Покрив за бездомните кучета: Град за животни в кв. "Младост"

Направени са им къщички, кучетата са обезпаразитени
5 юли 2019 09:20,
148


Приетият на първо четене закон, с който се задължават собствениците на кучета да ги извеждат само с намордници, срещна съпротива - в социалните медии започна кампания против въвеждането на закона.
 
На фона на задълбочаващото се общественото недоволство,  в столичния квартал "Младост" 1  доброволци поставят основите на първия град за безстопанствени животни у нас.
Още по темата
Ирина Николова е дъщеря на военен пилот, който толкова обичал гълъбите, че при всеки полет взимал със себе си по една птица. От него  тя наследява любовта към животните и дава дума да им помага цял живот.

Създава организация, в която се включват десетки доброволци и поставя началото на една инициатива, в която всяко изоставено куче получава и свой дом.

С кантар в парка? 300 лв. глоба за куче над 5 кг без каишка, за агресивно - 1000 лв.

Върху къщичките за безстопанствени кучета има стикер, на който ясно е описано, че кучето е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано.

Сред доброволците от екипа на Ирина са Рая и Тина. Пред Bulgaria ON AIR те казват, че намерението им е подобни съоръжения  да има в цяла България, както е в много западни държави.

Освен кучешки къщички, в Борисовата градина и Северния парк вече има и такива за котки, а следващата идея е да бъдат създадени и такива за птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, хора, вие наистина ли не разбирате за какво иде реч? Не тия жени са пратили тия кучета на улицата, те само им предоставят къщички, ваксини и хапчета, като отделят от собствените си средства и време. Кучетата са си на улицата с или без къщички - по-спокойни ли ще се чувствате, ако са мокри до кости, премръзнали и изпосталели и всяка година раждат по две нови котила?
93
6
 
16
 
! Отговори
А ПАРИ тези Рая, НИН преди 4 години
откъде вземат? КОЙ Ще придружава тези кучета и котки?Отново сами??? да скитат??БЕЗОБРАЗИЕ!!!Баща и да прибира когото иска в самолета!!!ДО РАЯ и баша й да се отнацяме, ако кучета и котки се разхождат из парка НЕ ГИ ИСКАМЕ!!!
92
0
 
14
 
! Отговори
Сиромахомилството преди 4 години
да се прекрати и по отношение на малцинствата да се приложат същите предложения.
91
0
 
10
 
! Отговори
ха! преди 4 години
Такава ли била работата?! Те, хората, си мислели, че ще им дават по 1000 лева, ако се оплачат за куче без намордник - затова била цялата тая дандания.
90
7
 
11
 
! Отговори
СТИГА с това преди 4 години
сиромахомилство!1.ОТКЪДЕ се появяват тези "БЕЗДОМНИ "кучета!!?2.Не съм съгласна НЯКОЙ да отглежда куче и като му омръзне- да го ПУСНЕ и по СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ Обществото да му ПЛАЩА РАЗНОСКИТЕ за къщички,храна, обезпаразитяване!3.ВСИЧКИ кучета БЕЗ чип,за да се разбере собственика- се ЕВТАНАЗИРАТ!4.ЧИПЪТ е нужен,за да ПЛАЩА всички разноски на когото се води кучето- като в хотел! Ако не= да го убие. 5.СТИГА с това ПЕРКАНЕ с кучета, а след това- се крият зад АНОНИМНОСТ.6.НОВОРЕДЕНО БЕЗ ЧИП-ЕВТАНА
89
1
 
5
 
! Отговори
Напишете преди 4 години
на табелките телефона на счетоводството от където да да ни превеждат парите от глобите.
88
3
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За noмияpитe без намордник и каишка кой ще глобяват, общината ли?
87
3
 
18
 
! Отговори
С кучетата преди 4 години
си стана като с хора, които плащат данъци ходят вързани и с намордник, а уличните и малцинствата са освободени от всякакви отговорности.
86
3
 
