Ден преди началото... протест и скандирания: "Зоната без зона!"

Столичани: Кметицата на Възраждане да ходи при Меркел!
5 ное 2018 12:30,
178

Снимка: Павел Гълъбов

Граждани се обявиха против въвеждането на Зелена зона в междублоковите пространства и паркинги в столичния квартал Зона Б-18. 

"Зоната без Зона", скандираха недоволните столичани, посрещайки първия работен "Зона" ден с недоумение защо само в техния квартал паркингите стават част от платеното паркиране в София.

Още по темата

Хората са възмутени, че много по-централният квартал "Иван Вазов" не попада в хватката на софийското платено паркиране. Организаторите на протеста раздаваха схеми на това как точно този централен район е пропуснат от Столичната община.

Освен мистериозното изчезване на малкия, но доста богат квартал, протестиращите отбелязаха, че паркингите пред входовете на блоковете им не са ремонтирани, но разграфени, за да имат правото да бъдат ползвани като платени площадки за паркиране.

Протестиращите се заканиха да махнат всички табели за платено паркиране и да ги хвърлят пред общината или в близката река.

"Внимавайте, граждани на Люлин и Надежда, скоро ще има зона и при вас!", скандираха част от недоволните столичани.

"Кметицата на район Възраждане няма да бъде избрана за следващ управленски мандат, да ходи при Меркел!", викаха гласоподавателите.

"На всеки литър гориво взимат по един лев, имат данък Гражданска отговорност, която е вдигната със 100 лева тази година, не им ли стигат парите на общините?", чудят се гражданите.

"Бяха обещали и подземни паркинги за живущите, нищо не е изпълнено, говорят измишльотини и взимат само пари", продължиха недоволните столичани.

Адвокат, живеещ в същия район, реши да помогне на съгражданите си, обещавайки им заедно да внесат искове против Зелената зона, с които да се атакува неправомерно взетото решение на общината, според тях.

Организаторите на протеста бяха разлепили покани към всички живеещи в района, за да се присъединят към недоволството им. Според тях някой нарочно е минавал и премахвал принтираните им обявления.

Полицейско присъствие също не липсваше, патрулна кола бдеше за спазването на реда в района на протеста.

Жителите на Зона Б-18 обявиха, че ще продължат протестите си в сряда от 08:00 часа пред община Възраждане и в неделя от 16:00 часа пред паркинг в квартала. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чокопич никой не говори и не иска безплатно паркиране по тротоарите, ама като се прави или ремонтира булевард или административна сграда малко да си размърдат мозъците, пък в нормалните страни вжните административни сгради се изнасят от историческия център така че да се облекчи точно там както трафика така и паркирането
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде по света хората се радват когато градовете им се разрастват и в тях идват нови хора да работят и правят бизнес, и управите там, правят всичко възможно инфраструктурата да поеме това разрастване, само в България почва едно мрънкане, а главния архитект вместо да си разчопли мозъка взима молива и почва да черта сини, зелени и бембени зони, ама то не е само проблема с паркиране, ами детските градини, е вече проблеми и с първолаците се появиха, ама иначе се борели с демографията:)
79
9
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
А я си представете безплатно паркиране навсякъде. В центъра, по тротоарите. На вас ясно ли ви е че тогава града става непроходим.
78
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера хората, купили си кола поне за 3 хил евро, пък нямат 50 евро на година да й плащат таксата.Жалка история.
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чокото пич и аз си имам гараж, ама нали не си си купил колата да ти седи в гаража :) давам ти един пример само, вземи сградата на НОИ, тя ежедневно се посещава сигурно от 10-ки хиляди хора, преобладаващата част от тях възрастни, инвалиди в общи линии трудно подвижни хора, а сега виж колко парко места има в район ? нали затова плащаме данъци на тия МПС-та, колко време чакаме подземните и буферните паркинги? нали затова щяха да събират парите от зоните
76
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът е толкова ***, че за него все още колата е символ на престиж. Мисли си, че като има кола е нещо повече от тези без коли.Аз съм софиянец трето поколение и никога не сме имали кола. Придвижваме се с градския транспорт. Всички от семейството ни.Но познавам хора, дошли от провинцията, които живеят под наем за 200 лв, но плащат за гараж по 300 лв само и само, като се приберат с колата си на село, да разправят че вече били станали софиянци. И те.
75
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен74"Автомобила не е разкош,а превозно средство"../Остап,1935-та год/..А ти ,драги/драга,лъжеш като дрът "коняк"!!!!И преди си гласувал/а за тях,и сега ще го направиш!.Защото обираш трохите,изпадали от софрата им....та ако не са те,...глад,глад те очаква..
74
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Лозенец, долната част и мога да кажа, че откакто г-жа Фандъкова напри Зелена зона, вече спокойно мога да се придвижвам по тротоарите.Преди бяха задръстени с трошки от всички букви на азбуката.Дано направи цяла София така.
73
16
 
