От пострадал – в нарушител: Сблъсъкът на един моторист с КАТ

Камион прави забранен обратен завой, но моторист се оказва виновен
5 юни 2018 09:00, Екип на Dnes.bg
138

Снимка: Facebook

Моторист пострада на пътя, след като шофьор на товарен автомобил решава да направи обратен завой, но в КАТ акт връчват на пострадалия.

За случката разказва във Facebook Веселиан, който е пострадал при инцидента и се е отървал, както самия той казва, с "малкия дявол". Според лекарите той ще се възстанови напълно, но до два месеца.

Може би обаче повече време ще му отнеме борбата с институциите, защото настоява да се бори за правдата.

След ПТП-то Веселиан е откаран във ВМА, където са му направени снимки на дясната ръка, главата, шийните прешлени и десния крак. Там са установили редица наранявания: фрактура в основата на крайната фаланга на пети пръст с поставена гипсова имобилизация; оток и охлузване на главата вдясно; охлузвания на дясното бедро и коляно и на лявата подбедрица; силно изразено кръвонасядане на дясното коляно и подпедрицата.

След това той отива в Александровска болница, където си вади съдебномедицинско удостоверение за нараняванията си, което да покаже пред органите на реда.

И там почва мъката. Когато Веселиан отива в полицията, за да получи документите си, му бива връчен акт, по неговите думи - невъзможно да бъде разчетен. Отказва да подпише акта пред органите по реда.

"Още повече, аз не съм уведомен по никакъв начин и не знам дали шофьорът на товарния автомобил, участвал в ПТП-то, е получил констативен протокол или Акт от събитието. До момента аз все още не съм запознат по абсолютно никакъв начин какво се случва с шофьора на товарния автомобил и дали има последствия за него. Изобщо дали е проверен за алкохол, дали са му проверени документите, дали е изряден?", пита Веселиан.

В крайна сметка разбира, че му е връчен акт, а нарушението му е - несъобразена скорост с интензитета на пътя.

Причината за инцидента, според Веселиан, е шофьорът на камиона, който решава да направи обратен завой при двойна непресечна линия на пътя. Така Веселиан катастрофира, в опит да избегне директен сблъсък с камиона.

"Защо аз, опитвайки се да избегна директния сблъсък с камион, съм обвинен за несъобразена скорост? Ние, мотористите, не сме ли равни с останалите шофьори на пътя? Колко още такива случаи на ден трябва да се случат, за да има адекватност на пътя?", пита мъжът.

Вчера той е отишъл в КАТ да подаде възражение и да си вземе протокола от ПТП-то, който трябва да бъде представен пред застрахователите. Оказва се обаче, че протоколът е върнат за преразглеждане, тъй като данните били въведени грешно.

"Аз не съм ли участник в ПТП-то? Или аз съм просто... моторист?", завършва поста си риторично Веселиан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Често забелязвам моторджии без номера или подвити, за да не се чете. Това какво означава? Стъпил е на пътя с ясното съзнание, че ще нарушава закона и не иска да бъде индентифициран. Тъй като дълго пътувам всеки ден бях започнал да броя горе-долу седмица изпреварващите ме. Средно около 3 от 10 със скрити, зацапани или без номера. Виждал съм и явно фалшиви.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има още много подобни статии за съжаление, съдейки по мненията. Все някой друг им е виновен. Заеми мястото си в движението като всяко останало МПС и не се опитвай да изпревариш останалите, освен според правилника за да имаш шанс да оцелееш.
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорът на камиона яко пише минуси. Ще е добре и да се аргументира.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BuralafteВсички МПС 2-3-4 и повече колесни. А кои са най-уязвими и в същото време най-много нарушават правилата?
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90А на теб КОЙ ти каза, че е точно този моторист? Статията е затова, че куките не си вършат работата. Ако си я вършеха, нито някои щяха да карат на слалом между колите, нито някои щяха да правят непозволени обратни завои. Или поне щяха да си носят последствията, след това.
90
4
 
