Ремонтиран, стегнат и с нови мокети: Павлова и Банов откриха НДК

Вижте как изглежда Националния дворец на културата след ремонта
18 дек 2017 14:00,
99

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на културата Боил Банов и ресорният министър Лиляна Павлова откриха ремонтирания за 45 млн. лева НДК.

Готова е Зала 3, където ще се провеждат едни от най-важните събития по време на европредседателството ни, но през празничните дни НДК ще бъде заключено, за да бъде почистено и подготвено за началото на председателството на Съвета на ЕС.

Първото събитие ще е още на 7 януари, когато е организирана среща на деца таланти. На 11 и 12 януари в НДК пък ще заседава Европейската комисия.

"Можете да ходите и да надигате мокетите, но предупреждавам, че охранителните камери работят и всеки, който го направи ще има лична среща с мен", каза Банов на журналистите.

Още по темата

До момента са оправени два теча на сградата на НДК, които са излезли в последните дни. Това е станало по време на Панаира на книгата.

"Все още тестваме как е направен ремонтът, но течовете са тръгнали от места, които не са били ремонтирани", обясни още Банов. Все още обаче доста от окачените тавани не са монтирани плътно, има и доста изцапани с латекс места.

Вход А6 ще е парадният вход за събитията от българското председателство, обясни пък министърката на европредседателството Лиляна Павлова. През него ще влизат ВИП гостите като еврокомисарите, чуждите премиери и пр. За делегатите е предвидено преминаване през вход А4.

Зала 3 на НДК, в която ще се състоят 32 събития на високо ниво пък е най-уникалната зала в Европа, гарантира Банов. Тя е напълно преправена, сменен е таванът, вкарана е нова модерна техника, обясни Павлова. До нея на територията на бившия ресторант "Скай Плаза" пък ще се хранят делегатите, а в малка странична зала ще са работните обяди на европейските премиери и президенти. За председателството е възстановена кухнята-майка на НДК, която в цялата история на сградата е използвана само веднъж за тринадесетия конгрес на БКП.

Ремонтирани са и залите 7, 8 и 9, които ще поемат събитията, които не са ВИП. Според Павлова през тях ще минат 22 000 души за следващите 6 месеца.

"Тези зали могат да бъдат обзаведени както като конферентни, така и да се редят за кръгли маси. В зала 9 пък ще са по-арт събитията и там ще се седи по земята", разказа Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Бойко Методиев Борисов ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да благодари на другаря Тодор Живков, че е построил НДК.
61
6
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
КУПИЩА НАРОДНА ПАРА, ПОХАРЧЕНА ЗАРАДИ ЕГОТО НА БОКО И ГЕРБ, А НЯМА ПАРИ ЗА ОНКОБОЛНИТЕ. УЖАС!!!
60
5
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Алуууууууу крадливия,корумпирания,третополовия катун София не е майка БЪЛГАРИЯ....Само кражби и корупция в това проклето НДК ....долу долу долу робството и геноцид на хиените от катуна софия над бедната провинция
59
5
 
2
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Не е проблемът в ремонта, а в това че в НДК-то са положени ТОНОВЕ азбестови изолации. По оринцип сградата е изгладена изцяло от метални конструкции, по които са прикрепени панели, образуващи подове, стени и тавани. И именно тези метални конструкции са покрити с дебел слой азбестова "мазилка" - от най-дълбоките подземни етажи до най-връхната точка на покрива.
58
5
 
31
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ремонтиран с липсващи поне 20-30 млн ..... ремонтът е повече от комичен просто са смени 2 настилки , 50 плочки и са бойдисани 2-3 парапета ..... бях скоро там и гледах за кво става въпрос ....просто парите за ремонта за усвоени от точната фирма в случая Галчев Иженеринг ....... на всичкот отгоре и тревата не е пипната ..... ремонтът е повече от смешен ..... явно е че парите които са гепени пардон исвоени са много ...... така е в цялата държава ....... за тва БГ нема да се оправи НИКОГА ..
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мокетите с вградени златни или платинени нишки са ?...-:)
56
2
 
23
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Още не е готов но го откриват.Зала Фестивална и тя беше открита въпреки че още я ремонтират.Сигурно защото Свинетка като мине и всичко се руши от свръх теглото и.
55
1
 
24
 
! Отговори
Des преди 6 години
Не знам какви ремонти въртят, но кенефите никога не са били по-гнусни. Смърдят от километри и от 20 кабинки само в 2 светят лампи. Все ми се струва, че от там трябваше да започнат, ама нейсе...
54
0
 
3
 
! Отговори
urean преди 6 години
Tok, voda i parno sha im puskat li ili na rejim kat na izstrebitelite?! ;)
53
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно се харчат чужди пари за глупости за два дена 700 000 000 за обществени поръчки, а за пенсии няма!Няма защото от пенсии не могат да се откраднат а от обществени поръчки може.Но ние си търпим нали.
52
3
 
41
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
А ремонт кога ще му правят?
51
6
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Безпартийния комунист Борисов,ще покаже на комисарите развития на капитализъм в бащинията му - България !
50
10
 
19
 
! Отговори
София Възмутена преди 6 години
Ограбиха 200 000 000 от народа за поредно нагло престъпно ПИАР мероприятийце.ЗА НАС София ще останат над 3 000 нагло престъпни тежко терористични камери и хиляди скенери.Чрез тях вече увреждат милиони дневно трайно и нелечимо..
49
16
 
14
 
! Отговори
Хурнелия Неновна преди 6 години
Защо мокета не е червен?!Срамота!Засрамете се.Това не е човешко.Къде е прокуратурата?!
48
19
 
15
 
! Отговори
Wind преди 6 години
Много ми е смешно как едни платени драскачи постват едни и същи коментари и после си ги лайкват с 10те акаунта, които имат. Другари, поне правете разнообразие в номера лайкове, че така прекалено много бие на очи!
47
2
 
3
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Джедай МастърТо е непреводимо по начало. Все едно да преведеш "Рънътъ прай бурбътъ" Български тъпотии само за местна употреба
46
0
 
17
 
! Отговори
мдам преди 6 години
До ВиготураНали направиха ново Ндк - военното ндк. Ниско, тясно, тъпо. И пак за маса милиони.
45
0
 
11
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
А зала 1 няма ли да бъде ремонтирана?
44
1
 
11
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Do 40Не му обръщай внимание, на него и една черга за 80 млн да му сложат катъо "ремонт" ще и се кланя щото му е от Началника
43
2
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
United we stand strong не се превежда Съединението прави силата. Няма ли някой поне да говори чужди езици измежду еднокнижниците?