21
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Аз проблеми с паркирането пред нас нямам. Защото с жилището съм си купил и два гаража. Така, че съм си платил , за да мога да паркирам.София не е длъжна да ви осигурява места за паркиране при положение, че селските ви гаражи седят празни а сте довлекли новия внос в София. Колата в голям град е лукс и струва пари. Имам поглед в градове като Барселона, Виена, Рим , Милано и Флоренция.
72
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, брадатия не дразни хората! Познах те по стилът и наглостта ти. Само некадърници със се събрали в столична община и ламтите за пари.
71
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може всеки *** да има кола, да прави задръствания и да трови въздуха.Колите не са необходимост (поне в София), а лукс.Има достатъчно развита инфраструктура - метро, трамваи, тролеи, автобуси и всеки може да стигне от всяка точка на града до всякъде.Браво на Фандъкова и ГЕРБ, че се заеха най-после да сложат ред.Досега не съм гласувал за тях, но на следващите избори ще го направя с чисто сърце.
70
17
 
16
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
Живея от 10 години в зона Б 18 и смятам , че зелената зона е добро решение за паркирането, след като я въведоха мога да намирам място за паркиране на улицата на която живея.
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще страдате от презастрояването. Вие сте обикновени хорица, бедни, и нямате право на кола. На кола имат право само спечелилите от строителната мафия бизнесмени и администратори. Ще изгонят всички плебеи от града, за да могат да минават големите лимузини между сокаците средновековни. Още трябва да се строи и да се гонят хората. Паркомясто без пари - ей, да не се намирате в социализъма? Къде дават така? Ще плащате за "ресурса".
68
14
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Мечтите за безплатни, удобни паркинги до вас просто ги забравете.Безплатно ще е след Нови Хан, а удобните до вас ще са скъпи.Такива са правилата на живота дето не ви харесват.
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ми взема районния кмет три хилки заплата и на тримесечие още толкова ДМС и това от моите пари, за да ми слага зони? Това няма да стане!
66
16
 
14
 
! Отговори
Майка с количка преди 5 години
Браво на Фандъкова. Крайно време е да се сложи и ред при паркирането на автомобили върху тротоарите.
65
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нямам кола и не ми пука. Ако ще да им сложат и по 500 лв пари за паркиране пред блока.Тъкмо ще има повече пари за строежи на Детски площадки.
64
11
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми плащането за паркинг ще определи на кой не му понася. Коли ще имат в София само тези на които им понася -или щото имат много пари или щото кола много им трябва. Бедна кифла сама в кола пътуваща към студентски град няма да има. Анадънмо?
63
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакво плащане. Тояга трябва и здраво млатене по картуните. Насищане нямат. Крадци! Оставка! Оставка! Оставка!
62
0
 
16
 
! Отговори
до Край преди 5 години
И кой ще определя кой е беден? Бедността има много лица!