Агресия, саморазправа и едно счупено огледало: Мутренско! Докога?

Гледка от софийски булевард възмути потребител в мрежата
16 мар 2018 09:15,
239

Снимка: Facebook, Plamen Nikolov

Шофьор засича друг, изскача от колата, отива отзад и почва да рита, чупи и да се разправя. Звучи познато сякаш.

На тази гледка се е натъкнал мъж в София. Шофьор с Audi минава пред друг, бие спирачки, слиза и отива до колата зад него. Рита огледалото, чупи, отваря вратата за саморазправа.

"И да не си помислите, че съм заснел и това е новият тъп руски или български блудкав сериал от онези с, които искат да ви приспят вниманието, че не сме мутренска държава", пише Пламен Николов във Facebook.

"И като правят закона сега за неизбежната самоотбрана и отричат нашето право на такова, а те живеят във вили и къщи с високи огради, до зъби въоръжени охранители да ги пазят, нека се сетят, че от Отеца в небесата никой няма да ги опази", възмутен пише очевидецът.

Тази сцена завършва без особени пострадали - едно огледало, един може би уплашен шофьор. Очевидци от близкия трамвай, други участници в движението - безучастни свидетели.

Тази гледка е ежедневие. Саморазправа с бухалки, агресия, заради отнето предимство на светофар. Клаксони за онези, които са дръзнали да карат бавно.

И този път е ясно, че дори и да се самосезират институциите и да издирят мъжа, чието лице и номер на колата ясно се вижда, особен ефект няма да има. Порицание? Глоба?

Порицанието и глобата няма да спрат следващия, решил да излее агресията си върху друг човек на пътя - било то шофьор или пешеходец.

А ако нападнатият си отвърне... може и да излезе виновен и наказан. Доста бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Мила родна картинка. Добре дошли в България.
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен да закрием МВР, прокуратура и съд и правосъдната система да се основава изцяло на материалите във фейсбук. Можем да организираме лов на вещици, да горим на клади нарочените за престъпници, пък каква е истината не е важно, важното е кварталните пияници и клюкарки да си начешат крастата.
142
1
 
13
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
Не разбирам защо се възмущават? Все пак това е столицата на една държава член на ЕС и председател на нещо си там. Ами че това си е нормален ден тук.
141
0
 
13
 
! Отговори
До 140 преди 6 години
Ако си свидетел на престъпление и не можеш да помогнеш на жертвата или те е страх, набираш телефон 112 и подаваш сигнал! Ако пък смяташ, че можеш да помогнеш се намесваш, това е твой граждански дълг. Всъщност в България думи като дълг, отговорност и т.н., са изтрити от съзнанието на обществото, което белег за липса на гражданско общество. Да мърмориш и да се оплакваш е деградивно, гредвно е да си активен, да действащ, да търсиш решение на проблема и т.н.
140
8
 
15
 
! Отговори
яаоьяаоья преди 6 години
90% от тези зад волана, не знаят как се кара, не знаят правилника за движение, пият кафета, пушат, говорят по телефо, чатят си, разглеждат фейса, гримират се... правят всичко друго, но не и да карат. За една година три пъти се удряха в мен, и въпреки че съм с автокаско, щетите не ги покриват дори и на една трета. Къде е държавата да ме защити и от тези неграмотни убийци. Следнащият път просто ще му запаля колата на слабоумника, който ме удари и това е няма друго решение. Браво на пича че го е на
139
3
 
16
 
! Отговори
ЛошО преди 6 години
Тази МOДА на "засичането" е плод на цялата безпомощност на държавата и правосъдието.Аз на такива пишлемета съм им видял цаката. Засичат , ръкомахат за саморазправа, аз им показвам телефона и камерата как ги снимам и да видиш ти как се подмокрят, и бързат да отпрашат, че да не ги пуснат в Господарите. Другия вариант е да изляза от колата и да им покажа малко боксови умения, но накрая ще свършат в болницата, а аз в затвора. За това предпочитам да ги заснема, а .... аз си знам после .... ;)
138
2
 
