След 22 дадени млн. лева – ремонтът на "Графа": Мърляв!

Дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа
Обновена: 2 окт 2018 14:12 | 2 окт 2018 14:00, Петя Славова
130

Снимка: Безумията в София, Facebook

Неравности, дупки и пропаднала бетонна основа има на току-що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев", сигнализират от "Спаси София".

На страницата им във Facebook е публикувана снимка, от която ясно си личат нередностите.

Кадърът е съпроводен с текст: "С премахването на огражденията по част от ул. Граф Игнатиев, софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. "Гарибалди" по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор?

Новият Ви зам.-кмет - младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса" ще обясни ли, защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце - късно е вече да правите каквото и да е... Излиза ни твърде скъпо", пишат от "Спаси София".

В групата "Безумията в София" също допълниха "картина" от ремонта със снимки, които са достатъчно показателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
20
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
Протеста е към тези, които не си вършат качествено работата, а харчат нашите пари(визирам столична община). Давам ти *** пример за да разбереш: Викнал си майстор да ти налепи плочките и накрая виждаш че ги е налепил като на снимката. Какво ще направи, ами ще бъдеш гневен, няма да искаш да му платиш докато не ги оправи или ще искаш компенсация и ще викнеш др. майстор. Случая не е по различен с тънката разлика, че вече си дал парите и Общината ти ги харчи безобразно.
55
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
От години управниците ни убеждават че не трябвало най-ниската цена да е водеща при възлагането на обществените поръчки. ЛЪЖАТ ВИ. Така се крият рушветите.Обществената поръчка е обратното на търга - описваш ТОЧНО какво иска общината с какво качество и гаранции и който го изпълни при най-ниска цена - Той Е.Обаче предпочитат да хврълят прах в очичките на данъкоплатеца.
54
27
 
7
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Има си фирма изпълнител и тя е отговорна за качеството.Като тръгнат да приемат ,,Графа" и ще трябва да си дооправят нещата. Но има и дежурни платени ,,спасители на София" които се появяват винаги по нечий,,другарски зов" и с боен рев почват да дирят кусури.Отгоре на това две трети са миекащи спасители изоставили,, подредените" си родни места."45 години правихме панелки и губещи мастодонти заводи и никой не каза че те нямат бъдеще,сега София спасявали,д.р.и.с.л.ьовци.Пак ще си изберем Фандъкова
53
0
 
4
 
! Отговори
Sanhai преди 5 години
Mashallah....kakvi hubavi dupki i fugi....nekoi bg talantliv snaiperist li gi napravil tolko tochno?!
52
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Смятате ли че Фандъкова или някакъв зам. кмет може да каже нещо напреки на Трейс, Главболгарстрой, GP груп, Водстрой, Хидрострой, Калистратов груп.Та това са фирми посочени лично от Него. Тези фирми могат да уволнят всеки зам. кмет на мига.
51
0
 
3
 
! Отговори
Flyfly преди 5 години
Vai, vai...diplomanti ot stroitelnite gymnasii i stroitelnite bg voiski v rebegeto...
50
0
 
10
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До 49Ти явно си живял само на село и не си виждал качествено направено нещо,като улица,булевард и т.н,да не говорим от европейски вид,не като у нас!!Като ги гледаш тия снимки-как ти се вижда!?Хубаво ли е направено?Ако -да,УСПЕХ В ЖИВОТА!!
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива сдружения под път и над път! Печелят си заплатките от такива мръсотии!
48
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам за какво е протеста! Има план,съгласуване,изпълнител,надзор! Ангажирани са маса институции! Има гаранция пет години! Нека да кажат троловете и сдружението от 20 човека,кой трябваше да бъде изпълнителят и кой да изпълнява надзора! Да дадат демек предложение! Тогава ще разберем!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nekadarnsta gerb fandakova i sam kmeta da varnat komusionnite si ot stroit.fa nula ka4estvo marlaschtina milioni v djobovete im na tia marla4i tap bg narod koga schte se sabudisch do koga schte te tap4at i kradat do koga tia fandakova sam kmeto fa stroiteli sa sa prokoraturata kade sa milionite pavlova koga schte varne 50 miliona nekadarni selski ogoeni praseta dalaverite s milioni koi gi kontrolira sa vs stroeji
46
1
 
29
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Йорданке,***!Не те ли е срам!?Да излезеш на телевироза и да кажеш тези неща,дето ги каза за ремонта!?Срам ме е от вас,наглеци и крадци ниедни!Не се наядохте!Къде е контрола по ремонта?Това няма да издържи и до зимата!Идете и вижте какви са тротоарите в другите европейски страни,в обикновените градове,не в столиците!Срамота!!Щеше да е смешно,ако не беше жалко!
45
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да кажат кой им плаща за протестите,откъде и от какво са им заплатите!
44
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами че то всичката им работа на ГЕРБ е мърлява не го ли разбрахте. Кражби и замитане под килима и резултатите са налице. Няма нещо построено от ГЕРБ и след два месеца да не му се прави ремонт. Каквото и да се каже за тази антиБългарска партия все ще е малко.
43
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Пропаднала държава и некадърни работници ! Идете в Англия , на някой площад( дори и в малък град ) да видите как са сложени плочките !
42
10
 
3
 
! Отговори
Пончо преди 5 години
Те, софиянци могат да си го позволят.
41
1
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
Коя фирма прави ремнонта? Ако може контакти да качите тук. Ще им звънна за оферта. Един двор имам да правя... :) Харесва ми как са свършили работа - бързо, качество на работа, еФтино. ИдеАлни са. Викайте ги и за младост
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова му работа. Толкова си може самоковската учительница.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и Патриотите ОСТАВКА и то веднага , не им минават ромските номера вече
38
2
 
27
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ ИНЖИНЕР преди 5 години
Стойността на квадратен метър от този материал е 0,40 лв.Смятайте за кви кражби става въпрос!!!
37
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе може и да има пропуски, но и тези активисти станаха ултра досадни. Тези НПО-та се правят единствено с цел, власт и пари, опитват се да се налагат, опитват се да си пробудват ненормалните идеи и т.н.