Зелен билет за днес: В целия градски транспорт в София - за лев

Не използвайте автомобилите, отоплявайте се на ток, зове общината
28 яну 2018 09:30,
173
Зелен билет за днес:  В целия градски транспорт в София - за лев
Снимка: архив "Булфото"

За днес, 28 януари, Столична община въвежда специалния "Зелен билет". Причината – замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Още по темата

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

"В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус".

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
21
 
13
 
! Отговори
Н. преди 6 години
Ето ги решенията:1. Забрана на колите над 20 г.2. Тежък данък върху старите коли под 20 г. 3. Всички авто-монтьори и пункове за дърва в индустриалните зони.4. Затрваряне на нерегламентираните паркинги върху зелени площи. 5. Ограничаване дотъпа на коли до центъра.6. Еко-такса, щом искаш да караш в центъра.7. Маскимална скорост в града 30 км.8. Често миене на улиците.9. Серизоно озеленяване. 10. Надежден градски транспорт.
59
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотната идея да влиза чист въздух в София приета още 1936 година да влиза чист въздух в София, през зелените клинове беше унищожена!Нека сега обяснят как така разрешиха да се застроят терените при ИКЕА, РИНГ Мол, Младост 2 - поляните и продължават да пълзят по склоновете на Витоша???За съжаление, няма кой да спре поредната глупост при застрояването на София.Така става, когато хората, които издават разрешителни са основно лица, които доскоро са ползвали тоалетна на двора!
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замърсяването идва от печене на суджуци. Докато партията на суджуците управлява, ще е мръсно.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм, че моят автомобил евро 6 замърсява далеч по-малко от 30 годишните дизеляци на строителните фирми кръстостващи София денонощно, които освен замърсяването от двигателя ръсят кал и строителни материали навсякъде! До сега не съм видял нито един да бъде спрян или проверен, камо ли санкциониран!
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на "столичани".
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм виждал и бил в толкова мръсен град като София. Кажете мерси на кмета ви прислуга на главната мутра в бг.
54
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Замърсяването е от българските роми дето се греят с *** и от ромските българи дето карат вехти трошки. И едните и другите трябва да се принудят да станат хора.
53
0
 
8
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До КрайПусни тая клавиатура оу, нема ли кво друго да държиш
52
12
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Аз карам Евро 6 и не съм крал нищо от никого. Кой пък ти е виновен, че си беден? И кой ти е длъжен да ти дава пари, за да живееш добре? Достойният живот си е твой собствен дълг към самия теб! И, щом си беден, защо имитираш благополучие? Имаш жилище, но е прокапал таван под наем; караш кола, но 25-годишен дарак и доливаш всяка седмица 2 литра масло; храниш се навън, но с пица на парче за 1,20 лв. Сигурен съм, че имаш скъп телефон на лизинг и си въобразяваш, че това е стандарт. Слаба философия!
51
1
 
6
 
! Отговори
До Край преди 6 години
Ти май си от богаташчетата които ще купуват коли всяка седмица. Щом така ти харесва.
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бедна Македония взеха европейски мерки за замърсяването - безплатен транспорт, а тука пускат платен по 1лв. в почивен ден. Пълна подигравка.
49
11
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
В тоя сайт много обичате бедните. Всички бедни идват от бедните - изселете ги от София и тук ще стане хубав европейски град. С ел. коли и хибриди с парно и термопомпи въздуха ще е кристално чист. Бедните замърсяват - ядат много боб, лежат и отделят газове. карат вехти коли греят се като в каменната ера.
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е извратеното мислене на хората , които бяха научени , че партията се грижи за всичко . Въпреки , че това беше една огромна лъжа. Сега като чета коментарите всичко трябва да се осигури от кмета , а *** Балкански да си кара трошката и да гори кюмбето с *** . Явно , е че не ставаме за нищо .
47
0
 
26
 
! Отговори
Гого преди 6 години
В недалечното минало когато цели поколения дишаха Кремиковски въздух никой не измерваше чистотата на въздуха. Преди това пък беше Чернобилския облак. Пак тишина!Сега ТЕЦ-овете бълват пушеци, много от автобусите също. Някога имаше т.н климатични клинове, празни пространства между планините които ограждат София.От там се проветряваше града. София е в котловина и зимата винаги падат мъгли,това го виждам от дете. Но тези клинове се застроиха и съответно няма и проветряване на града.
46
1
 
21
 
! Отговори
Дишай! преди 6 години
Искам чист въздух в София, а не Фандъкова да ни лъже, че колите били замърсителя. Много неща не е направила Фандъкова като кмет на София и затова въздухът в София е замърсен в пъти над нормите. На първо място общината не осъщестява контрол какво се гори в София, а това е което замърсява в пъти повече от всичко останало. Мръсните улици, които трябва да се мият всеки ден също замърсяват. Безразборното застрояване на София също отдавна трябваше да спре, вкл. и високото строителство, което спира въз
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спираме целият транспорт в София и въздухът става по-мръсен. Какво правим тогава? Фандъкова на първият клон ли.... Тровят но комините, а Фандъкова нищо не прави.
44
11
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
некой искат да си търкалят барутниците да се греят на кюмбета и Фандъкова да ги завива да им не е студено. Бедните ще се возят на коли и ще им е топло като забогатеят - до тогава да се греят с МАЙ муната като го хванат на голо.
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не стне безплатен градският транспорт, и аз няма да сляза от колата.
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От крадене, далавери, измами, комбинации - ти на мен, аз на теб, от раздаване на държ.поръчки, от ремонти на ремонтите, От ухажване на шведите, които за 50 лева гласуват за който посочиш, от краденето на парното и тока, от спирането на газифуцирането и непосилната му цена, от немиенето на улиците и презастрояването, от високите цени на горивата и лошото им качество, от ниския стандарт на населението поддържан с години, замърсяването е резултат. За ромовете нищо, и ще ми вдигат данъка на колата?
41
3
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
До АнонименАко може всичко да ни е безплатно..............Затова истината е рестрикции , глоби и тотален контрол за всичко................. АМИ ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ, ПОЛИЦАИ..- от всички ДЪРЖАВНИ служители,които се возят безплатно. КОНТРОЛ над всички, които живеят безплатно ! само кажи, как да стане.