6
 
! Отговори
До 138 преди 6 години
Да си страхливец е най-лесно, много по-трудно е да поемеш отговорността и като голям човек да се изправиш и търсиш решение на проблема! Да се свреш в като мишок в дупката си и от там да нареждаш, как целия свят ти е виновен, че някой друг е дръжен да ти решава твоя собствен проблем, за съжаление днес е схващане трайно настонило се главите на българите. Няма как да стане, няма как да има наказание, при положение, че те е страх да дори да сигнализираш, че е си бил жертва на престъпление!
137
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то ако всеки снима и пуска във Фейса, ще го задръстят бе. Това си е софийско ежедневие и по-лошо ще става. Добре, че цялата престъпна *** се е изнесла в големите градове, та си живеем спокойно в прованса.
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Планенчо кой ли руски сериал гледа? Щото то само българска и турска боза тече от телевизорите. И все вкисната.
135
4
 
7
 
! Отговори
Do 131 преди 6 години
До АнонименА, ако снималия е баба или дядо на по 72г. какво?Да ходят да се бият с въпросния индивид ли?Ако е дете на 12-13г? Да ходи да го бие?Майка ми ако види това, да не би да я изпратя да се разправя с този иддиииот? Ще снима и ще изпрати в нета и ще се обади на полицията, много ясно.А във fb още по-добре. Поне случая ще добие популярност.И вие сте като този с аудито. Мислите си, че всичко се решава с насилие и саморазправа.Има си полиция, която трябва да реагира.
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали София още не е в Русия, или греша?Според мен това са си истински евроатлантически ценности.
133
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх е сковала българина. Ако се намеси ще го разкарват да пише по полицията, след това свидетел по съдилищата и така до безкрайност. Страх от мутрите, страх от полицията, страх да не си загуби работата и пр. Няма на кого да разчита на помощ, държавата абдикирала, институциите също. Явно това е изгодно на някой да има страх.
132
12
 
1
 
! Отговори
До 133 преди 6 години
Твой граждански дълг е първо да сигнализираш на компетентния орган когато си очевидец на престъпление и едва ако след предвидения в закона срок, няма реакция да уведомиш обществеността, че съотната институция отказва да си свърши работата. Да публикуваш снимки във фейсбук е равносилно на саморазправа! Подобни спорове се решават в съда и активната страна трябва да е жертвата - така е в цивилизованите демократични страни. А полицията не е длъжна да следи фейсбук, това са тотални простотии!
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕЙ ТАКЪВ ДА ГО ПРАТЯТ ДА ТРОШИ КАМЪНИ НА СВЛАЧИЩЕТО В СМОЛЯН, ПОНЕ ЩЕ ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА.
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мълчиш си или снимаш и публикуваш във фейсбук!?"Това също е вид сигнал, само че с копие до цялото общество, а не само до милиционерите, които могат и да го игнорират, ако е само до тях. Полицията трабва и да се самосезира, а не само да чака официални оплаквания, написани на техните бланки за да направи някакво разследване. Фейсбоклука отдавна се следи от полицията точно с цел да се разкриват престъпления.
129
11
 
8
 
! Отговори
Стаматис Христопуло преди 6 години
Робско племе,ако не ви харесва променете си го! Само се жалвате,че законите били срещу вас,а вие избирате тези,който оправляват и правят законите.Не смеете дс се покажете,за да не вземат и нищожното,на което се надявате и не виждате,че те вече са го взели. Заслужавате си всичко,което се случва!Половината държава взе Гина,а вие не можахте да се съберете хора колкото за един мач...Срамота!!!А до тези в чужбина които си мислят,че са си решили проблема са щтрауса със заровената глава. Срам!!!
128
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния пример за тежката шизофрения на българина - виждаш престъпление или по-лошо жертва си на престъпление и какво правиш? Мълчиш си или снимаш и публикуваш във фейсбук!? После мърмориш до безкрайност, че МВР, прокуратура и съд не били направили нищо, защото разбираш ли те трябвало да се самозират, защото според българина те са митични създание надарени със способността да виждат всичко навсякъде - тотална трагедия.
127
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в такава ситуация не сигнализираш на 112, значи ти харесва да те бият и да ти трошат автомобила, следователно всички са доволни и проблем няма.
126
3
 
12
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
защо пишете русия това се случи с бай *** в софия аман от ваще пропаганди
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АХЕОнзи във форда със сигурност го е видял, питай го него кой е номера на аудито и още по-добре питай го подал ли е сигнал на 112 или чака сега някой да накаже агресора по магическо-телепатичен начин, докато той се е заврял като мишок в ъгъла!?