Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух

След призива й: 5 хил. души повече пътували с метрото за ден
Обновена: 27 яну 2018 10:14 | 27 яну 2018 10:06, Елка Василева
159
Фандъкова на работа с автобус – за по-чист въздух
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

Не казвам, че е само резултат от призива ни, но във вчерашния ден имаме около 4-5 хил. души повече, пътували в метрото в сравнение с предходния ден. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова тв.

„Това са данни на база на продадени повече билети. Дори тези числа показват, че хората имат съзнание и отношение към това, че ако повече от нас слязат от автомобилите си в тези дни с превишение на фини прахови частици, може би лично ще допринесем за това градът ни да стане по-чист“, посочи тя.

„Дойдох на работа с автобус 76. Нямам метро в кв. „Манастирски ливади“, където живея. Засякох 40 мин. от излизането от вкъщи до Орлов мост“, каза Фандъкова.

Преди дни тя призова столичани за използват градския транспорт, а не личните си автомобили като мярка за борба срещу замърсяването на въздуха.

Още по темата

Кметът обясни, че вчера най-голямо замърсяване е имало в в кв. „Хиподрума“, днес - в „Младост“. През нощта е имало пикова стойност, в момента също е доста.

В този сезон най-сериозният замърсител е битовото отопление и това се вижда по върховите стойности, каза Фандъкова и припомни, че по празниците, когато трафикът беше изключително облекчен, през нощта доста често е имало най-високите дейности.

„Със „зеления билет“ усилието ни е да подкрепим хората, които по финансови причини не биха се качили на градския транспорт. Същото се отнася и до възможността за паркиране в крайните зони на входно-изходните артерии в буферните паркинги, хората да оставят автомобилите си, ако идват от по-крайни квартали, и да се качат на градския транспорт“, посочи кметът и допълни, че има готовност за пускане на повече автобуси, трамваи и тролейбуси, за да се компенсира ефектът от „зеления билет“, каза столичният кмет.

Фандъкова обясни, че се правят и засилени проверки за прекъсване на пътя на отпадъчните материали от контейнерите, от пунктовете за вторични суровини или автосервизите до домовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАМЕ ДА ВИДИМ АХМЕД ДОГАН ДА ПЪТУВА С АВТОБУС И БЕЗ ОХРАНА.
106
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая на снимката доста нелицеприятна. Личи си, че среща трудности в работата.Не, че хората и пречат ... Ама с диплома за руска филология да решаваш проблемите на столицата ... Трудно си е, още повече, ако си расъл другаде ...
105
1
 
10
 
! Отговори
зеленото преди 6 години
То и аз един път се возих на ес класа сега мисла да ям зелена салата и да си я купа след некоя година като изплозвам зелен билет до тогава разбира се
104
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Няма да оправиш въздуха със забрана за сервирането на боб в стола на общината. Бедните искат да карат стари коли без катализатори и да се греят с кюмбета. Постъпи отговорно - дай им срок до 2 седмици да са забогатели - да са си сложили климатици или печки на пропан-бутан и да са си купили коли с катализатори. След 2 седмици почвай да глобяваш и влизай с полиция в гетата. Друг вариант няма.
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този охранител дето е на всяка снимка зад Фандъкова и гледа лошо не беше ли парашутиста зам. кмет по ресор Транспорт? Бил прескачал релсите като малък, после станал мoдeрaтор във някаквъв форум за любители на транспорта и накрая хоп в кметското кресло. Целия и екип е на това дередже затова и резултатите са видими.
102
1
 
11
 
! Отговори
Алия преди 6 години
Не я е срам!
101
3
 
10
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Не стреляйте по пианиста ( в случая даскалицата), толкова може !
100
1
 
5
 
! Отговори
50ст без здръстване преди 6 години
Резултатът е без промяна, всики сенсори са на червено, скоро на лилаво и така до следващият дъжд. А дробовете ми на данъкоплатец и роб няма да останат работоспособни още дълго.
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъчке-е-е, Фъндъчке! *** при ромския СИ електорат и му кажи да не гори автомобилни гуми и "вторично гориво" от сметищата!
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че Фандъкова си прави реклама е ясно, но кога Фандъкова ще направи нещо за чистотата на въздуха в Софоя, която сега зависи почти изцяло от спирането на горенето на гуми, въглища, дърва и какво ли не още. Още малко може да помогне и ако улиците и тротоарите са чисти и това е. Останалото е реклама и ползата е нулева от приказките против колите.
97
1
 
14
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
Фъндъкова........много лъжеш. Страх те е от народната любов. Скоро Правосъдието ще бъде взето от народа в ръцете си и ще има наказани престъпници като теб.
96
0
 
22
 
! Отговори
BigDick4you преди 6 години
Чудесен почин!Очаквам и, респективно,240-те търтея, да започнат да ходят в Парламента с автобус,а парите от продадения автопаркда бъдат дарени на няколко старчески дома например!
95
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорите искам да ви накажат всеки ден само за пет минути, да чакате автобус на румънското посолство. После ще ми кажете дали колите не замърсяват
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УчуденСи ти!!!!!!
93
3
 
1
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До Анонимен 95Мало умник!
92
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Фандъкова
91
2
 
22
 
! Отговори
БЕЗ катализатор преди 6 години
Другарко Фандъкова,защо не разчоплихте тази тема около Петровден миналата година/примерно/?Или тогава вашия хЕЛЕКТОРАТ не се топли,а сега колите са виновни!?
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре селяни, убедихте ме, купувам кола и ше ходя с нея на работа, ще паркирам навсякъде като вас, а на пешеходни пътеки само ще забравям без да спирам.
89
4
 
26
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Един път отиде на работа с автобус и край проблема е решен.Тя сама казва че нямало трафик пък имало замърсяване.Но някой друг трябва да е виновен.Сега отново това са шофьорите.Що не каже каква и е служебната кола и колко замърсява ?Дори да забранът изцяло движението в София замърсяване ще има и тогава кой ще е виновен ..сигурно пешеходците.
88
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е вече да изритаме ГЕРБ.