Блок до блока. Строеж вдигна "Красно село" на протест

Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи
22 яну 2018 10:30, Петя Славова
90

Жители на столичния квартал "Красно село" на протест срещу строежа на нов блок в района. Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи.

Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от основните притеснения на гражданите е именно близостта. По план на мястото ще бъде построена жилищна сграда, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите.

"Собственикът е направил замяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена площ 102 квадратни метра", подчертаха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е незаконно, защото единственото действие, което могат да предприемат собствениците на площта е да оградят и да поддържат зелената площ. Не обаче и да строят.

"Преди 9 години закупих тук апартамент с идеята, че ще имам гледка, но се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок", оплака се друг от протестиращите в ефира на "България сутрин".

Недоволните жители на "Красно село" недоумяват още защо еколозите протестират срещу строеж на лифт, а не и срещу застрояването на зелените площи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- вероятно Бойко хабер да няма от това. Разправяйте се с мижитурките- писарушки в общините. Те си знаят от кого са взели или кой е лобирал.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък.Олигархията нали трябва да вложи изпраните пари в нещо. Запушиха коридора за вкарваш чист въздух в Младост, сега вече и по склоновете на Витоша пълзят новите строежи, та едно Красно село ли ще ом обърне внимание някой.
81
1
 
1
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Проблема не е в липсата на правила а в твърде многото правила.Колкото са повече толкова повече възможности за "измама" има.
80
0
 
13
 
! Отговори
Линч за общината! преди 6 години
Хора не ходете до Бойко а до общината и се саморазправете с всички в нея линч с камъни и пръти. То е ясно че са взели подкупи и сега всичко е наред това са най=големите крадци в общините и МВР_тата
79
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До 1"Ми като позволихме села и паланки да се преселят тук ще се строи докато не остане и 1 метър зелена площ!"Още от времето на Живков и после на Бойко така вървят процесите. Съсредоточвате всичко в Софая. Министерство на речния и морския транспорт що дири във Софаята ?!Има и куп други безмислици. Например на Енергетиката. Така събирайте всичко в софая и на останалите места ще има само римляни.
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяците са виновни, защото първата им работа като дойдат тук е да си купят килийка с две стаи по 10 квадрата и кола от мизерната заплатка. Вероятно въпростната сграда вече е разпродадена на зелено на съселяни на протестиращите. Те си го направиха така.
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новото строителство не се интересува от законовите отстояния на една сграда от друга.От двете страни на тясна уличка се извисяват два високи блока.На ниските етажи почти няма слънчева светлина,ако протегнеш ръка ще хванеш простряните *** на съседа,ако решиш да ползваш телефона си,нямаш обхват,защото съседните улици са застроени по същия начин.Мазите и гаражите,които са на нивото на улицата или метър под него са продадени като партерни апартаменти.Просто лакомията е безкрайна.
76
1
 
3
 
! Отговори
До Възмутйен преди 6 години
Ти ме разсмя искрено. От дете помня подчертания руски акцент, с който говореше една от колежките на майка ми. Бащата на тази жена навремето е емигрирал в СССР, тя се е родила там, но е била още дете, когато семейството й се е върнало в България след 9 септември. Познавам и други такива хора, но никой от тях не говореше с руски акцент. Знам и колко силно се тушираше акцентът на рускините, омъжени в Бг, след като поживеят тук 3-4 г.Онази лелка изведнъж забрави руския акцент в края на 1989 г.
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
самите протестиращи също са допринесли за презастрояването. Това е безспорен математически факт.
74
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Според градоустройствения план на София - града съвсем ЗАКОННО ще се превърне в бетонно гето - Гледайте Манастирски ливади/Истанбул/Атина същото се готви за всички южни квартали. Дърветата ще ги гледате в кашпи.
73
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купил си гледка човеку, така ли? Тръгнал ли е строежът, значи всякакви разрешителни са вече пуснати и колкото и да скачате в преспите нищо няма да стане.
72
1
 
26
 
! Отговори
без коментар преди 6 години
явна КОРУПЦИЯ в общината и при държавни служители...
71
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ми като позволихме села и паланки да се преселят тук ще се строи докато не остане и 1 метър зелена площ!
70
5
 
4
 
! Отговори
Възмутйен преди 6 години
Стига бе! Що не се въвежде на тест за правоговор за учители, политици и хахаха т.н. комици разчитащи на родния си почти "руски" диалект в ефира. Тези хора очевидно се радват на одобрението от мякащите, НО не и в жеуезния запад. Така че учете български език дица(деца де), за да получите необходимото уважение.
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да се делим и противопоставяме.Управляващите това искат.Истината е че моментално трябва нов устройствен план.Ако трябва да ползват стария от социализма.Там пишеше-на 1км2(примерно)-толкова застроена площ,толкова зеленина,толкова детски градини,толкова болници,толкова училища.Толкова спортни площадки.Разстояние между сгради-мин.толкова.Височина на строителство-еди колко си.Компромиси -никакви!Тия които се опитват да вземат въздуха на хората-в Централния Софийски!При бай Ставри-строг но
68
1
 
21
 
! Отговори
З.д.р.а.в.к. OFF преди 6 години
Язе за ко дойдох от червен брег да ставам главен архитект на София. КАТ не ви харесва стойте си у ваште села. Ако не ме бяха назначили още да съм си у село, сега пара трябва да се връща така че ще се строи където има място
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Строят и продават 40% от жилищата, а останалите 60% са празни. За да се спре хищническото застрояване, трябва общината да праща нуждаещи се наематели в незаетите апартаменти, които да плащат на общината наем, а общината да плаща на инвеститора-собственик на апартаментите парите на наемателите.
66
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също съм софиянец и съм за преместването на столицата извън родния ми град.Тогава ще си отидат и всички измислени политици, чантаджии, селски кариеристи и други.Погледнете управляващите - има ли поне един, който да е роден в София.Да не би Бойко Борисов, Цецка Цачева, Десислава Атанасова или Лиляна Павлова да са от София.Или може би селските тарикатчета Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.
65
2
 
25
 
! Отговори
Младеж от Село преди 6 години
И аз съм решил да продам нивите на дядо и да си купя апартамет и да се преселя в София.Тук няма нито работа, нито живот.
64
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци сме За преместването на столицата извън София