Зелен билет за днес: В целия градски транспорт в София - за лев

Не използвайте автомобилите, отоплявайте се на ток, зове общината
28 яну 2018 09:30,
173
Зелен билет за днес:  В целия градски транспорт в София - за лев
Снимка: архив "Булфото"

За днес, 28 януари, Столична община въвежда специалния "Зелен билет". Причината – замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Още по темата

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

"В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус".

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
7
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До КрайСлагай противогаза и си трай ***, ще изглеждаш и по-красивая
39
7
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
който мисли че бедния трябва да е с кола в София -много се е излъгал. Бедния да си оплете търлъци и да се вози на шейна.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой да се вози днес в гр. транспорт - че те селяните са си на село в събота и неделя и трафик няма.
37
1
 
3
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До КрайОди ли шкафа с кормило ***, или му заминаха батериите
36
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако може всичко да ни е безплатно. Такова мислене няма в целия свят дори в Африка при племената. Затова истината е рестрикции , глоби и тотален контрол за всичко . Друг начин няма за бай *** .
35
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да кажа на богаташчетата тук, които имат скъпи коли с Евро 5 и 6, купени с крадени пари от народа и предлагат забрани за другите. Ще трябва да си купува нова кола всяка седмица, защото ще горят като факли. Много е лесно да са забраняваш и вдигаш такси. Кой направи българина константно беден, едвам оцеляващ? Кой накара да се кара дизел, заради цените на бензина? Кой вдигна тока и парното до невъзможност и печели? Кой презастрои София? Кой плаща мизерни заплати и пенсии 10 години? Кой?
34
6
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Бедните трябва да правят вятър за да е чист въздуха. От как свят светува те духат. Така ще стане и сега и дай боже -другото е против природата.забранявай им кюмбетата и трошките и те ти чист въздух.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо ми се струва че зеления билет, струва точно толкова, колкото беше нормалния билет, преди Фандънджа да реши рязко да го вдигне?!
32
0
 
17
 
! Отговори
До 27 Н. преди 6 години
И с какво ще помогне контролът на трафикът за чистоатата на въздухът, който е замърсен няколко пъти над нормите от горенето на гуми, въглища, дърва, пластмаси, найлони и т.н.?!Нещо не разбира, ще обясниш ли.... От колите замърсяването е около 2 мкг/м3, а от горенето на онези работи е межди 100 и 1600 мкг/м3
31
3
 
14
 
! Отговори
Чист въздух преди 6 години
До Н.Има още едно решение,избирателите на ГРОБ през девет планини в десета.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мисля, че при билетче от 10 ст. въздуха доста ще се прочисти !
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ти ти излиза събота и неделя през зимата. Само селяните палят колите, да си отидат на село.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сещам се как колите да намалеят с 240............ а с министерските ще станат даже повече. я влизайте в градския транспорт,да си припомните от къде тръгнахте !
27
6
 
15
 
! Отговори
Фалш преди 6 години
Какъв зелен билет,тия луди ли са...аз пътувам гратис над 15 години...само за метрото си купувам билети.Безплатен трябва да е транспорта или да изселят всички провинциалисти по родните им места.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък се минах и си купих карта за 6 месеца. като ми свърши картата, ще е свършило и европредседателството и няма да има зелен билет вече...........
25
14
 
2
 
! Отговори
Н. преди 6 години
Има само едно решение срещу мръсния въздух: италианският модел за контрол на трафика. Очертава се централната част на града, слагат се камери на всички входове към нея и се допускат само ония, които са платили специален "данък" за достъп. Цената ще е толкова висока, че мнозина ще оставят колите си в кварталите. Синята зона е допълнителна тежест. Глобите са жестоки. И живущите в центъра ще плащат. По-малко коли, по-хубав въздух. Простичко е!
24
0
 
10
 
! Отговори
amoreto преди 6 години
Рай за НАРКОМАНИТЕ .ай ЧИСТИТУ СОФИЯ !
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз кокошка Данчиту, да помоли някой от гавазите на НСО, дето я вардят,да я пушне и ни отърве от нея. Туй Данчи, усмихнатото лице на корупцията, онзи ден се качило на бус и се возило 2 /цели две спирки/, но, четете внимателно, отпред и отзад на автобуса имало две коли *** НСО.Защо се страхува да ходи без охрана, за знаем.Ще бъде пребита за хилядите безобразия които сътвори в София.А последните дни направо изби рибара.Не спомена *** изобщо за мръсния въздух, атакува само колите. А днес няма.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз имам по-специален зелен билет - а именно никакъв. Картофка и лев не заслужава, така че гратис.
21
1
 
2
 
! Отговори
Б 24 преди 6 години
София е била изключително чиста след 10 януари 1944 г. за известно време!