СДВР-то отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа!

Слизайте от колите, качвайте се на метрото, избягвайте центъра...
88
СДВР-то отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обявените протести в следващите дни ще затруднят много повече придвижването на гражданите в центъра на София от самите делегации за европредседателството. Към момента има заявени 9 протеста, обяви старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР пред журналисти.

Още по темата

От полицията и Столичната община дадоха брифинг за сигурността в НДК, където днес се провежда заседанието на правителството – в обновената зала 3.

В утрешния ден например има протест в подкрепа на Истанбулската конвенция сутринта, а вечерта още няколко. Един от тях ще бъде "за" и "против" втория лифт в Банско.

От МВР обявиха, че са проведени разговори с организаторите и от полицията ще проявят гъвкавост така, че придвижването да е затруднено максимално малко.

Гъвкавост органите на реда обещаха и за всички събития от календара на председателството в следващата половин година.

Във вечерните часове утре призоваваме хората да избягват движението в централната градска част на София, каза Златанов.

Утре е официалното откриване на председателството и предстоят първите мероприятия от официалната програма. От сутринта ще бъде затворена градската градина на НДК и улиците около нея, където ще се извършват проверки. От полицията призоваха при съмнителни багажи и ситуации в следващите месеци незабавно да бъдат информирани органите на реда.

Златанов заяви, че службите за сигурност са напълно готови, като коментира, че председателството е възможност за държавата, но и предизвикателство за органите на реда.

НДК ще продължи да работи като културен и конгресен център по време на европредседателството ни, но хората трябва да предвиждат повече време, когато посещават такива събития. Причината са проверките за сигурност, съобщи Лъчезар Милушев, директор по сигурността в НДК.

В София са предвидени над 460 събития за еврошефството, от които около 30 – на високо ниво.

Гражданите да използват повече градския транспорт, пък призова зам.-кметът Евгени Крусев, като допълни, че той ще бъде засегнат най-малко от ограничителни мерки. Той увери, че хората ще бъдат информирани по всякакъв възможен начин за промените в движението, включително и по ел. таблата на спирките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за гости са тези? Що за гости затварят улиците и се правят на шефове в собствения ви дом? Това е брюкселска инвазия! На оръжие!
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за народ би си избрал ТРЕТИ ПЪТ пожарникаря? Това не можеш да го скриеш по никакъв начин, а мен лично ме гложди мисълта , че господарите идват да почешат кутрето зад ушите и то естествено ще се скъса на маха с опашка. Нали Бочко? М?
11
1
 
40
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Протести до дупка!ОСТАВКА за МАФИЯТА ГЕРБ!!!
10
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва всички да излезем и да бутнем режима на Пожарникаря.
9
1
 
26
 
! Отговори
234 преди 6 години
До ПатриотНЕ "ТЕ" А ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ТАЗИ МИЗЕРИЯ СЕГА !! ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТОЗИ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ***,ПАК И ПАК?? ЗА НЕГО,ЗА ТЕХ,ОТДАВНА Е ПИСАНО КОИ СА!! С КАКВО СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ! СРАМ ЗА ВАС!!!!!
8
2
 
45
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Бойко е бесен, че решихме да си показваме магариите брез еврочиновниците. Него от едно време са го учили като идват гости да се държи прилично и да замита проблемите под килима, та на тръгване да го потупат по рамото.... :)
7
2
 
46
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Сега е времето за протести и хората да излеят разочарованието си от мафиотско-мутренското уравлвние на страната. Нека *** чиновници разберат в каква долнопробна *** живеем. Не да ми говорят за европейко семейство, а да покажат загриженост и съпричастност, а не съучастници на Царя Слънце.
6
3
 
59
 
! Отговори
Гласувайте пак така! преди 6 години
По стар обичай предателите във властта обявиха НАРОДА за виновник ! Виновни сте, че не искате да работите за 300-500 евро, да плащате скъп транспортм, да карате по "нови" пътища пълни с дупки, да дишате мръсен въздух, че не искате мафията да бетонира и Пирин и т.н. Виновни сте!!!!!Гласувайте пак за тези крадливи кучета и до 5 години 90% от българите ще ровят по кофите за коричка хляб!
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи пак ще убиват невинни Българи в заради очилатите колониалисти-европейци!
4
34
 
7
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Е сега ще се надрищят от протести.Де що има *** в държавата ще хукне да си демонстрира комплексите по центъра на София, така де нека чужденците да ни видят.То бива простотия бива, ама нашето и в екваториална Африка го няма.
3
1
 
44
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Е той един от протестите ще е баш на МВР за повече пари. Иначе нека, да се види колко е доволен народа от ГЕРБ и ЕС.
2
2
 
56
 
! Отговори
сигурно преди 6 години
Сега ще лъсне цялата истина за тази страна управлявана от мафиоти ,и ще видят как живеят робите в нея !!
1
3
 
53
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ!!!