Софиянски зове: Премиер и министри - с мажоритарен вот!

Аргументът: Така всеки ще стои с името и биографията си
29 яну 2019 22:32, Екип на Bulgaria On Air
75

Бившият столичен кмет Стефан Софиянски е създал нова Конституция заедно с група съмишленици. Гостът обясни в "Денят ON AIR", че сегашната е остаряла и не съответства на проблемите, които има в днешното общество и управление.

Софиянски предлага България да бъде разделена на региони и да има второ ниво на самоуправление.

"В момента най-голямата партия в парламента избира министър-председателя, а той назначава министри. Ние предлагаме да бъде въведена мажоритарна избирателна система, с която да се избира министър-председател и министри. Така всеки ще стои с името и биографията си", категоричен е бившият столичен кмет пред Bulgaria ON AIR.

Според него президентът в момента няма почти никаква функция и само предизвиква скандали.

"Противоречието между президент и правителство се появява тогава, когато държавният глава няма много функции, а правителството пък има свръхфункции. Президентът има право на вето - това обаче е отрицание, което не ни трябва. Заковани сме на последното място във всички класации и трябва да променим това", сигурен е Софиянски.

Бившият кмет заяви, че в новата конституция се предвижда президентът да има повече законодателни инициативи - да може да предлага решение за дадени спорни текстове.

Според него всички пълномощия на президента, парламента, правителството, кметовете и областните управители трябва да бъдат по-ясни и всички да се допълват.

"За да се развиваме, управляващите трябва да си съдействат, а не да се контролират едни други. Изобщо трябва да се смени цялата философия на управление", допълни гостът.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Прокуратурата зове преди 2 месеца
Хайде пак да ни станеш клиент....
57
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 2 месеца
До Старото куче
Е да ама това не е демократично.. Нали и сега обвиняват ББ че работи по този начин.
56
0
 
2
 
! Отговори
ABC преди 2 месеца
Тоя това трябваше да го зове от затвора...
55
0
 
3
 
! Отговори
Старото куче преди 2 месеца
По-добро от Президентска Република и Народно Събрание от не-повече от 65 депутата НЯМА !!! България се разделя на 6/шест/ икономико - геогравски области и всяка област се самоуправлява и излъчва депутатите !!! Президента назначава Правителство и Министър Предедате + министрите и НОСИ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОСРНОСТ за тях !!!
Това е братя мат'риали , така може и да се оправим ...
54
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 2 месеца
До Петракиев,близкаш ли му дупето на мазника а???
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това крадливо псе откъде го извадихте.
52
1
 
6
 
! Отговори
NN преди 2 месеца
Като са в опозиция, всички знаят какво трябва да се направи.След като вземат властта забравят!
51
3
 
9
 
! Отговори
12 преди 2 месеца
Народът заове - Софиянски в затвора!
50
2
 
4
 
! Отговори
патриот преди 2 месеца
До Анонимен
ТОВА Е И ЦЕЛТА---МИН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ДА НЯМА СВОИ МИНИСТРИТЕ ШЕ ТРЯБВА ДА ДОКАЗВАТ СВОИТЕ СПОСОБНОСТИ И ДА СЕ БОРЯТ ЗА ТОВА ЗА КОЕТО СА ИЗБРАНИ А СЕГА КАКВО Е---БОРИСОВ РЕШАВА ДОРИ И ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА
49
1
 
3
 
! Отговори
дядо ставри преди 2 месеца
Мисля че и сега като дойдат изборите след две години хората ще идат пред урните директно да изберат кого искат за министър-председател - Бойко Борисов или Курнелия Нинова. Нормално е след това министър-председателя да си назначи сам министри - свои хора на които има доверие.
48
1
 
8
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 месеца
До кога ще взимате съвети от най голямите крадци в историята на България.От такива като него сме на това положение.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До @ к.33
Я стига с градски легенди. Бележниците на ББ са шестици от горе до долу. Има и научна степен. Преподавал е във висше училище. Да не говорим, че сегашната опозиция го направи генерал. ЦЦ е с второ висше от УНСС - право. Ами биха учителите си нялко пъти подред на избори по техните правила. И то при условие, че енергетика, службите и съда са в ръцете на опозицията.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този да си разкара недостроената църква от Южен парк место да ръси мъдрости. Пази боже българина от мажоритерен вот! Слави Трифонов, Йоло Денев и Митьо Пищова ще са ни елита! Мюсюлмански братя ще са си направо светци пред избора на чалгализирания български вот. Какво мислите ще изберат 90-те процента! Сега поне избираме между червени, зелени и сини комунисти. Че нали Мин.съвет е екипа на Мин.председателя! Как друг ще му избира министрите? То и сега в правителството са ГЕРБ, Патриоти, ДПС и СДС.
45
3
 
4
 
! Отговори
@ к.33 преди 2 месеца
До до Гошо Ст.Тодоров е бил премиер преди 50 години, Боце е завършил за пожарникар по Татово време, през 80-те години. Могъл е да кандидатства в ИСИ,сегашният УАСГ, МЕИ, сега ТУ, СУ, но го е мързяло. Дори във ВМШ е записал Пожарно дело- най-непрестижната специалност. Пусти мързел - не мори, с мъчи.... Като и с Цуци Цветанов - не могъл да се запише и за пожарникар, а едва влезъл задочно еъв ВИФ, и то след 2 г.
44
0
 
0
 
! Отговори
Петракиев преди 2 месеца
До Тони *** си и такъв ще си останеш !Мълчи или кажи нещо умно,но от тебе умни мисли - йок !
43
2
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
"Журналинст:
- Г-н Филчев,много се изприказва за вината и далаверите на Софиянски,но съда го оправда!
- Да,ама чух ЧЕ БИЛ ОБЕДНЯЛ МНОГО!"
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я този още ли шава...
...без да го чета знам, че е все така нагъл и алчен...
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой беше този крадец?
Защо му давате поле за изява?
40
1
 
2
 
! Отговори
Иванова преди 2 месеца
До до Гошо
По онова време 3-ти клас,значи 7 клас сега.
39
2
 
12
 
! Отговори
Agenta преди 2 месеца
Човекът разпродал земите около околовръстното шосе за жълти стотинки, воден единствено от частния интерсе, седнал да дава акъл.... Затвро за този!