ДПС срещу орязването на депутатските пари – посегателство!

Свободната воля на депутатите е гарантирана от Конституцията
27 фев 2019 13:25,
53
ДПС срещу орязването на депутатските пари – посегателство!

Предложенията за орязването на депутатските заплати са посегателство върху парламентаризма. Това заяви Йордан Цонев от ДПС и добави, че трябва да се излезе от това дребнотемие и да се погледне по-сериозно на темата - какво е качеството на законите и с какво се занимава парламентът.

Още по темата

Утре депутатите ще разгледат няколко предложения за промени в правилника на Народното събрание, които предвиждат намаляване на възнагражденията на депутатите. Последният проект, внесен от НФСБ, пък предвижда народните избраници да не получават нито лев, ако отсъстват на 3 поредни заседания на парламента или общо пет за месеца.

"Повечето предложения са посегателство върху парламентаризма. Парламентаризмът не е това, което си мислят някои - натискане на копчета и обслужващ персонал. Конституцията има текст за свободната воля на депутатите. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително и по битово организационни и финансови въпроси", коментира Йордан Цонев.

По думите му обаче не било толкова важно заплащането на депутатите, а какво реално правят народните представители. Цонев критикува и дневния ред на парламента, който според него само запълва времето.

"Оставете кой какво говори за заплащането на депутатите. Никой не говори за истинската работа, която трябва да върши парламента, за качеството на законите. Никой не говори, че се занимаваме с дневен ред, чиято задача е да запълни времето и това го прави управляващото мнозинство - да не би да вкарат някой законопроект, който да развали и без това скапания им политически брак с националистите", отсече депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите от ДПС=движението за Присвояване и сЛободия,като не са доволни да се откажат от постовете и и да отиват на Борсата.Там да им намерят работа за това за което са учили.
38
1
 
5
 
! Отговори
Васко от дагама преди 5 години
Наличието на ДПС е посегателство срещу държавността, националния суверенитет, вярата, историята ни. Нямам какво друго да кажа.
37
1
 
4
 
! Отговори
Манчо Цанев преди 5 години
Щом е важно качеството на законите г-н Цонев, веднага върнете всичките пари за последните 30 години.
36
2
 
5
 
! Отговори
Електорат преди 5 години
ДАНЧО МЕНТАТА ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА ????
35
2
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Ами сравни законите на Цонев с тези сега, бе!Последните 10 години ни демокрация, ни закони, ни грамотност
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като имат свободна воля, да си я изразяват по време на гласуване, но да ходят на работа.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой не говори за истинската работа, която трябва да върши парламента, за качеството на законите."Aми хайде да поговорим за качеството на законите бе, ЦонеФФ!
32
1
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ВИЖДАМ ЕДИНОМИСЛИЕ ВЪВ ФОРУМА ОТНОСНОТОВА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ НАШИТЕ "НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ"ТРЯБВА ДА ГО ОБЪРНЕМ И НА ДЕЛА......НЯКАК СИПРЕДЛОЖЕНИЯ
31
1
 
14
 
! Отговори
Иванова преди 5 години
Ама вие спазвате ли конституцията ? По конституция може и да не ходиш на работа, а заплатата да си я получават. Това ли означава? Че въобще парламента работили или само се карате. Щом допре работата до пари - прилага се конституцията.
30
3
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕ ТРЯБВА ДА ИМА "ОРЯЗВАНЕ" НА ДЕПУТКО-ДАТСКИТЕ ПАРИ !!!! ТРЯБВА ДА ИМА ПРЕМАХВАНЕ НА ДЕПУТКО-ДАТСКИТЕ ПАРИ !!! ПРИ МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР НА 100 ЗАКОНОДАТЕЛИ И 50 СТАРЕЙШИНИ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И СЪДЕБНО ЖУРИ ПО ПРИМЕРА НА САЩ ,МОЖЕ ДА ИМАТ- ПОВЕЧЕ ОТ ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ОТ НАС ПАРИ !!!!!!!!!
29
6
 
4
 
! Отговори
11 преди 5 години
До Анонимен-27,нали всичките сте татари,естествено гена му ще е такъв.
28
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-27 ,сигурно гена му е ,като твоя ,ромски.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яаааа,Данчо ментата не е доволен от тези предложения.Свободната воля на депутатите била гарантирана от конституцията.Ама вие свободата я обърнахте на слободия и често погазвате конституцията.Правите каквото си искате и понеже народа спи и не ви търси сметка се имате за недосегаеми.Я слезте на земята,че избори идат.И тогава не се знае...
26
1
 
17
 
! Отговори
Крадлива пасмина! преди 5 години
Заплатите им трябва да се ограничат конституционно, за да нямат право да си ги определят сами!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко години на ДПС гласът им не се чуваше, наближиха изборите и станаха големи радетели за правата и свободите на... депутатите! Сякаш някой ги е "качил" в НС само да получават заплати.ДПС какво направиха за електората си през изминалите години- работни места ли им осигуриха, високи доходи, равни права ли, равен старт ли, да са защитили случайно някой турскоговорящ, станал жертва на дискриминация?
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите имат май само свободна воля и никакви задължения.Заплатите им трябва да са обвързани с МРЗ, а не със СРЗ. 3х 430лв нето = 1290 лв. Заплатите им трябва да са 1290лв нето.Броят им трябва да се редуцира до 120 човека.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мента, истинската работа, подходяща за теб е да ходиш да вдигаш бариерата на плажа "Силистар"! ***!
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за народа никой не се застъпва.... Смятат си парите, изборите, постовете....
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но тоя не само парите да му орежат,ами и ушите да му отрежат и да го бичуват публично!Пак му е малко!*** с ***!
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този някога май беше българин и християнин!!! Как така стана турчин и мюсюлманин???