Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал

За 2 години: От 9 оставки седем са приети
14 май 2019 15:04,
118
Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки на министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференцията в централата на партията.

Още по темата

Повод за думите й стана поредната оставка в правителството - тази на земеделския министър Румен Порожанов. След редица скандали в Държавен Фонд "Земеделие", който е в ресора на МЗХ, в последните дни медийни публикации намериха проблеми в данъчните декларации на министър Порожанов. Днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката му с мотива, че въпреки негово нареждане, зам.-шефката на ДФ "Земеделие" не е уволнена.

"Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за слоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради ова, а защото не е уволнил чиновник", каза Корнелия Нинова и допълни, че това са очевидни двойни стандарти при решенията за освобождаване на министри.

Нинова обяви още, че според нея, едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и затова премиерът нямал контрол върху тях.

Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза:" Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак Борисов не е чак толкова ***.Той умишлено се заобикаля с много по-прости от него за да може да изпъква на фона им.
27
7
 
25
 
! Отговори
Бучински преди 4 години
Борисов е единственият премиер, досега който си върши работата.
26
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
понеже е *** като куха тиква се заобиколи с още по-големи некъдърници и мижитурки та да се чувства нещо повече. Тоя принцип му гали големото напомпано ЕГО ... 0баче му играе лоша шега когато трябва наистина да се работи...
25
9
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Буля Корнела търси някакво признание. Ха-ха-ха!Ъъъъъ... А нещо по същество да имате да кажете за евровота, като например с какво сте по-добри от опонентите си? Освен да се ровите в *** на хората, да имате да предложите нещо смислено?
24
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Танева е човек на ДПС също като Порожанов.Конците на Тиквата ги дърпат от Сараите.Факт.
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой май завижда ? Човека си има министри сменя си ги. Корни си няма министри и яко я тресе злобата !
22
4
 
19
 
! Отговори
Екшънмен преди 4 години
*** Нинова, по-добре да ги маха, отколкото да ги скатава и да замита зад тях...
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 16А Путин какъв е?Не е ли азиатец?Пък как води Бойко за носа, лелееее!А приятелят на Путин, турският посланник у нас ни съветва да учим турски език!
20
7
 
7
 
! Отговори
Хоп мин..Деси Танева преди 4 години
Кражбата на Десислава,дали ще и се удава ?!Че запомних Порожанов,само с герберски измами.
19
9
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Човекът кабинет в пристъп на паника спира кортежа на кръстовище в търсене на Нов Здравен министър, извинете, имате ли апартамент придобит последните 10 г, НЕ, наследатвен е!,Чудесно а колко кв е? 55 с терасата и съм разведена пенсионерка! Чудесно, Вие сте новия здравен министър, който трябва да изкара до края на мандата! А, щях да забравя, имате ли роднини с имоти? НЕ, измряха от мизерия а децата емигрираха преди 20 г! Супер супер супер....... Има шанс за мандата!
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекоядно черноморско попче с очила,...ако не сте виждали погледнете снимката !
17
6
 
12
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе окъде ги вади тези кадри тоя Борисов като непрекъснато ги маха, я премахнатите на отиват при нинова че и трябват кадри, тя не уволнява никой никога.Освен Станишев защото се държи като лидер, а не може два капитана на един кораб поне не на този кораб.
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световното списание " Икономист" пусна размазваща властта на Шайката ГЕрП статия, в която описва апартаментните скандали у нас и сриващият се рейтинг на бандата на борисоф!
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тя Корнелия е сложена от Гергов и олигарсите в БСП именно с едничката цел промяна да няма в нищо .
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме радва как комунистите от бсп, плюят комунистите от герб. А цецко ухото с чакрите и кривата глава се изхлузи като пръдня из потури,милиционерина му крадлив.
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безсилието на червената Коркондела, че не може да свали Борисов от власт става патологично !Русофилите-продажници не разбират, че Борисов каквито и кривици да има, пак няма да допуснат азиатци да им определят бъдещето !
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е Главатарят на Шайката да оцелее.Резервната скамейка от бушони е дълга, а в посредно време дори и кръгла.Започна да повтаря стари корумпета от Борисов-1 и Борисов-2.
10
9
 
12
 
! Отговори
Опаа преди 4 години
Тая изпълзя от храстите и почна да ръси простотии. Ти другарко при такива обстоятелства, дали щеше да поискаш и боже опази - да приемеш оставка ?!? Нагла, дебелокожа и нахална. Кога ще кажеш защо отрочето ти е не в Русия /където би трябвало/ а в изгнилия запад. БЕЗОЧЛИВА КРАДЛА и манипулаторка...... Отврат.....
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах този гад Пеевки БСП го подкрепи с пълна сила, дори никой от БСП не си подаде оставка подкрепяха се един с друг , а този Пеевки имал и други хора като Поражанов това си направо изневяра към столетницата и ДПС.