СДВР-то отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа!

Слизайте от колите, качвайте се на метрото, избягвайте центъра...
88
СДВР-то отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обявените протести в следващите дни ще затруднят много повече придвижването на гражданите в центъра на София от самите делегации за европредседателството. Към момента има заявени 9 протеста, обяви старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР пред журналисти.

Още по темата

От полицията и Столичната община дадоха брифинг за сигурността в НДК, където днес се провежда заседанието на правителството – в обновената зала 3.

В утрешния ден например има протест в подкрепа на Истанбулската конвенция сутринта, а вечерта още няколко. Един от тях ще бъде "за" и "против" втория лифт в Банско.

От МВР обявиха, че са проведени разговори с организаторите и от полицията ще проявят гъвкавост така, че придвижването да е затруднено максимално малко.

Гъвкавост органите на реда обещаха и за всички събития от календара на председателството в следващата половин година.

Във вечерните часове утре призоваваме хората да избягват движението в централната градска част на София, каза Златанов.

Утре е официалното откриване на председателството и предстоят първите мероприятия от официалната програма. От сутринта ще бъде затворена градската градина на НДК и улиците около нея, където ще се извършват проверки. От полицията призоваха при съмнителни багажи и ситуации в следващите месеци незабавно да бъдат информирани органите на реда.

Златанов заяви, че службите за сигурност са напълно готови, като коментира, че председателството е възможност за държавата, но и предизвикателство за органите на реда.

НДК ще продължи да работи като културен и конгресен център по време на европредседателството ни, но хората трябва да предвиждат повече време, когато посещават такива събития. Причината са проверките за сигурност, съобщи Лъчезар Милушев, директор по сигурността в НДК.

В София са предвидени над 460 събития за еврошефството, от които около 30 – на високо ниво.

Гражданите да използват повече градския транспорт, пък призова зам.-кметът Евгени Крусев, като допълни, че той ще бъде засегнат най-малко от ограничителни мерки. Той увери, че хората ще бъдат информирани по всякакъв възможен начин за промените в движението, включително и по ел. таблата на спирките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, протестите все някак ще ги изтърпим,дори ще се включим в тях,все пак са глътка свеж въздух за иначе заспалия народ,но чиновниците от ЕС трябва да ги търпим 6 месеца да ни хвалят,а някои от нас да им се на..пват,за да замажат действителното положение,което вече става нетърпимо.Не стига,че държавата от горе до долу е прогнила от кражби и корупция,ами и престъпността се увеличи драстично и вече е цял късмет да тръгнеш за някъде и да пристигнеш читав.
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ката им не изнася на ченгетата да напускат , ама не искат , окопали са се чичови и укьови и там свестни момчета не могат да припарят , налели едни шкембета, а главите им празни , трябва да се промени системата им на подбор и пари за свършена работа !
51
2
 
24
 
! Отговори
Скиор преди 6 години
Как не се научихте, че протестът не е против втори лифт, а против модела на взимането не решения, против олигархията, корупцият, монополите, против престъпния ви начин на управление, с който съсипахте всичко!
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя заместник кмет по транспорта лошо се шегува, какъв градски транспорт, автобусите са на 45-50 минути?
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това.Досега ЕС се правеха,че не виждат какво става у нас,и приемаха на сляпо това,което им поднася властта,защото така е по-удобно.Никой не иска да си има неприятности и да нси нарушава спокойствието.Само когато трябва да ни наложат санкций за каквото и да било и когато трябва да ни се скарат за нещо,тогава си размърдват зад...те.Нека сега на живо да видят как живеем и за какво досега сме им изсипали 25 милиарда евро,а сме получили само 15,от които поне половината са отишли Къде?Аааа
48
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 6 години
До goи кой ще ти ги даде?Идват тук да ни гледат сеира.
47
0
 
2
 
! Отговори
Umbush2v1 преди 6 години
V youtube klipovete na sofiiskite metro biletoptidavachki kak davchat davka s baloncheta i prodavat....biletoprodavachkite na autogara sofia kak si lakirvat krakata i prodavat ...sa sabrali edin miliard zriteli...wow...?!
46
1
 
4
 
! Отговори
Shumen Dobrich преди 6 години
Chudesno, celiat bg narod da si spodeli nezabavno na edin list hartia bolkite vkupom s chlenovete na europeiskoto ni semeistvo ... te za tova sa doshli... :-) ....da vi metnat edno oko, dali gi slushkate...da natriat nosovete na europeiskia proletariat s bulgarskite proletarii....eto vijte bulgarite kakvo kak i za kolko rabotiat i sa stastlivi v Europata daje, i si tarsiat vse kompania s kogo da iadat i piat, ta i kopanica da igraiat...a onez vse feratita, jaguari, audita, mercesedi, tesli...
45
1
 
5
 
! Отговори
До №39 ОРЕШАРСКИ преди 6 години
Много си неграмотен. Три реда, пет грешки. Добре, че никой не вярва, че си Орешарски!
44
1
 
9
 
! Отговори
Наздраве преди 6 години
Колко мъка има в тази бедна страна:)
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До TКакъв студ снощи?? темперетури над нулата. Иначе си прав, но пишеш с предразсъдък. На мен ми се скапа колата и известно време ползвах метрото, а като изключа, че не ми беше близко станцията за сметка на това е един много удобен транспорт. Не само у нас, а в цял свят. Единственото лошо в нашето метро, че не обхваща цяла софия иначе не бих се качил на кола, а другото, че с колело няма къде да го паркираш ако искаш да съчетаеш.
42
1
 
3
 
! Отговори
Т преди 6 години
Понеже разни умници ще се хванат за буквичките, а не за смисъла:"трамвайте" да се чете "трамваите":D
41
5
 
11
 
! Отговори
T преди 6 години
Снощи бях на кино и съжалих 100 пъти, че си оставих колата вкъщи. Умрях от студ докато стигна до метростанцията, влизам вътре и не мога да ви опиша на какъв абсурд бях свидетел - влакчето пристига след 15 минути. После още 8 минути ме дундурка до моята спирка. После още 10 минути вървях пеш. Премръзнах жестоко и ми отне 35 минути, за разстояние, което с моята кола е 5 минути и съм си на топло в нея. Тролеите и трамвайте бяха през 30-40 минути. Оправете го този градски. Това е гавра.
40
3
 
12
 
! Отговори
go преди 6 години
Сега е момента за искане на прилични заплащания.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42 А вашата мечта ,на *** от ГРЕБ,триполова ли е или еднополовобракова е ?Или мечтата ви е,, владичество и съжителстно,,и как ,,бай Кемал ,лодкаря и леля Мюнире -ятаци на Левски ,,.?
38
1
 
16
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Ти не си Орешарски,той е грамотен,а ти си не можеш да пишеш.Знаем от кои си:гърбавите са неграмотни,нагли и корумпирани!
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачТова ви е мечтата на вас от БСП, нали?
36
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпускане на НС и нови избори! Стига вече мафия във всички сфери на ежедневието ми!
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравете за всякакви протести и революции.Преял човек, не можеш да го изкараш на улицата.
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата лично е наредил да се свалят плакатите.