Ремонтиран, стегнат и с нови мокети: Павлова и Банов откриха НДК

Вижте как изглежда Националния дворец на културата след ремонта
18 дек 2017 14:00,
99

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на културата Боил Банов и ресорният министър Лиляна Павлова откриха ремонтирания за 45 млн. лева НДК.

Готова е Зала 3, където ще се провеждат едни от най-важните събития по време на европредседателството ни, но през празничните дни НДК ще бъде заключено, за да бъде почистено и подготвено за началото на председателството на Съвета на ЕС.

Първото събитие ще е още на 7 януари, когато е организирана среща на деца таланти. На 11 и 12 януари в НДК пък ще заседава Европейската комисия.

"Можете да ходите и да надигате мокетите, но предупреждавам, че охранителните камери работят и всеки, който го направи ще има лична среща с мен", каза Банов на журналистите.

Още по темата

До момента са оправени два теча на сградата на НДК, които са излезли в последните дни. Това е станало по време на Панаира на книгата.

"Все още тестваме как е направен ремонтът, но течовете са тръгнали от места, които не са били ремонтирани", обясни още Банов. Все още обаче доста от окачените тавани не са монтирани плътно, има и доста изцапани с латекс места.

Вход А6 ще е парадният вход за събитията от българското председателство, обясни пък министърката на европредседателството Лиляна Павлова. През него ще влизат ВИП гостите като еврокомисарите, чуждите премиери и пр. За делегатите е предвидено преминаване през вход А4.

Зала 3 на НДК, в която ще се състоят 32 събития на високо ниво пък е най-уникалната зала в Европа, гарантира Банов. Тя е напълно преправена, сменен е таванът, вкарана е нова модерна техника, обясни Павлова. До нея на територията на бившия ресторант "Скай Плаза" пък ще се хранят делегатите, а в малка странична зала ще са работните обяди на европейските премиери и президенти. За председателството е възстановена кухнята-майка на НДК, която в цялата история на сградата е използвана само веднъж за тринадесетия конгрес на БКП.

Ремонтирани са и залите 7, 8 и 9, които ще поемат събитията, които не са ВИП. Според Павлова през тях ще минат 22 000 души за следващите 6 месеца.

"Тези зали могат да бъдат обзаведени както като конферентни, така и да се редят за кръгли маси. В зала 9 пък ще са по-арт събитията и там ще се седи по земята", разказа Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха купили готова постройка по ефтино ще ше да им излезне на шуробаджанащината!
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо социологическите агенции не направят едно проучване с въпрос към гражданите: "Вълнувате ли се от предстоящото Европредседателство?", та да стане ясно на всички, че на никой не му дреме за тази дивотия!!!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Слава Боку;))) не са успяли цялото НДК да го опкаоват във виолет, за да им засилва вибрациите по нанадолнището, докато те си въобразяват, че изкачват европският връх.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно къде е другаря Борисов?
18
0
 
7
 
! Отговори
Поздравления преди 6 години
братя Боршоши за добрата работа
17
2
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен15Ти пък! Герб и кражби? Абсурд! Баце сам и от собствената си банкова сметка дава всичко това! Не си ли го чул, как казва"Аз дадох!"? Насторо е променил тактиката, накарал и е другите гербаджии да дават от сметките ки, и за това сега говори"Дадохме!"....
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖокерТой построил НДК тогава е резал ленти той реже ленти само, ако е изградил/ностроил нещо от нулата, ремонтите не ги признава.
15
1
 
6
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
"Сандокан с двата ножа" защо не го е открил той? Нали все той открива значими обекти???
14
2
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен8 Връзката се натрапва сама... В същия сайт, дадоха , как в бивша съветска балтийска република са се справили в подобна ситуация. С минимални разходи и минимална показност. а тук системата е-на гол тумбак-чифте пищови. Наскоро излезе информацията, че от ЕС въобще не са ни натискали да си затриваме икономика и селско стопанство-справка-интервю на Бакърджиев, така е и сега. Какъв ли щеше да е ефекта от това, грешните пари за саниране и други, да са насочени за стимулиране на икономи
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мецаната не може да не е бръкнала добре в кацата с меда.
12
3
 
18
 
! Отговори
от герб преди 6 години
значи може с години в "Сълза и смях" да мирише на мухал за бълагрите ... културата ни , театъра ни .... но за европейците ремонти за 45 млн.
11
2
 
17
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Поздравявам мъдрия български народ с паррррчетоо на Дайър стрейтс "Мъни фо нофинг"
10
2
 
14
 
! Отговори
bibbo преди 6 години
45 милиона , а оставили старите кафеви алуминиеви дограми от май тошово....
9
4
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Идва първо шеФство-евро,може да ни е за последно.Брюкселските комисари,най-луксозно ще изкарат.Къде ще ходят с цар Тикван,като сме обран бостан ?!Ядене и пиене с банкети,а дали е в евроцвят мокета ?
8
21
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Нека плюенето започне - Сега!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за друго ама гледах отблизо направени снимки,на някои места мокетът беше вече отлепен и се питам колко ли време ще издържи а да не говорим какъв срам ще е някой европеец да вземе да се спъне и да се пребие по стълбите защото не е прихванато с дюбели ами само залепено!Друго което ми направи МНОГО ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ-ДРАСКАНИЦИТЕ НАД ОФИЦИАЛНИЯ ВХОД,УЖАС,ИЗЧИСТЕНИ ЛИ СА??Или ще се "изложим"пред чужденците!Не би ме учудило и да не е почистено!За подлеза да не отваряме дума НАЛИ ФЪНДИ!
6
2
 
17
 
! Отговори
Мукавей преди 6 години
"В зала 9 пък ще са по-арт събитията и там ще се седи по земята"К'о? К'о речи?
5
4
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
И колко казвахте, е минималната заплата и пенсия в България? И да не помислят западняците, че са в Евро? А за онкоболните-мораториум. Както казват бабите по нашия край-свещи да си купите с откраднатите от народа пари...
4
2
 
13
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Отвътре сигурно са се постарали, но отвън? Почистени ли са стените, изтрити ли са разните надписи, графити. А тревните площи?
3
3
 
36
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Браво, само не разбрах за колко милиона са сменили само крушките. Отделно, колко милиарда струват мокетите?