТДАДЕНО ПРАВОТО НА СТРОЕЖ
95
7
 
1
 
! Отговори
Американ преди 10 месеца
Дъpтoфeлницaтa, като видя че няма обективно право и почна да нагида и обижда, както си правят българските rьoнcypaти!
Прочее, общината би трябвало да им разреши да ползват паркинга преференциялно срещу заплащане на месечна такса, ако не стискат - паркинга е за всички.
А общината би трябвало да ги накара да не ползват бариерата докато не си уредят нещата. Иначе е комунизъм и тъnизъм.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До П.Петров
Petrov
Nay dobre e niakoy da ti bie dva shuta na tebe i da te izprati da jiveesh v Kurtovo Konare
93
1
 
5
 
! Отговори
купувач преди 10 месеца
Е малко да паднат цените на имотите в Лозенец, че както са сега нямат плащане !
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как се псуват шофьорите в София?
От понеделник до петък на селянин,събота и неделя на майка!
91
12
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
Два шута на бариерата и си влизайте да паркирате.
90
4
 
20
 
! Отговори
Аман преди 10 месеца
До 59

Гражданино (съмнявам се, че и вашите не са от село, но от мен да мине), в София има доста по-способни хора от теб, които идват от провинцията. Това, че няма държава, която да се погрижи всички градове да са подходящи за живот и амбиции, е съвсем друг въпрос. Нормално е ,в град предвиден за няма и 1 млн. души, но живеят 3 млн., да не стигат места за паркинги, да има задръствания и тн... Ако беше използвал софийската си чутора, щеше да си извадиш някои изводи и да търсиш проблема адекватно.
89
0
 
6
 
! Отговори
СА преди 10 месеца
И ние си имаме в Сливен на нашия блок и който влезе трудно излиза-просто за пътна помощ е тясно там!!Да си плащат,няма да плащам аз!!
88
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 10 месеца
В предишната редaкция на Закона за устройство на територията се задължаваха проектантите да осигуряват паркоместо или гараж за всеки апартамент в блока.Със сощият закон следва да се задължат кметовете да отредят места за многоетажни паркинги в съседство с блоковете ,които да предоставят на живущите за изграждане на многоетажни паркинги-разбира се не безплатно .Така ще се сложи малко ред в паркирането и вместо такса паркиране собствениците ще плащат данък гараж или паркоместо.
87
6
 
8
 
! Отговори
усмихнат гербераст преди 10 месеца
Истината хлапаци прости е,че ще правим каквото си искаме и ще вдигаме цените докато не смъкнем и последната кожа от гърба ви!
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз си плащам данъците !
Ами плащай си и зелената зоната ?
Ама много скъпо ?
намери си някъде по евтино .
85
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този паркинг е общински ! Ами като е общински защо не го подържа ? да го асвалтира да го очертае да му сложи бариера ...
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 52
Може, може, като докажеш,че живееш там и си платиш годишна такса към общината. Другите варианти са платен паркинг, гараж под наем, синя и зелена зона, градски транспорт, колело, мотор или пешеходец
83
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Общината трябва да построи платени паркинги на няколко етажа, както е в държавите на запад от бугаристан. И след това минава паяка и всичко дето е паркирало по тротоари и градинки заминава за наказателният паркинг. Който не иска да плаща за платен общински паркинг да си продава дръгела за скрап и да ходи пеша.
82
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Striker

еми то това предлага София, хората, които могат повече са другаде и отдалече заобикалят ГРАДА ВИ, гражданино.
81
12
 
26
 
! Отговори
Безплатен паркинг преди 10 месеца
До Анонимен

Паркирай безплатно в която и да е европейска столица и ми се обади - в Амстердам знам от първа ръка че е 30 евро на ден - ако искаш. Срещу 20 лева данък Ганьо очаква, че ще може целогодишно да си паркира безплатно пред блока, че даже някои го използват да сложат подвижно мазе там. Като си купувал бараката, да си мислил че трябва и паркомясто за нея - струват между 6-10 0000 евро, а не да чакаш на всички да ти осигуряваме безплатно в градинката или на тротоара.
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
интересно, как се огражда такъв паркинг законно?
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Striker

нямаш си иден как стоят нещата, но ще те оставя да си мислиш, че някой е дошъл от нейде да ти ..се.. ре на София и че тъпите и невъзпитани хора се раждат само в прованса, а умните само в София, че иначе не би могъл по друг начин да аргументираш самочувстивето си на интелигентен човек, при условие, че нито образование имаш, нито можеш да рабптиш за жълти стоинки или едри пари.
78
11
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 месеца
В София са се родили и отраснали повече СEЛЯНДУPИ от колкото СЕЛЯНИ в страната!
77
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тепърва ще разберете, че платените зони на Фандъкова не решават, а създават проблеми, където преди това е нямало такива. Но, продължавайте да си гласувате за рекетьори и всякакви други бандити, самонарекли се "десни", "тесни" и прочие етикети.