Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Триколката изрязаха на клипа, където се вижда че кара 3 пъти по-бързо от колата. Пипнаха и записа с руския патриарх - орязаха го и му придадоха тембър и тропане по маса. Волен Сидеров излъчи целия разговор на Радев с патриарха и лъжата лъсна.
59
23
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Благодаря за вниманието. Ще отговоря събирателно до тези, дето са писали за мен. Значи аз съм съгласен с Плевнелиев за антиколхозническата му позиция, защото и аз ненавиждам политиката на диктатора-джудже. Изпокара се с всичките си съседи и колко войни направи само за няколко години. За катастрофата в Бяла с рейса по времето на БСП не е ли прав, а? А за това че мекотелото Радиф беше публично унижен от от колхозника и за това ли не е прав, а? Кажете бе другаре, фенове на чужда държава
58
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За българите Плевнелиев и сега е истинския Президент на България, а Радев н русофилите-безpодници
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуЕ важното е че не съм мизерен десен со ро со *** отски ***. С фалшива самоличност видно от снимката ти. Ако ти плащат за троленето да пукнеш дано, отивам в църква да ти пална една свещ господ да си те прибере и да отърве България от един платен ***.
56
23
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Вече е ясно какъв политик... - и най вече ДЪРЖАВНИК сме загубили в лицето *** Президента Плевнелиев...
55
3
 
22
 
! Отговори
До Гошу преди 5 години
То и Ветко е милионер и има вила в Ница, жена му има имплантирани силиконови джуки и гърди .....ама какво от това , пак си остава бившо ченге от ДС ,парвеню , както се разбра-и крадец спестил от данъци! Та и плювньото не е по различен и ще остане за хората като пример за безгръбначен политик!
54
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуДесните си измисляте някакви компромати като тия с триколката и руския патриарх и разчитате хората, които не вникват в случая в детайли да ви повярвата или поне да си кажат ама там може и да има нещо. Вие продължавате лъжепропагандата ала Гьобелс. Хора мислете, информирайте се в детайли, аз вече не им вярвам за нищо. Всичко са схеми и скалъпвания. чужд шпионски слугинаж
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените и парите са най-важни, не го ли разбрахте? Нямаш ли жени и пари, къде си тръгнал да даваш акъл. Е тва е то да си Гошу. А колко Гошувци има в България, бедна ви е фантазията!
52
5
 
12
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
Гошу,Гошуууу,нито татусите,нито брадата ще те направят мъж,ама щом си решил да се пробваш,давай.Щом Роската толкова ти харесва,значи сте от един дол дренки.
51
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев отговаря 1:1 на друг един русофил-предател - Г.Димитров - който също беше инсталиран от Кремъл преди седем десетилетия !
50
23
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 46Като му стигнеш жените и парите на Президента Плевнелиев, тогава му давай описание какъв е, щото не те знам, ама съм сигурен, че си или мизерен пенсионер живеещ в някоя панелка, или бакшиш, плочкаджия или някакъв такъв високо интелектуален работник :)))
49
3
 
17
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
До Гoшу Видехме Плевнелиев какъв президент беше, благодаря. Не ми е критерии. С изключение на предприемачеството, но това е далеч от политиката. Виж Тръмп.
48
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошу е типичния пример защо България никога няма да се оправи. Гошу благоговее пред богатствата и хубавите жени, а съдържанието на едно изказване за него няма значение, има значение кой го казва. Ето такъв си е Гошу, а той е извадка за средностатистическия българин.
47
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е пълен *** -от ! Случаят край Своге няма място за сравнение с този от Бяла ! При Своге говорим за ремонтиран път за над 50 милиона лева, който е по-хлъзгав и от лед.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуСложи си пъпчивата снимка менташки.
45
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един плазмодий не може да се примири,че народа го изпрати с освирквания и никога не можа да достигне рейтинга на днешния президент,който им казва истината в очите и не се мазни на никого.Един мъж с достойнство и чест,който е трън в очите на самозабравили се пишман политици,иначе жалки и смешни в очите на хората,но пък доволно нахални и безочливи.
44
31
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
А най ме изкефи как оня руския владика ли, де да го знам, патриарх ли публично унижи сегашния ни Прецедент и мекотело Радиф и му биеше кюпове зад врата пред цяла България :)))
43
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Труден ми е този екземляр за квалификация, но дали ще е амаба,чехълче или зелена *** няма кой знае каква разлика!
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука се изтриха 4 от всеки пет коментара. Сайт посмешище, чужда резидентура.
41
39
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Плевнелиев е милионер. Има вила в Гърция. Вижте му старата жена - Юлия на външен вид, вижте му и сегашната - Деси Банова. Говори си каквото смята за правилно без да му пука. А сега го сравнете със сегашния бaстун - Зеленият чорап Радиф и му вижте кобилата до него, джендъра Десо, дето се вре навсякъде...и тогава ми говорете кой е по, по, най от двамата