С Ленин и руското знаме напред: Безсмъртният полк снове из София

Събитието бе уважено и от посланика на Русия Анатолий Макаров
9 май 2018 12:30,
478

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В Деня на Европа или Деня на Победата за поредна година множество българи, носещи снимки на свои загинали роднини във Втората световна война, мина през София.

"Безсмъртния полк" тръгна от паметника на Незнайния войн и завърши с поднасяне на цветя и венци пред паметника на Съветската армия.

Още по темата

Освен снимки на своите близки, загубили живота си във войната, в шествието можеше да се видят и плакати на Ленин, руски флагове. Начело пък беше лидерът на БСП - Корнелия Нинова.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров и дипломати от руското посолство положиха венци и участваха в тържествените церемонии пред паметника на Съветската армия.

Безсмъртния полк днес ще премине и през още градове, а посланик Макаров се отправи към Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
5
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До Good morningДобре ще е да се събудиш.А щом питаш то отговора е, не!Не можеше да е изцяло руска, нищо, че руснаците изнесоха на раменете си тежестта на най-тежките сражения в Европа. Но ако не беше Русия нямаше да има и победа!
264
7
 
9
 
! Отговори
ПОРОБИТЕЛИ преди 6 години
За България, съветска Русия не може да бъде нищо друго освен окупатор-поробител. Червените болшевишки башибозуци клаха българския народ както и турчин не го е клал. Избиха правителство, народни представители, регенти, интелигенция, духовенство (замениха духовниците с милиционери-доносници), предприемачи, офицери, юристи... общо над 30 000 избити и още десетки хиляди преминали през ада на концлагерите и затворите на червените фашисти. Откъснаха България от Европа за 45 години.
263
4
 
2
 
! Отговори
Адолф преди 6 години
СОЦИАЛИСТ СЪМ мосулни е ФАШИСТА
262
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майтапа на страна но точно през Балатонската Операция част от която е и Драва червевата армия се разбягва на много участъци привсе че е 12 към 1 спрямо вермахта ФАКТ
261
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на руската армия, разгромила гитлеро-фашизма!
260
0
 
5
 
! Отговори
кандидат подофицер преди 6 години
Победихме германците. При Драва Българската народна войска унищожи нацисткия звяр тотално. Не им помогнаха танковете Т4 и 5 които българската бронеизтребителна дружина унищожи с право мерене. Войниците от 3 та арм. камионна рота атакуваха при Драва -Чехи 46 германски моторизиран корпус и след успешен обходен маневър германският корпус бе унищожен изцяло. В Мурската настъпателна операция отново се отличиха частите на трета армейска камионна рота които първи започнаха операциятъа на 28 март 1945г
259
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без Русия, победата над кафявата чума щеше да бъде немислима! Браво, че са се намерили и достойни българи в тези скотски и безпросветни времена, да уважат тази толкова важна дата за световната история! В Берлин е пълно с хора, които почитат празника, защо да не бъде уважен и тук? А пък козяците могат да ходят да уважат паметника на американските летци, избомбили София!
258
6
 
7
 
! Отговори
ВАНКА С ТАНКА преди 6 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила.
257
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Историк Това което казваш важи до 1944г . От 8 септември 1944г даже от 6-7 септември България е във война с фашистка Германия и е съюзник на СССР в съзсава на който Трети фронт е в оперативно подчинение армията ни и българската армия води бойни действия от септември 1944 до май 1945 г побеждавайки фанатичните германци-нацисти.
256
5
 
16
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Независимо, че на хартия България е съюзник на Германия, по време на цялата война страната ни не скъсва дипломатически отношения със СССР. В София има действащо съветско посолство и съветският посланик се ползва с пълни дипломатически протекции.Още в края на август 1944 българското правителство нарежда на всички германски части незабавно да се изтеглят от България и това е изпълнено. Незавиимо от това на 5 септември СССР обявява война на България и вероломно нахлува в страната.
255
15
 
3
 
! Отговори
Степан преди 6 години
Българите трябва да сте благодарна, че ви освободихме!
254
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше и снимка на Адол Хитлер за поредна година някой си направи базик с пияндуристанците
253
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам снимките това си е руско сборище. Изключвам шепата старци (те с всяка изминала година стават все по-малко горките) и костовата приватизаторка Нинова, която обаче си е проводила отрочето в САЩ.
252
8
 
13
 
! Отговори
До Good morning преди 6 години
Най-тъжното е, че стотици български офицери, сражавали се в Унгария и Югославия, след завръщането им в България са натикани в червените концлагери по нареждане от Москва. Да пази Господ от комунизъм и руска окупация!
251
7
 
16
 
! Отговори
Good morning преди 6 години
Дядо ми е бил пряк участник във ВСВ. Бил е артилерист в царската планинска артилерия. Участвал е при форсирането на Драва, откъдето има и медал.Той ми разказваше, как първи при форсирането са били пратени българите,докато великите руси са били в тила и са чакали резултата от българската атака.Разказваше ми за загубените си другари.Драва е превзета от българските бойци. Българите стигат до самия Берлин и са върнати в България, защото победата е трябвало да е руска.Та само руска ли е победата?
250
5
 
11
 
! Отговори
До рускиня преди 6 години
Точно заради независимостта, тези акции на вашето посолство трябва да бъдат забранени. Тук е България и искаме да сме независими от имперската политика на Русия. ПП: Научи се да пишеш на български, тук е БЪЛГАРИЯ!
249
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алоууу рускинята айде чемодан вокзал и обратно на маскве
248
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНС проспа поредното активно мероприятие на хибридната руска война-ДОКОГА?!!!
247
7
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
До рускиня до 247Ми като е толкова хубаво, защо ти като рускиня, не си в матушката си. Аз съм българин и си живея в България, ти какво търсиш тука.
246
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени ***.