Агресия, саморазправа и едно счупено огледало: Мутренско! Докога?

Гледка от софийски булевард възмути потребител в мрежата
16 мар 2018 09:15,
239

Снимка: Facebook, Plamen Nikolov

Шофьор засича друг, изскача от колата, отива отзад и почва да рита, чупи и да се разправя. Звучи познато сякаш.

На тази гледка се е натъкнал мъж в София. Шофьор с Audi минава пред друг, бие спирачки, слиза и отива до колата зад него. Рита огледалото, чупи, отваря вратата за саморазправа.

"И да не си помислите, че съм заснел и това е новият тъп руски или български блудкав сериал от онези с, които искат да ви приспят вниманието, че не сме мутренска държава", пише Пламен Николов във Facebook.

"И като правят закона сега за неизбежната самоотбрана и отричат нашето право на такова, а те живеят във вили и къщи с високи огради, до зъби въоръжени охранители да ги пазят, нека се сетят, че от Отеца в небесата никой няма да ги опази", възмутен пише очевидецът.

Тази сцена завършва без особени пострадали - едно огледало, един може би уплашен шофьор. Очевидци от близкия трамвай, други участници в движението - безучастни свидетели.

Тази гледка е ежедневие. Саморазправа с бухалки, агресия, заради отнето предимство на светофар. Клаксони за онези, които са дръзнали да карат бавно.

И този път е ясно, че дори и да се самосезират институциите и да издирят мъжа, чието лице и номер на колата ясно се вижда, особен ефект няма да има. Порицание? Глоба?

Порицанието и глобата няма да спрат следващия, решил да излее агресията си върху друг човек на пътя - било то шофьор или пешеходец.

А ако нападнатият си отвърне... може и да излезе виновен и наказан. Доста бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименДай тогава да ги евтанизираме на 50г.! Не забравяй, че те на твоето не могат да дойдат, но дай Боже ти на тяхното да отидеш! И погледни на колко "Големи шофьори" некролозите са залепени по стълбовете! Спри до 2-3 паметника на някой път и виж на каква възраст са загинали! Сигурен съм,че ще са на по- малко от 70г.
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чалга - музика за ментално изнежените и интелектуално бакрутирали хора, който не се оплакват от излишък на морал, култура и вкус.
182
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 188Цял живот блъскаш, за да събереш 10 хиляди?Евала. По-добре недей.
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До game1по принцип в нормалните държави младите карат евтини колите, а старците порше, мерцедес, ауди :). В българия е малко аномалия защото децата са свикнали да ги дундуркат до 30-40год. Иначе е нормално.. човек цял живот се блъска, гради бизнес, трупа имоти.. защо да не си купи една кола за 10-20 000 :).
180
0
 
10
 
! Отговори
избирател преди 6 години
По-странното е,че на оживено място посред бял ден никой не се е намесил?Много странно взе да става.И се чудим защо сме на тоя хал?
179
0
 
15
 
! Отговори
Георги преди 6 години
За това сме бедни.. защото държавата е пълна с *** и тарикат. Сега се прибирам от Германия. Там всички са толкова прости.. спазват си законите като последните шматки, работят си според изискванията сякаш нямат мозък да измислят нещо по-умно. На пътя може да напсуваш някой, ще ти се усмихне и ще те подмине.. скучна работа. Такъв спокоен живот си водят, че човек може да се оттегчи. Не е тука в българия някой да ти потроши колата, защото не си го видял или нещо такова..
178
1
 
4
 
! Отговори
Айде стегнете се преди 6 години
*** изцепка на комплексар, но такива има навсякъде, не само в България. Стига с това ченогледство. Дано има последствия за тоя дървяр.
177
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам ама на пътя за мен няма по-опасно от стари хора с вече забавили се моторни функции. Блеят, не пускат мигачи, създават ситуации. След определена възраст не трябва да се шофира. Биячът не коментирам, но и човек на 70 няма място зад волана.
176
6
 
5
 
! Отговори
game1 преди 6 години
абе.. като гледам и дядото кара скъп кола ?!?!?Тоя форд е поне 2007-*** 2009- някъде ...отде има праи да си купи ???Аз дет се блъскам по цял ден и съм млад карам за 3000 бона кола 2000-та...
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45Ти с кво си по-различен от този на снимката, който раздава правосъдие, че нещо не разбрах.
174
0
 
22
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Според мен,''БАБАИТА'',първо е заобиколил,виждайки марката на колата,оглеждайки чичкото зад волана и чак тогава е ''ИЗПАДНАЛ'' в ''ИСТЕРИЯ''..........
173
1
 
1
 
! Отговори
45 преди 6 години
До Анонимен 179мда, и ти май си заслужаваш да те застрелят някъде като те чета
172
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де... за да му ритат колата така няма ли шанс да си го е заслужил? Виждайки как хората карат навън всеки ден.... ми те половината си просят да им счупиш стъклото.
171
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На много плоско парче ми прилича този - личи си по мутрата.
170
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ако бях на мястото на дядото и го бях блъснал леко без да искам - примерно да му мина през краката и да го пратя в пирогов за малко гипс и болнични - дали щях да съм виновен? Внезапно е изскочил на пътя, не съм успял да спра... Най-много несъобразена скорост която щеше да падне в съда. Водача на аудито е излязал от колата в активна лента без триъгълник и светлоотразителна жилетка и се е хвърлил сам под колата. Другия път ще се замисли преди да се прави на каратист. Ако може да ходи.
169
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименСещаш ли се, че не всички могат да бъдат "ГОЛЕМИ ШОФьОРИ"? И ще се "влачиш" с позволената скорост! Всеки иска да и има закони и правила, но другите да ги спазват!
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
застрахователят дсе разправя с мутрата- има доказателства дзя иск.
167
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ok li ste1.Изречение се започва с главна буква!2.Пише се:"Ето заради такива....."!3.Пише се на "Кирилица"!4. Всеки да живее, където си пожелае!
166
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам всеки ден и внимавам да бъда в ритъма на движението. Да не закъснявам с потеглянето, да подавам винаги мигач, спирам плавно и т.н. Но има карачи, които не знаят къде се намира. Мудни, несигурни, неадекватни. Да не говорим за пешеходците, зомбита и половина. Движението е сложно и напрегнато вече. Не може по Царуградско да се влачиш с 60!!!
165
1
 
3
 
! Отговори
Тъп народ преди 6 години
До АнонименКакъв ГЕРБ те блъска теб ,бе тиквиник?! Я виж първо кои са най- против разрешаването на въпроса със самоотбраната....