9
 
! Отговори
Buralafte преди 5 години
До АнонименДа отговоря с въпрос :Кой говори по телефона докато кара ?Кой блее във всички посоки, защото му е скучно ?Кой не се съобразява с локви покрай пешеходци ?има още много, но щом ще поставяме групи МПС под общ знаменател, трябва да се разглеждат всичките....
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От снимките се вижда, че ударът е в предната част на камиона, което говори за засичане. Освен това щетите и по камиона и по мотора са малки, което показва, че скоростта при удара е ниска. Нараняванията на моториста са от самото падане. Класически случай на засичане при непозволен обратен завой, на двойна непрекъсната осева линия. Останалото са приказки на "разбирачи".
88
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам!Кой форсира безпричинно двигателя си на пътя, най-често..?Кой слаломира между автомобилите... ?Кой изпреварва, където му скимне...?Кой, кара без да спазва ограничения на скоростта?Кой се прави на каскадьор карайки мотора си на едно колело...?Трябва да се забрани със закон това МПС за движение по пътищата и да се кара само на определени места.
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, не ви бъркаме, защото освен, че карате понякога на тумби се държите най-адекватно на пътя от всички 2-3 колесни.
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля да не сравнявате 19 годишните лапетий с пистарки, които карат с 200 км плюс с нас водачите на 300+ килограмови класически ретро мотори. Все едно да казвате че 19 годишен дечко с бмв моднато за дрифтове е същият като водач на хонда сивик.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
П.Петров, това е така, ако скицата е вярна. Т.к. е представена от моториста имам известни съмнения. Предвид габарита на камиончето и 4 лентовия път е по-вероятно да е опитал завой от лявата лента, а мотористът да е карал по осевата.
84
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
момченца с моторчЕнца, мислете с главите си за себе си и за всички участници в движението на пътя. Не се маймунясвайте на пътя, защото маймунджелъците и келешлъците винаги стигат до едно единствено място. Вярвайте на Нютон за гравитацията, четете ЗзДП и ще живеете дълго и щастливо.
83
7
 
14
 
! Отговори
до 83 преди 5 години
Те затова и мълчат като *** моторджиите, когато се заговори за културата им на управление на превозното средство... като наакани ***, каквито са.
82
4
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 77Не е предположение, а факти от приложената скица:-Камионът се движи в дясната част на лявото платно с ниска скорост;-Моторът се движи зад него и скоростта му е твърде висока за да спре, вместо това, за да увеличи спирачния си път, се опитва да заобиколи( ЗАБРАНЕНО ДВОЙНО ИЗПРЕВАРВАНЕ!!!) движещия се пред него камион, но камионът тръгва да прави обратен завой.На пътя със сигурност се е видял спирачният път на мотора,от него се изчислява скоростта.(НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ!!!)
81
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде във здп правилника е разрешено двуколесни мпс да се движат по осевата линия или пък да форсират двигателя или да карат на една гума въобще вие с моторите сте арогантни и нагли шофьори
80
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те такива случаи с лупа да ги търсиш, няма да намериш. А моторджията сега не можеш му затвори устата колко е сърдит и невинен. Добре, че е останал жив, та да мрънкя. И накрая, дори да е невинен, моторджията е в по-уязвима позиция от четириколесните. Вместо да се опитва да налага "правотата" си, да стиска кълки и да си опича акъла, че другия път може да спре да се оплаква от всичко.
79
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даа, много потенциални донори, на които всички са им длъжни. Има да патите момчета, пораснете, помъдрейте и спазвайте правилата.
78
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше спазвал ограничението на скоростта, независимо каква простотия може да направи предния щеше да спре преди да се удари в него.
77
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички, които продължават да мислят, че Веселиан не е предизвикал ПТП и не е виновен да се замислят добре за себе си. Защото следващият път може да не е "малкия дявол" и да е дошъл за вас. Продължавайте да нарушавате правилата и карате безумно между колите, по осевата или в насрещното.
76
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха ... Значи моториста може да изпревари на двойна непрекъсната линия...Е може ли да си толкова заблуден...?