Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка

Получателят се чуди дали ще получи колета си през "лето господне 7-19 ч"
Обновена: 30 окт 2018 13:11 | 30 окт 2018 13:00,
80
Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка
Снимка: Павел Гълъбов

Една от най-старите компании в съвременната българска история – Български пощи, която тази година навърши 139 години, трудно успява да се осъвремени.

Наш читател сигнализира за абсурдна ситуация в клон на родните пощи в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Още по темата

Поредното доказателство за трудното навлизане в XXI век на Български пощи, което създава единствено и само затруднение на клиентите й, е "ултра модерното" - лишено от всякакъв дизайн, цвят, редове и графи – все пак сме във века на изчистените брандове, "известие за получаване на колети", показано на снимката, изпратена от нашия читател Георги Аспарухов.

Младият човек разказва, че е отишъл да получи пратката си, която пътувала от далечна Америка, но за всеобщо учудване не му била предадена, защото белият лист с ръкописно изписани думички бил задължително условие за предаването на бленуваната пратка.

"Помислих си, че това е шега. Колетът ми трябва да дойде през "лето господне 7-19 ч..., пишеше в "известието". Докога Български пощи ще затрудняват живота на хората", пита се Георги.

"Нима си нямаме друга работа през работния ден, не са ли получили на компютрите си нашите лични данни? Само с представянето на лична карта, не би ли трябвало да получим своя колет?", учудва се столичанинът, неполучил компютърната си игра от Щатите.

Български пощи са стара и уважавана институция, всички знаем това, но нека си пожелаем бързото й влизане в XXI век, за да може пратките ни да пристигат по-бързо и комфортно до нас.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
7
 
! Отговори
гост преди 5 години
Проблемът са бабите, които работят там. Поне в нашата поща. Костенурки на 100 години. Каква промяна търсите?
10
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът ми е чужденец и когато трябва да се ходи в пощата изпада в потрес. никоя лелка не говори английски, настъпва едно объркване, търсене, чакане, вайкане.....
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко хубаво, но като я намериш подобно известие - я не. Например поръчвам от Китай няколко играчки за детето през няколко дни. Известието за по-късната дата дойде, за по -ранната не. Бях убеден ,че пратката е дошла седмица по-рано. Но не , служителят на клона на бул Тотлебен, беше доста сърдит , че няма дата на пристигане и трябва да прелиства дебелата тетрадка да търси моето име. Щом съм нямал известие - нямал съм пратка беше обяснението. Добре ,че бях настоятелен и негова колежка се намеси
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, това е начинът за предварителната обработка на общественото мнение,за последващ фалит и придобиване на Български пощи на безценица от поредната Гинка,Малинка или Калинка.Честито на печелившия приватизатор.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пощата и служителите и са още в "80 години на миналият век. При тях комунизма не си е тръгвал никога. Намусени строги лелички, тефтери, линийки, големи книги където се търси по име и какво ли не. Да не говорим за работното им време, до 16,30ч. С тях без тях, все тая. По добре без тях.Дано не ги субсидира държавата, че си ни изгоряха ей така паричките пак. Никакво развитие..
6
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всъщност аз съм много доволен от пощите. Преди около месец пращах пратка до Щатите - всичко си беше съвсем цивилизовано - с истинска бланка, онлайн проследяване и т.н. Пратката пристигна на място на шестия ден, като беше пристигнала в NY още на втория... С една дума: доволен съм от тях.
5
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какво му е на известието? Редът е спазен, а ако трябва и на пещерна рисунка ще ти го напишат.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефчетата им нали ходят на Малдивите през януари. С ниската заплата.
3
4
 
30
 
! Отговори
Бъдещ емигрант преди 5 години
И пощите като полицията,здравеопазването,железниците,образованието и т.н.
2
3
 
44
 
! Отговори
червено син дедо! преди 5 години
Защо се учудвате?"Старата и уважавана институция" трябва да бъде разсипана и после приватизирана от някое семейство "Ибаневи", което да сипва в бездънните джобове на някоя тиква или кратуна!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да е само там, редовно получавам някакви листчета, включително и официалната им бланка, но написано на гърба.