Зелен билет за днес: В целия градски транспорт в София - за лев

Не използвайте автомобилите, отоплявайте се на ток, зове общината
28 яну 2018 09:30,
173
Зелен билет за днес:  В целия градски транспорт в София - за лев
Снимка: архив "Булфото"

За днес, 28 януари, Столична община въвежда специалния "Зелен билет". Причината – замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Още по темата

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

"В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус".

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
НЕРАЗБРАЛ преди 6 години
НЕРАЗБРАЛ- Зеленият билет за едно пътуване ли е или е като еднодневна картза неограничен брой пътувания?
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българска сгaн... Такава хубава държава имаме, ама само 10-15% от населението и стават.
78
5
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тоя е бил фалшив. Богатите не живеят в махалата ти. Беден - напънал се - та се на... На богатия колата му е в гаража. И на жена му също. И ти като си среден - що защитаваш бедните - гледай богатите - стани като тях, не като бедните.
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
37 - А ти забравяш, че за унищожено имущество над 100 000 лева, може да полетиш толкова време, че като излезеш, колите да са летящи. И Несебър притеснявай. Имам си застраховка.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а след 10 години столична община призовава всички млади в трудоспособна възраст да се размножат с цел запазване на държавата като ще получат по 30 лв месечно за хляб и някоко литра вода месечно и палатки от БЧК
75
4
 
7
 
! Отговори
До Край преди 6 години
В махалат имаше един като теб който голям го вадеше. Нашите коли били дараци, варели и т.н. Една сутрин намери 3 кирки забити в колата му, която кое евро беше, така и не разбрахме. Не съм го виждал повече, УС//ра се от страх. Никой от нас не пострада или да е имал заплаха. Средни сме по стандарт, стремим се да живеем нормално.
74
1
 
18
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Забелязах че ако не си чистя апартамента във въздуха и по мебелите значително се увеличават праховите частици. Абе мийте я по-често тая София, другарко Фандъкова.
73
1
 
18
 
! Отговори
БЕСЕН преди 6 години
Градският транспорт щеше да е безплатен при такива радиоактивни замъсявания!При тези стойности от последните 2 дни смъртта изобщо няма да е бавна ако си на открито и активно вдишваш.Това е геноцид,а се крием зад смешни препоръки и решения,кмет,Стаолична община и нагоре.Ще си платите всички.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чибаТакива като теб, не заслужават нито болници, нито училища, нито полиция, нито пътища. Вие сте НАПАСТ, която не става за нищо, не може нищо и трябва да отиде в нищо.
71
4
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
До тоя дето плаши със социалистическа революция и бунтове. След всеки бунт на бедните им е било още по-бедно. Върни историята да видиш. Бедните са глупави а богатите умни и винаги ги обяздват. И сега така ще стане - дай боже да е по-бързо, че се издушихме с това сиромахомилство. Някой ромски българи искат да се забранят кюмбетата само на българските роми - не става. Дружно ще си беднувате.
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е направила столична община за тоя ДВУМИЛИОНЕН ГРАД в последните 20 години ? освен че колите пред блока се умножиха, закриха линии на градски транспорт с 100 зора пуснахте метро благодарение на европа и японците щот половин век немало пари Що не самирахте панелките като в ГДР що не напраихте паркинги що има градски транспорт на по един час а после обвинявате че некой кара кола на 20 години ? има ли друг избор или да завършва бакалавъра и да фаща терминал 2 ....
69
0
 
8
 
! Отговори
До Н. преди 6 години
А за най-големият замърсител няма ли да пердложиш нещо? Ако се изпълнят и преизпълнят твоите 10 точки, замърсяването от сегашните 600 мкг/м3 ще падне най-много до 580 мкг/м3. За тези над 500 мкг/м3, защо не предложиш нещо? Такива като теб са най-вредни, защото итклоняват вниманието в грешна посока и ще се тровим като дишаме.
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 лева е картата на месец ...
67
1
 
4
 
! Отговори
до Н. преди 6 години
Те автобусните спирки на концесия се подготвят / това е отговорът от ЦГМ по сигнал за паркирали автомобили на спирка на градски транспорт, ще ги дават на концесия и времено са преустановили подръжката им и т.н / ти за надежден градски транспорт си мечтаеш!
66
1
 
5
 
! Отговори
До Н преди 6 години
Нещо за ромовете няма ли да предложиш? Честно, ако те познавах, щях да ти избия зъбите!
65
1
 
14
 
! Отговори
чиба преди 6 години
Този зелен билет по 1лв. ще доведе до 2лв. цена на обикновения билет! Логиката е проста: Картофелия няма да се раздели лесно с гепенето!
64
1
 
12
 
! Отговори
До Край преди 6 години
Явно си първия честен бизнесмен, без да има подкрепа на никоя партия, без далавери и измами, честно си купил една ябълка, продал я и купил 2, и т.н. И стотинка по стотинка си направил пари и караш Евро 6. Да ти кажа честно, при една революция или бунт, такива като теб първи се бесили или рязали главите. И да ми казваш, че другите били бедняци и да ду--aт супата, явно здраво крадеш някъде. Моли се да не стане фъркотевицата, има хора които те познават за наглостта ти, ще гризнеш дръвцето.
63
1
 
27
 
! Отговори
София-кочина! преди 6 години
София е най-мръсния и презастроен град в цяла Европа,където улиците(само главните)се мият един или два пъти годишно и то задължително след дъжд.Да честитим на софиянци *** в която се превърна някога чистия,зелен и приветлив град!
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София смърди на гербери и европейци. Непоносимо е.
61
1
 
5
 
! Отговори
чеборатор преди 6 години
общината като стане функционираща а не разпадаща се с тонове папки и хартии и служителки които викат ***еми млад човек сте четете то затова нема се опрайме *** да ще карам кола при първа възможност защото няма нормален градски транспорт ,ще с е отоплявам на парно защото имам иначе щях да см на дърва разбира се благодарение на високия ток и липсата на газификация в БГ .