Рашидов за Ларгото: Вместо да "спасяват" София да хванат мотиките!

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят... някой отишъл и ги натиснал"
19 мар 2018 11:30, Анисия Иванова
77

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, под чийто надзор се случи изграждането на Ларгото, смята, че не трябва да се вкарва излишна драма, че там са се повредили 4-5 плочки.

Пореден скандал се разигра за античния комплекс "Сердика" през изминалата седмица. Всичко започна от сигнал в социалните мрежи на неправителствената организация "Спаси София", че Ларгото се руши. Последва лавина от коментари и атаки към управляващите и хората, стоящи зад изграждането на културно-историческия комплекс. Министърът на културата Боил Банов съобщи, че нито лев няма да бъде взет от данъкоплатеца, а големият проблем се крие в дефект на отводнителната система.

Още по темата

"Има опасност да се пенсионирам като човек, който непрекъснато отговаря на хора, които в живота си не са посадили и дръвче. В живота всичко може да бъде разрушено. Ходих да видя за какво става дума - от 15-20 хил. плочи са повредени няколко. Някой отишъл и ги натиснал. Добре де, ще се оправи", отбеляза Рашидов в студиото на "България сутрин".

По думите на председателя на Комисията по култура в Народното събрание е обидно да се ругаят хората, които са се трудили над този проект, защото това са десетки инженери, стотици работници и цели отдели от културното министерство. Обидно е някакъв паразит да ги обижда

"Почва една капка в Ларгото да пада. Гледам как се изпращат деца на по 20 години, вместо да вземат една лопата, един ленински съботник да направят, да поработят, цял ден снимат и "спасяват" София. София не ще молитви, иска мотики", уточни бившият министър на културата пред Bulgaria ON AIR.

Скулпторът заяви, че всеки може да отиде и да подаде искане до Министерството на културата, за да види как е изразходвана всяка една стотинка за този проект.

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят. И Народната библиотека ще се оправи. Всичко е фактурирано, огромна е археологията, всички площадки са с гранитни плочи. Това са 10 декара площ. Аз съм правил Ларгото и не се срамувам. Трябва да се спре негативизмът, защото обижда много хора", допълни Рашидов.

Той смята, че българската държава се грижи дотолкова за своите културни обекти, доколкото позволяват финансовите средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
15
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Абе май тези дето ни управляват в министерскио съвет са все с наднормено тегло, може би двойно на нормалното, та за това се чупят плочките на лагргото и то все откъм ЦУМ :):):) Не е от кражби и некачествено евтино изпълнение, НЕ НЕ Е , от общата тежест на сегашните обитатели на министерски съвет е. Поохранени са, ядат само филийки с масчита и солчица, мамините. Та затова се трошат плочките, не е от кражби, моля ви НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ Е ОТ КРАБЖБИ, ОТ О(У)ЯЖДАНЕТО Е.....................
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадлив пияница и хулиган! На снимката към статията!
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези разхлопани 5 плочки са символ на всичко,което се строи в България,те са знаме развяващо и указващо състоянието на държавата.
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кърджалийски селянин докато беше общински съветник в София, бяха го хванали да хулиганства раздавайки юмруци на столичен паркинг! Не е нищо повече от един посредствен хулиган!
47
1
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Един кърджалийски селянин поучава столичани ! Смешно...
46
0
 
4
 
! Отговори
суджука преди 6 години
не утре,бе-в сряда,11ч пред кевр.И не нинов,а енчев....
45
15
 
1
 
! Отговори
месара преди 6 години
до всички дето плюват : утре в 13:00 другарката лъжа нинова ще ви чака на ларгото, да ви даде по некой лев, та да продължавате да квичите! НЕ ЗАКЪСНЯВАЙТЕ!!!
44
0
 
17
 
! Отговори
Мигли преди 6 години
Като гледам плочките,та се сетих за Шиши.Кажете му да закрие националната лотария,защото с нея се отчита само на себе си и на другите две прасенца.Не плаща 20% ддс върху продадените билети и лъже бедните пенции да си дават последните стинки "за късмет"
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOI SI TI BE RASHIDOV-OTVRATITELNOTO TO POVEDENIE PREDIZVIKVA POGNUSA.
42
4
 
24
 
! Отговори
До гусин Рашидов преди 6 години
Абе пияницо, как искаш да нямам претенции, след като тази грозотия е правена със средства от моите данъци? И защо аз да хващам кирка, след като съм платил друг да го направи? Ти чувал ли си за граждански контрол или според теб не е нормално гражданите да имат изисквания към проектите, реализирани с техни средтва? Дърт комуинст. Ти, бездарнико, освен ***, не остави нищо друго след себе си. Хайде върни се моля в дупката, от която изпълзя преди време и ако обичаш не си показвай пиянската мутра.
41
12
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Призовавам правителството да възстанови Турските театри в Кърджали и Разград.
40
3
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Вежди Рашидов направи всичко възможно да закрие турския театър Кадрие Лятифова в Кърджали. Покойната певица Кадрие Лятифова е майка на скулптора.
39
0
 
27
 
! Отговори
??? преди 6 години
Аз ще хвана мотиката ,а ти Рашидов ще я хванеш ли или ще ме тупаш по рамото колко примерно действам след бездарния ремонт който ръководише ТИ?. И след като не искаш джабала за 3-4 изпочупени плочки защо не се сменят без много шум?Сигурно защото щетите са много повече от 3-4 счупени плочки нали?
38
0
 
24
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Егати наглеца, нали за да поддържате всичко както трябва плащаме данъци бе, ако ще хващаме мотики вие за чий сте ни
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"всички площадки са с гранитни плочи" - не изглеждат много гранитени. Да не се окаже, че са платили за гранитени, пък те ги "набрали" от някъде
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл безмозъчен алкохолизиран герберски ***!
35
3
 
20
 
! Отговори
От ликвидирана БГ преди 6 години
Ликвидираха ни, този наглец и бандата с него. Все са на софрата с калните си нокти и с безмозъчните си глави!
34
3
 
18
 
! Отговори
ясно преди 6 години
А ГЕРБ вместо да краде,да върви на ***.йната си...
33
0
 
25
 
! Отговори
я па ти преди 6 години
Кви мотики,бе чук?Земята е дадена на 20 човека да произвеждат жито за износ.Освен да копат полянките пред къщичките и да садят люти чушки.Запазете малкото акъл в тиквите си за себе си и не се подигравайте с хората,катебейци крадци!
32
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой отишъл и ги натиснал? Аре стига бе какви са тези плочки дето като ги натиснеш се разлепват и начупват? Значи според дъртака за нас мотиката а за тях милоните? ЕХ девна аз тез селя.ндури евани! Така ако се строеше и по баъ Тошово време нямаше да има какво да краднете бе селя-ндурино!