Вместо релакс на Витоша – счупени пейки, пълни кошчета с боклук

Читател със сигнал за състоянието на планинския път в HelpBook
29 авг 2018 07:10, Анисия Иванова
37

Снимка: Helpbook

Представяме ви още един сигнал от платформата на HelpBook.info, който получихме. Наш читател алармира за състоянието на пътя към планината Витоша откъм кв. "Княжево".

"На 5 август тази година решихме да си направим семейна разходка до Бялата вода в Природен парк "Витоша". Отидохме с трамвай )5 и оттам нагоре. Това, което виждам всеки път, е едно и също, струва ми се нередно и реших да Ви пиша. Голяма част от софиянци ходим на Витоша, а и не само ние - чужденци и хора откъде ли не.

Пейките са счупени, точно преди Бар Шишарка малко над Княжевската вода на колелото на трамвай 5. Не се почиства също така в околността. Кошчетата са препълнени с боклук.

Съгласна съм, че много от хората не почистват след себе си, не взимат боклука си и не го изхвърлят в кошчетата, но като цяло именно Витоша трябва да бъде нашето място за релакс сред природата и условията да бъдат добри. Лифтът за жалост също не работи от години и най-искренно се надявам и той да отвори до няколко години.

От телевизията преди дни разбрах, че чешмата ще се пусне, нещо което много ме зарадва. Браво на Столичната община и кмета!

Паднало е и едно дърво, точно до чешмата на Бялата вода, коетои пречи туристите да преминават нормално - може би трябва да се отстрани и извози оттам. Повечето от дърветата нагоре към Златните мостове също не са подрязвани от много време, а имат нужда.

Много моля да се обърне внимание на сигнала и да се помисли за поставянето на нови пейки и да се почиства по-често".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Валерия преди 5 години
Все още нямаме култура, когато ходим в планините. Уж ги обичаме, но не знаем как да ги пазим. А трябва! Задължително е. Дано узреем. Витоша за софиянци трябва да е най-хубавото място, но за да остане такова не може всеки да си хвърля *** както намери за добре и да не му дреме. Ще съсипем планината така, а това би било престъпно. Природота ни е дала уникално местенце, нека си го пазим.
29
0
 
0
 
! Отговори
Тошко Петков преди 5 години
Нормално са софиянци. Къде е онази кака от БТВ и онзи природозащитник, където ревнаха срещу младите хора в Рила ???
28
3
 
0
 
! Отговори
гОСПОД преди 5 години
До впа как се Софиянци нищо не са направили и не са виновни и се обвиняват Селяните,които според мен са доста по качествени хора от шопите.Заради такива като теб болни мозъци никога няма да стъпим здраво на земята като народ а не като шоп и селянин.
27
2
 
3
 
! Отговори
в преди 5 години
ейй, напълни се със селяци, плъзнаха и по витоша, братче...а за тъпанарите по-долу - всички помним времето преди да се построят хиляди блокове и да се надовлечете, горе беше ЧИСТО, а сега се катерите с колите, въпреки пълната забрана през уикендите, щото се мързели, които избягахте от собствената си мизерия по селските ви градове... нагли, прости същества, със скапана семка
26
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Опицветкоойй милия! аз пък главно виждам софиянци как си мятат цигарите от прозорците и си ритат *** щото тея от село щели да ги изчистят.Айде моля моля гражданино!
25
2
 
5
 
! Отговори
Опицветко преди 5 години
"Софиянци сега пак ли ще обвините селяните."Естествено, че от как се напълни София със *** положението стана токова. Виждаме ги как шофират по улиците, как си изхвърлят *** от прозорците, как плюят и *** навсякъде.
24
0
 
10
 
! Отговори
К преди 5 години
Лифтът не работи от около 35 години! Ако беше софиянец, щеше да го знаеш! Пейките са счупени от вандали и зле възпитани тийнейджъри. Не е вина на столична община, че ги чупят, а на родителите не възпитали децата си! Болкуците си ги правят хората, не общината. Събирайте си *** и го хвърляйте в контейнерите, а не в кошчетата на Витоша, не му е мястото там! Така няма да да е мръсно...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анета преди 5 години
До крисиБраво, точно така се прави! С личен пример и децата се възпитават и самите ние помагаме да опазим любимата си планина чиста! Истината е, че само от мрънкачи ми е дошло до гуша, оня не си свършил работата, другия се почесвал, а вие какво правите?
22
2
 
6
 
! Отговори
цървули преди 5 години
Вече не ви обвиняваме. От 1944г. мина доста време, превзехте ни, София е селска вече!Тези, които вече сте второ и трето поколение в София също сте селяни, не можете да се промените, така сте възпитани!
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци сега пак ли ще обвините селяните.
20
3
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
За 30г. демокрация на Витоша няма една алея направена, една хижа няма построена, една чешмичка. Каквото има е от соц времената и тъне вече в разруха. Не сме братчета българчета за демокрация ние.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, СДС и ГЕРБ са ваше творение, болшевишко! Що не кажете преди комунизма колко е било хубаво в България?
18
0
 
23
 
! Отговори
криси преди 5 години
Всеки път, когато се разхождаме из Витоша си носим чували за смет. На отиване е разходка, на връщане с децата събираме ***. Пълниме по 3-4 чувла с кутии от цигари, кенчета, бутилки, кой ял вафли, кроасани и т.н. На следващия уикенд пак същата ***!
17
4
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Нека да си кажем30 години след падането на комунизма има хора, заслепени от антикомунистическа злоба и ярост, които виждат във всяко нещо "комунистическа вина"! Точно такива преди 10.11. са били най "пламенните" комсомолски и партийни активисти. А що се отнася до Витоша - тя беше наистина по-чиста и подредена по времето на социализма, имаше и модерен кабинков лифт до Копитото. Сега, под "грижите" на СДС и после "ГЕРБ" всичко е занемарено, Копитото е сметище, "Щастливеца го изгориха...
16
21
 
2
 
! Отговори
Нека да си кажем преди 5 години
Ще оправят и тези пейки. Просто не смогват на вандалите-комунисти. Та нима не виждате, че София през последните години се превърна в един ултрамодерен и съвременен град. Мои партньори и колеги от цяла Европа - Германия, Белгия, Франция и т. н. откровено ми завиждат, че съм в най-доброто място за живеене. И това благодарение на ГЕРБ. Преобразиха града и България и продължават да правят чудеса.
15
0
 
12
 
! Отговори
1984 преди 5 години
"От телевизията преди дни разбрах, че чешмата ще се пусне, нещо което много ме зарадва. Браво на Столичната община и кмета!"Човечецът е с промит мозък... :(
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потрес, а колко хубаво беше....
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 16и ви е добре
12
0
 
11
 
! Отговори
едно време преди 5 години
едно време имаше мистър 10% ,сега 30% за начало и надолу по веригата ..... накрая защо нищо не става ? ами "с пръдня боя не става" е казал народа
11
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Къде е горската...полиция за да въдвори...ред.Аааа,сигурно още не е...сфформирана,защото Боко не се е...сетил.Ами ето,аз го подсещам,защото демокрацията значи...ред,ама пречупена през нашите реалности си е пълно...безредие. За да има...ред,си трябва силов натиск(терор)от въоръжени...батковци.Боко по ги...разбира тези работи,така че да...действа и да въдвори...демокрацията.