Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!

Предсрочните избори нямало да увеличат доходите на хората
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 14:45, Веселина Йорданова
635
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Протестите са недопустими, не може улицата да диктува какво трябва да става в държавата. С тези остри думи шефът на КРИБ Кирил Домусчиев поиска правителството да вземе мерки, за да не пречат митингите на фирмите.

Още по темата

Въпросът е бил обсъден на среща при премиера Бойко Борисов в тристранен формат – работодатели, синдикати и правителство.

На нея са били засегнати още редица актуални икономически и социални теми – за доходите, работната сила, условията за бизнес, за енергетиката.

"Не може да блокират магистралите, да спират ТИР-ове с нашата продукция, да спират хората да се приберат у дома си", каза Домусчиев, който подчерта, че реално протестират малък брой хора.

"И аз мога да изляза със своите секретарки, счетоводителки, чистачки, сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя и по-голям митинг пред Министерския съвет, ако съм недоволен, това не е нормално", настоя още той.

По думите му на държавата е нужна стабилност, а предсрочни избори няма да помогнат за увеличаване на доходите на хората и за ръст на икономиката, точно обратното.

Бизнесът призова и партиите да спрат с популистките изказвания, давайки предложения, които не са реалистични.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" преди години са били положени успешни усилия идеята за граждански протест да бъде дискредитирана.

"В това, което днес виждаме, има всичко – и автентична гражданска енергия, има и политически провокирани участия. Прави впечатление, че мащабът не е чак толкова голям, колкото на някой му се иска", каза Манолов.

Той напомни и че между протестиращите има различни мнения какво точно искат.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че сме демократична държава и всеки има възможност да изразява своето мнение.

"Не трябва обаче да се пречи на другите, които не искат да протестират", изтъкна той. Караниколов не коментира трябва ли държавата да вземе някакви мерки, както поиска бизнесът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
431
2
 
29
 
! Отговори
Заглавие преди 5 години
Изв., но от яд си забравих заглавието!;)Щом този човек може да 'подмени' цял отбор, защо да го питам за първия му милион?Той едва ли помни първия си лев - с честен труд?Всекиму заслуженото.- медал!))))(+++
430
6
 
11
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Къв е тоя крал Луи? Къде виждате протести на улицата, бе, олигоВрени?
429
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да им вдигна данъка,да се поразредят малко ,да има за стария туз писта.
428
0
 
27
 
! Отговори
Ееех времена преди 5 години
Бездомник минава покрай човечец с опелче.- Откъде пари имат тия хора, аз цял ден събирам *** и едва за храна изкарвам...Човечецът с опелчето минава покрай човечец с мерцедесче.- От къде имат пари тия хора, аз цял ден работя и едвам събирам за ядене, наема и пълен резервоар.Човекът с мерцедеса минава покрай един с ламборджини.- От къде имат пари тия 'ора, аз денонощно се бъхтя в ресторанта и жена ми, вместо на бахамите тая зима в Гърция ще я пратя...Човекът с лампорджинито, излязъл на южната дъга в София и попаднал в задръстване.- 'бах им мамата, от къде имат пари тия?...И о
427
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шемет .
426
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Домусчиев, не забравяйте , че улицата е взела главата на Луи! Вие не сте по-глоям френския крал едно време!
425
0
 
34
 
! Отговори
сараош преди 5 години
Мнението на тоя тежи точно колкото мнението не всеки един от протестиращите. Не може да скубете улицата б.р (гражданите) за да пълните джобовете на тоя с държавни поръчки и после да ни се прави на богаташа които знае "как се изкарват пари". Ако държавата спре да краде народа си за да дава на тоя, ще умре от глад и ще излезе да протестира като всички.
424
0
 
33
 
! Отговори
Дионис преди 5 години
Тоя психодендрон е топ модел на дивашкия капитализъмъ .Това ли ще е бъдещето ни. И ли терминал три?
423
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бройте колко хора са се изказали и си вадете изводите!
422
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре да си докаже първия милион.Червена смет
421
0
 
23
 
! Отговори
Заглавке преди 5 години
Че кой ако не "улицата" диктува по време на Демокрация? Упс, май се обърках още сме в Диктатура, на Свинаров, изв.Домусчийски и нему подобни мултимилиардери без съвестЕдно се пититам к'во ще ги правят тези хартийки, които, така прилежно кътат в Швейцария?
420
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя си мисли че е фанал Мойсейя за жезъла.И си има държава барабар с поданиците.Абреайсктеротукарбе каунт .
419
0
 
32
 
! Отговори
Застаряващ МеринджеЙ преди 5 години
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата! Ами да. Друго си е с някой лев под масата и "скромни подаръчета" за властимащите .
418
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щял да изкара само секретарките си и да удуши протестите. Двеста на брой.Малии.А какво остава да изкара и работниците.Брях. Сещам се за Форд, полицията избива стачкуващите,с пушки и саби. Докато х.форд гледа от високия офис.Оставкаааа
417
0
 
31
 
! Отговори
Лошата преди 5 години
Киро-джапанката започнал бизнеса си от сергийка преди 20-30г сега има над половин милион чужди парички ,как става тоя номер бе меринджей след това антикварно магазинче ,я ни светни нас УЛИЦАТА как се забогатява по тоя начин та и ние да се облажим . С тъмния си мръсен сегашен бизнес ли ще спреш УЛИЦАТА , я пак си помисли .Земи са зарови като щтраус и не закачай улицата да не ти се види тясна ...
416
0
 
13
 
! Отговори
Damask преди 5 години
Koi biznes, siriiskia li?!
415
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режа за скраб всичко...
414
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглеци!
413
0
 
16
 
! Отговори
ВЯРНО преди 5 години
ЛИ Е ЧЕ ДОМУС Е...ПРАСЕ-СВИНКА,ШОПАРЧЕ....
412
2
 
31
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
А кой да я диктува бе гелчо нещастен. Я върви в Африка да връткаш бизнес като искаш евтина работна ръка. Ще я намериш ама не и квалифицирана. В бизнеса няма по голям от господин и госпожа Работника!!!Запомни го гелчо.