Пенсионерите на протест: Недоволни от безразличието

Настояват за по-високи пенсии и специален закон за тях
28 ное 2018 14:52,
77

Пенсионерите на протест пред Народното събрание. Недоволството е заради безразличието на управляващите към техните проблеми.

Протестът се провежда днес заради обсъждането на проектобюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) в парламента, предаде Bulgaria ON AIR.

Един от организаторите на протеста, ген. Васил Върбанов заяви, че хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите.

Възрастните хора настояват за бързо нарастване на минималната пенсия и специален закон за тях.

В бюджета за ДОО, който законотворците обсъждат днес окончателно, е записано, че минималната пенсия ще е 207, 60 лв. от 1 януари до края на юни, а от 1 юли става 219, 43 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си търсят пенсиите от БСП, а не от младите и работещи сега.
68
4
 
2
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 5 години
И аз съм пенсионер, ама си имам работа и образование и не се оплаквам като бабичка.....!
67
6
 
3
 
! Отговори
Българче преди 5 години
Не ни пука за вас!Вървете при Тошо, нали ви е мъка за него....!!!!!
66
6
 
4
 
! Отговори
Точно така преди 5 години
Мразя комунисти и руските пияници отдъното на душата си и винаги ще бъда с ГЕРБ и против БКП/БСП!!
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХахахаТия *** държаха 22 години БСП на власт и хората избягаха заради тях.Оплаквали се от безразличие. Не е безразличие, другари, омраза е!
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Владо до 63Много ми е интересно как разбрахте каква квалификация и образование имам , че и за повишаването им , да ми говорите . Ще продължа да подкрепям, всеки простест, който смятам за справедлив , а дали заплатата ми е минимална , нека аз да преценя за себе си , въпреки че, това с какви средства разполагам , въобще не Ви влиза в работата. Лека вечер :))))
63
6
 
5
 
! Отговори
Пенсионер от 2012. преди 5 години
Какви 200 лева бе?Каква заплата си взимал Кой в днешно време се пенсионира с 200лв?Само хора с няколко години трудов стаж,поработили някоя и друга година,или осигурявали се на мнимум.Или най-старите от соца пенсионирали се със 250 лв заплата.Вие младите сте обречени да не сте с 200 лв пенсия,защо плачете на чужди гробища?Осигурявайте се,не си крийте РЕАЛНИЯТдоход и песията ви докато ви дойде времето ще е колкото е сега максималната-А тези които страдат за Тошо,да му ползват,,наследството"!
62
0
 
1
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
Може и да не е тук мястото ...но не виждам тема за миньорски протест...*** уай?
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се съкрати раздутата администрация от ненужни калинки, ще има пари за достойни пенсии за хората, които цял живот са се трудили и за тях са внасяни осигуровки в пенсионното осигурянане. Срамно е в Европейска държава такова унизително отношение към отруденните хора в пенсионна възраст!
60
9
 
1
 
! Отговори
Владо до 63 преди 5 години
До сега ми говореше на "ти", а сега за да покажеш възпитание - на "вие" :Д Истината е, че колкото и да си говориш тук, докато не се образоваш и повишиш квалификацията, никой няма да ти даде от нищото пари. Приятно протестиране ти пожелавам и успех с минималната ти заплата :)
59
1
 
11
 
! Отговори
случаен преди 5 години
като,чета коментарите на бъдещите кандидат пенсионери пълни със злоба,не очаквам нищо хубаво за нас старите хора на които 40 години правиха отдръжки,а сега получават-дръжки,нека всеки пробва само за един месец да изкара с 207лв.,неказвам,че има и изключения,но колко са те.Неможе вярващ управник,да взема на хиляди,а да остави мнозинството стари хора на 200лв.,това ли ви са европейските ценности....?
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета глупостите тук, направо извор на простащина, на които интернет дава възможност да разпространяват неадекватни позиви за "изхождане" и неуважение към другите хора. Дори, когато имаш различни виждания от тези на някоя група граждани, трябва да уважаваш законното им правото да ги изявят.Протестът е демократична изява в демокрацията, това е начин да изявиш позиция, когато не си доволен и когато искаш нещо да се промени, независимо дали групата е малобройна или многобройна.
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я го вижте тоя с каскета отдясно,с очилата и кожените ръкавици,много "отруден вид"има,какъв ли е,синче на некой крадец на кашкавал преквалифициран на активен борец против фашизЪма и капитализЪма пък децата му са си купували тоблерони в Кореком!Ами другите на колко ли са се осурявали та сега искат достойни пенсии,прав е човека по-надолу МЛАДИТЕ ДА НЕ СА ЗА ЕДИН ДЕН,ДА ГИ СМУЧЕТЕ ПОНЕЖЕ СТЕ РАБОТЕЛИ ЗАЛУДО В ЕДНА УТОПИЯ ама ви е било добре.Айде по къщЯта.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Владо до 52"Чакай малко бе" - това говори красноречиво за възпитанието Ви. Казвате , че сте от привинцията , чудесно , и работите в колцентър , колко такива центъра има в провинцията от където сте? София и Пловдив не са България ! Хората били необразовани и мързеливи, абсолютна лъжа , това че искат достойно заплащане за труда си , не ги прави такива. Колкото ,до твърдението Ви, за г-жа Нинова , това ,че съм анонимен, доколкото това е възможно, е гаранция , че никоя партия не може да ме купи.
55
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен59Младите няма да станат пенсионери, защото ВИЕ сегашните пенсионери буквално оглозгвате всичко.Всичко.Нищо не оставате за бъдещи пенсионери.Много добре ЗНАЯТ, че няма да станат пенсионери. Ти ще изядеш всичко.
54
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкуфял пенсионер и ялова овца наяждане нямат.И 100 милиарда да им дадеш, ще ги изядат, изсерат, ще питат за още и ще мрънкат.
53
5
 
3
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 5 години
Как ми се ядат кюфтета на скара,ама няма !!! А един от едно софийско село яде първо,даже два пъти второ и десерт...
52
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тия невжи които плю ят по пенсионерите, да знаят че и те ще станат пенсионери и времето ще мине много бързо.
51
6
 
2
 
! Отговори
Владо до 52 преди 5 години
Чакай малко бе, кой си ти само, че не разбрах? От къде да те знам кой си и кого хапеш, като не си написал никакви инициали. Точно ти си трола на госпожа Нинова. Нямаш никакви аргументи, говориш едно и също без никаква логика. Очевиден *** си!
50
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горко и на държавата, ако зависи от пенсионерите. Дайте да разпродадем всички активи и да раздадем на пенсионерите всичко наведнъж. Може и всички данъци на тях да разпределим и да се застреляме. Очевидно няма смисъл да мисим за бъдещето.