Зелен билет за днес: В целия градски транспорт в София - за лев

Не използвайте автомобилите, отоплявайте се на ток, зове общината
28 яну 2018 09:30,
173
Зелен билет за днес:  В целия градски транспорт в София - за лев
Снимка: архив "Булфото"

За днес, 28 януари, Столична община въвежда специалния "Зелен билет". Причината – замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Още по темата

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

"В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус".

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметицата да махне бездомните кучета, за да може да се ходи свободно пеша
119
4
 
7
 
! Отговори
Искаме турбини преди 6 години
Сега чакаме Фъндито да оправи нещата с въздуха. Утре щяла да сложи вятърни турбини около София, които като едни големи вентилатори щели да продухват саждите и мръсотията. Пък и лятото да разхлаждат народонаселението.
118
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо смятате че тецовете горят газ,защото така ни казват.около тях миризмата е една и съща.Винаги е било така мръсно,софия не се чисти никога,но сега ще се усвояват пари.Градския транспорт пък е по скъп от автомобилния.за какви мерки говорят?!?
117
0
 
22
 
! Отговори
Прах, кал и сажди преди 6 години
Незнам кой какво горял, ама улиците (малко силно казано улици) са под всякаква критика. Вижте само по колите какъв прах, кал и пепел има и ще ви стане ясно какво дишаме.
116
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо отказахме Южен Поток,можеше да газифицираме цяла България,особено тецовете.Ама тогава щяха да фалират американските централи в Марица,силно замърсяващи,горящи слабите лигнитни въглища.Но пък България е подписала дългосрочни договори на високи цени, и с големи неустойки.Кой ги подписа?
115
0
 
25
 
! Отговори
Гепи преди 6 години
А какъв искат да бъде въздуха в тоя претъпкан град, те сградите са като стена отвсякъде, а където случайно има някое местенце, задължително е заградено и хвърчат багери и самосвали наоколо. В квартали като Кръстова вада, Манастирски ливади, Витоша е пълна ***, няма дори една свястна улица и всичко е оплескано с кал, пълна липса на инфрастуктура. У *** гета пък бумтат кюмбета, подклаждани или с незаконно отсечени дървета от парковете, или пък с всякакви *** включително пластмаси.
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Билетчето по левче е като Коледно намаление. Предварително се вдига цената и след това шумно се рекламира връщането на старата цена.
113
4
 
4
 
! Отговори
до 107 преди 6 години
Комунистите не посегнали на зелените клинове.Какво значи да посегнат,те ги направиха!
112
0
 
6
 
! Отговори
До 113 преди 6 години
Тецовете са на газ от доста отдавна. Разбира се всеки ТЕЦ на въглища или мазут, замърсява много. Миналата зима огромният проблем със замърсяването на въздуха в Пекин беше заради студа и тецовете на въглища до Пекин, които работеха с пълна мощност, заради огромното потребление на ток. За София този проблем не стои. В София има хиляди малки пушещи комини, най-вече в гетата.
111
3
 
23
 
! Отговори
КАКЪВ СПЕЦИАЛЕН БИЛЕ преди 6 години
ЧЕ ТОЙ БИЛЕТА ПО ПРИНЦИП СИ БЕШЕ 1 ЛЕВ И ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНЕ ТАКЪВ!!
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се разрови какво точно горят Тецовете страшно много ще се размирише.Нали се сещате че така както ни ограбват чрез огромните сметки на Топлофикация,така ни ограбват чрез страшно долнопробното гориво,което горят Тецовете.5 квартала с роми не замърсяват колкото един ТЕЦ горящ мазут,въглища,пласмаси и други ***
109
14
 
14
 
! Отговори
Емилчо Лаков преди 6 години
До АнонименОтоплявам се с климатици. Сметката ми за ток зимата е 120 лева. 120 лева ли нямаш бе, бездарник?! Сигурен съм, че за само цигари и талончета от лотарията си дал толкова изминалата седмица...
108
5
 
23
 
! Отговори
??? преди 6 години
Отоплениято замърсява, а Фандъкова говори само за транспорта. Това не е ли още една причина Фандъкова по най-бързия начин да подаде оставка?
107
0
 
6
 
! Отговори
Бате Люба преди 6 години
По *** пак няма да плащат и тоя лев. Герб партия и поддръжници по бързо ще стигат до местоназначението си щото всички ще тровим с по *** в автобуса за по левче дето само ние сме го платили. Сега положението и че не може пеша да стигнеш от т.А до т.Б щото няма път. Добра идея но неправилно направените трасета я обричат на провал
106
14
 
11
 
! Отговори
Емилчо Лаков преди 6 години
Просто на татари, шофиращи без катализатор трябва да им се отнема МПС-то и глупци, изгарящи всичко възможно в отоплителните си системи да бъдат глобявани солено та дори и арестувани. Не може да живееш в град, в който шофьор на бус получава 1200 лв на месец и да се оправдаваш, че нямаш пари за цивилизовано отопление. Нелепо е.
105
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не използвайте автомобилите, отоплявайте се на ток, зове общината"Ще ми плати ли тока общината?!?
104
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да посегнат на зелените клинове през, които да влиза чист въздух в София даже и комунистите не посмяха да направят за 45 години, но псевдодемократите си туриха лапичките и разрешиха безразборното строителство върху тях за да вземат тлъсти комисионни и да пратят децата си уредени по чужбина!
103
0
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Всеки на село има къща с двор, както и старите къщи с дворове във всеки град, но това е много далеч от лукс.
102
1
 
4
 
! Отговори
Емо преди 6 години
До Анонимен 100: Аз поне си пиша името, а ти се криеш като плъх под "Анонимен". И най-добре се върни в село, откъдето идваш, не заемай място в София!
101
3
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
До 93. Лукс е да има къща. Но на какво сърди в тези квартали а? На ***. По ако ходят, по кал в по -голямата част от кварталите. Има ли тротоари. Няма, защо? Защото всеки е заграбил всичко с огради. Голям лукс сами и единствено с кола може да се придвижват.