Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
9
 
! Отговори
раша преди 5 години
някой ден ще разберете ч сте слуга или точно казано вайсали на америка и европа но ще разберете много късно когото ще докосва имено вас господа вайсали против русия не се въюва с гол за......
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и аз карам amg63, обаче работя здраво, имам си жена и не ходя по ескорти и слушам хората какво ми казват без значение дали са бедни или богати. Знаеш ли защо? Защото имам възпитание и не съм селянин, Гоше. Водка с Гранини? Смешен си, Гоше.
78
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошу, извинявам се от името на тоя дето те ... Все пак щом пишеш само глупости, е нормално да очакваш, че на някой ще му избият чивиите. Вие десните русомрази ви няма на яве, плюете само от интернет анонимността и там помпате мускули, каквито нямате, противно на внушението от снимката. Запитай се това твоето смислен живот ли е да си го похабяваш, да пишеш това, в което не вярваш за пари? Дали дама от ескорта не е по с достойна професия?
77
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седяли си Иво Инджев и Плевнелиев на плажа, излежавали се на шезлонги и обсъждали политиката на Русия. Минал Бойко Борисов и, за да си направи майтап, шляпнал Инджев отзад по врата. Тогава Иво скочил стреснат и се развикал: - Росене, какво ти казах, че ще ни застигне дългата ръка на Кремъл.
76
4
 
26
 
! Отговори
До Гошу преди 5 години
Разбра се,че си от Пловдив или околността.Нощно време обикаляш баровете,значи не работиш.Очевидно заработваш като тролиш в полза на властта.Е,как да направим разлика между тебе и Р.Пл.като такава няма.Явно сивото ти вещество не ти служи за нищо,освен да величаеш провалили се политици,за да не умреш от глад.
75
4
 
40
 
! Отговори
Продуцент преди 5 години
Роско Банов винаги събира широка аудитория, която да го оплюва, тъй като хем има над 75% НЕодобрение, хем се бута по всякакви медии, за да мрънка заучените си реплики.
74
30
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 74"Тук няма други чуждопоклонници и ***, освен тебе."---А това да почиташ и да се кланяш на държава, която реално е Нигерия със сняг, да им смяташ диктатора за супер пич, а те реално са една газстанция и бензиностанция без никаква икономика. Това да плюеш България и българите, за да защитиш чужда държава, как го наричаш?
73
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев говори за високо морални ценности в подадените оставки w.t.f. ? Къде е този морал, щом Борисов им ги е поискал ... преди да ги поиска говореха, как няма причина да подават оставки. Как така им се е задействал този "морал" да се чудим ....
72
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
***!
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошу, кажи пак как който няма пари не трябва да се обажда, дай малко от твоята житейска мъдрост на тоя народ :))
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКостов не разреши на САЩ да ни напълнят с албанци от косово, макар да имаше ултиматум от страна на САЩ. Затвори въздушното пространство за всякакви полети и дислоцира ракети на западната граница и около Козлодуй. Държа се по същия начин и с руснаците. Това беше поведение на държавник и в крайна сметка ни приеха в НАТО. Ако беше останал за още един мандат в ЕС щяхме да влезем с Полша, Чехия и Унгария, тогава бяхме в тяхната група. Но ДС докара царя-комунист да ни окраде и за 800 дни.
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ритате срещу Русия я да видим един такъв сценарий, Русия спира Северен поток-2 и дава всичката газ на Турция и спасява Турция от фалит, а Ердоганя излиза от НАТО и става основен доставчик на газ за ЕС а Ердогананя купува 100 батареи С-400 от Рсия и 200 изтереителя НАТО се разпада и Иран, Русия и Турция поробват ЕС.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз Гошу знам, че десните диверсии, разработени в едни чужди окупационни посолства нямат начало и край нямат. Помниш ли записа Танковете да дойдат. Това е първият манипулиран запис - Петър Младенов казва Станко /Тодоров/ да дойде. Записът е отвратително развлечен но постигна целта си. Един друг запис дето цел народ знае чий е гласа експертите писали че не знаят чий е гласа. Такива сте вие, проводници на съсипването на България. За власт и грабеж правите отвратителни неща, описани от Алеко в Бай
67
12
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 71"Ясно е ясно, ясни сте ми Странджа, Гошко и Роско. Фалшиви герои на нашето време. Пиете кръвта на българския народ и неговите стремежи за братство."---Ами че пийте и вие нашата бе, кой ви е спрял? :) Ето, аз сега си поркам водчица с "Гранини", пуснал съм си Girls Aloud и се забавлявам като ви дразня и чета глупостите. Не бачкам, пари си имам достатъчно, следобед мога да отида при една зеленоока 29 годишна красавица - ескорт, обмислям все още. А вие се кахърете за Плевнелиев :))))
66
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При всяка изява на Президент Плевнелиев, *** се превъзбуждат. което е достатъчно показателно колко успешен и бил:) Колкото до детайлите за руския патриарх, на Радев задните части бяха малко по високо от темето му.
65
5
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 59Ветко Арабаджиев го познавам лично. Продаваше ни цигари на една масичка през нощта, когато се връщахме от баровете или дискотеките. Това което стана беше благодарение на жена му Маринела, на която баща и беше висш функционер на БКП. От там и ДС-то, ама това трябва да е станало след бай Тошово
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАЯсно е ясно, ясни сте ми Странджа, Гошко и Роско. Фалшиви герои на нашето време. Пиете кръвта на българския народ и неговите стремежи за братство.
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще отговоря събирателно до тези, дето са писали за мен. Какво ще отговаряш, то се видя че нямаш една мозъчна клетка и се впечатляваш не от идеи, а от благосъстоянието на някой. Да не мислиш, че такъв като тебе някой ще го вземе насериозно? Нещо си се объркал мойто момче.
62
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПреди да пишеш виж клипа от срещата с руския патриарх и тогава давай оценки. И още, виж интервюто с Решетников дето той сам си признава как с Нинова заедно в един ресторант са избрали Радев за президент, как специална руска служба е изработила тактиката за изборите и как са затрупали БГ интернет пространството с фейк-нюз. Това продължава и сега. Радев е назначен от Русия и прави каквото му кажат от Кремъл. Държат го за топките, така да се каже.
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
0 0За българите Плевнелиев и сега е истинския Президент на БългарияНали, и Костов е истинския министър-председател, понеже легна в поза партер на американците :))