8
 
! Отговори
Въразни ли са преди 4 години
и имат ли намордник или ще се глобяваме?
85
6
 
26
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Случаят е медицински - група с психични отклонения тормзят цял квартал! Единственото, което могат да постигнат е други психари да ги избият!
84
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до кучкариИзобщо не грешиш. Болшинството кучета определено се изразяват по-добре от теб.
83
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е престъпно самоуправство, на тези хора трябва да им се търси наказателна отговорност! Питаха ли жителите на квартала, имат ли разрешение от общината? Да си съберат бездомните песове и да си ги закарат в приют, където да си ги отглеждат!
82
3
 
31
 
! Отговори
до кучкари преди 4 години
Ако някой даде идея да се направи приют за бездомни хора в който и да е квартал в София, кучкари ще скочите срещу този който я е предложил,ама за щом е за кучета, а не за деца много ви става жал. То в България кучето е повече от човека, или греша?
81
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не съм съгласен да се поставят подобни къщички, кой им разрешава на тези кухи *** да ги поставят където им скимне? Къде е общината? Тези кучета са опасни за всички преминаващи, опасни са децата, цапат, лаят, разнасят болести и т.н. А това с разрастващата съпротива срещу новия закон е пълна лъжа, сигурен съм че 95% от хората са напълно съгласни песовете да се движат само с намордници.
80
5
 
35
 
! Отговори
само питам преди 4 години
По тая логика квартал ,, Младост 1" трябва да се прекръсти на квартал ,, Кучкарника 1", Младост 2, ако и там ще правят приют за кучета ,, Кучкарника 2", греша ли? Кажете!
79
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези пари й били поискани, за да бъдат покрити щетите, нанесени на полицейската кола при прегазването на животното."Кучето ходеше безпризорно по магистралата, като преминаваше ту в едното, ту в другото платно. Опитахме се да го хванем, но не успяхме. Изправени пред тази ситуация, ние трябваше да направим избора между живота на кучето и този на шофьорите", обяснил говорител на местната полиция
78
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Органите на реда се заели сериозно с проблема и бързо открили кучето да тича по автомагистрала в района.Историята щеше да завърши щастливо, ако бяха успели и да го хванат.Опитите им обаче пропаднали, а кучето продължило да застрашава живота на шофьорите, движещи се по този път.Тогава полицаите взели крайното решение да го прегазят с патрулката, за да не се стигне до по-сериозна катастрофа на магистралата.Няколко дни по-късно собственичката на Роби получила от местната полиция фактура за сумата от 2557 евро.Тези пари й били поискани, за да бъдат покрити щетите, нанесени на п
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия собственичка на прегазено на улицата куче беше заставена да плати над 2500 евро глоба, защото не успяла да озапти домашния си любимец и при прегазването му той нанесъл щети на полицейска кола, предаде АФП.Трагедията се разиграла на 31 декември.Роби, деветгодишна немска овчарка от град Кел, в Северна Германия, се изплашила от новогодишните фойерверки, изстреляни от съседния двор, и избягала от къщи.Разтревожена, 65-годишната собственичка Хайди Шварк веднага се обадила в полицията.
76
6
 
33
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Написали са някаква бележка, че животните са обработени срещу болести и пaразити. За да се провери дали това е истина кучето трябва да има паспорт и чип. Ако това не е направено значи тези хора лъжат и изобщо не може да им се вярва на думите. Кучето, като вид е домашно животно, т.е. трябва да има собственик, който да полага грижи и да отговаря за него. Всичко друго е тотално отсъствие на интелект!
75
4
 
28
 
! Отговори
... преди 4 години
Да те и в "Младост"-2 сложиха срещу ХИТ такава къщичка и в момента оттам минаваш на разстояние, защото милите кученца си пазят територията, ама "не хапят, кастрирани са, само ги е страх милите"...