Покрив за бездомните кучета: Град за животни в кв. "Младост"

Направени са им къщички, кучетата са обезпаразитени
5 юли 2019 09:20,
148


Приетият на първо четене закон, с който се задължават собствениците на кучета да ги извеждат само с намордници, срещна съпротива - в социалните медии започна кампания против въвеждането на закона.
 
На фона на задълбочаващото се общественото недоволство,  в столичния квартал "Младост" 1  доброволци поставят основите на първия град за безстопанствени животни у нас.
Още по темата
Ирина Николова е дъщеря на военен пилот, който толкова обичал гълъбите, че при всеки полет взимал със себе си по една птица. От него  тя наследява любовта към животните и дава дума да им помага цял живот.

Създава организация, в която се включват десетки доброволци и поставя началото на една инициатива, в която всяко изоставено куче получава и свой дом.

С кантар в парка? 300 лв. глоба за куче над 5 кг без каишка, за агресивно - 1000 лв.

Върху къщичките за безстопанствени кучета има стикер, на който ясно е описано, че кучето е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано.

Сред доброволците от екипа на Ирина са Рая и Тина. Пред Bulgaria ON AIR те казват, че намерението им е подобни съоръжения  да има в цяла България, както е в много западни държави.

Освен кучешки къщички, в Борисовата градина и Северния парк вече има и такива за котки, а следващата идея е да бъдат създадени и такива за птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
27
 
! Отговори
Цури преди 4 години
Това сайтче си е явно фен на кучетата и пуска едни такива статии, благи, благи@ колко било добре да има кучешки колибки. Ами сложете една и пред някое РПУ да ви видя! И една близо до дома на някой богаташ. В момента хората се радват, че ще има намордници за всички кучета. Ако това стане и започнат да глобяват- ще взема и аз да гласувам за Бойко.
73
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МарияМарийче, не е до насъскване. А превземане на властта от кресливите. Общината преди няколко години тръгна да събира уличните кучета и 30-40 човека с *** и тенджери принудиха ББ и Миро Найденов да клекнат и отменят разпореждането на Фандъкова. Та тези 30-40 кучепоклонници бяха притеснени, че кучетата ще внесат зараза в приютите!! По-улиците и на детските площадки явно е по безопасно? Докато ние работи, внасяме данъци и спазваме правилата, други ни налагат безумните си пристрастия.
72
7
 
18
 
! Отговори
Мария преди 4 години
На някой му е изгодно да насъсква хората против кучетата. Общината просто да си прибере бездомните кучета от улиците, защото тях кой ще ги глобява, че са без намордници и кой ще им чисти изпражненията !
71
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е забранено по закон. Няма ли кой да ги глоби тези "доброволци"? За бездомни кучета си има приюти. Тия да не си мислят, че околоблоковите пространства са техни?
70
6
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Ами нощният лай на тези животни? Кой ще отговаря за това? И накрая: къде, в коя нормална държава се прави това нещо?
69
3
 
21
 
! Отговори
чао на кучето преди 4 години
След като се правят кучешки комуни в които кучетата не се мъчат да ходят на каишка и големите с намордници и след като им правят и собствени домове, ще си зарежа и аз кучето да отива при тях, там ще живее по свободно и щастливо а не като при мен с повод или с намордник
68
6
 
27
 
! Отговори
А-а-а преди 4 години
За какви детски площадки говорите, сигурно за тези, дето в пясъчника намирам котешки изпрaжнения? Или за тези, дето и на двете деца тая пролет им се закачиха кърлежи? Ами зли сме, защото децата в тая държава са КУРБАН... Айде чао, че трябва да преговарям по немски ;) ... И не чакайте пенсии от нашите пари, нека за вас се погрижат домашни любимци ;)
67
5
 
32
 
! Отговори
точка преди 4 години
Който иска да отглежда куче,котка,гълъби-само в дома си. Останалото е НЕНОРМАЛНОСТ и НАТРАПВАНЕ.Не и грижа за животните.
66
3
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Поредното доказателство за обезумяващата нация! Имам няколко въпроса: Кучетата са обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани, но само кастрирането е за постоянно. Впоследствие кой ще ги обезпаразитява и ваксинира? Кастрирането не премахва агресията. Кой ще отговаря, когато някое от тези кучета нападне дете, възрастен или домашен любимец? Собствениците на кучета по закон са длъжни да събират фекалиите на любимцитте си. На тези кучета кой ще събира фекалиите? Кой ще отговаря при ПТП с такова куче?
65
0
 
18
 
! Отговори
Българка преди 4 години
До СократисТези кучета не са паднали от небето, точно "стопаните" са ги изхвърлили да умират от глад, студ и болести по улиците!Задължителна кастрация на дом. животни, както е в белите страни, и огромни глоби на нарушителите!
64
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно такова лудо бабе обикаля по цял ден из Гео Милев и Яворов с 2 кучета и храни бездомни кучета и котки между блоковете. Като и направиш забележка започва да обижда. Съседа (гледа куче между другото) последния път гледах от терасата му крещя обиди от сорта "плешив никаквец" защото и каза да престане да хвърля кокали и котешка храна около блока.
63
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ирина Николова как си позволява да обсебва обществени площи и да прави приюти за кучета? Да бъде глобена от общината и да прибере всички кучета в собствения си дом.Там да се грижи за тях.
62
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, бай Тъпчо, толкова ли не можеш да схванеш, че тия дами няма да ти доведат кучета от Марс и да ти ги настанят пред блока - поставят къщички за кучета, които вече са там и смятат мястото за своя къщичка. Тъкмо ще можеш да им виждаш къщичките отдалече и няма много-много да им се вреш, че си ни много ценен.
61
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кукувицата Борянка ни осведомява, как други кукувици Ирина, Рая и Тина извършват самоуправство с общинска земя! Досущ като м ург авите ни братя. В "нормалните" държави има ли безпризорни кучета и котки по улиците? Като мина край този кучкарник, когато въпросните интелектуалки хранят обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани кучетата и те ме нападнат, общината с моите данъци ли ще плаща? Да бъдат така добри да купят терен извън орбанизираната територия и да се разпореждат на него.
60
9
 
20
 
! Отговори
А бе, преди 4 години
Тази Ирина е болен мозък.Да си ходи в Русия да прави междублокови кучкарници.Писна ми от мними кучелюбци като нея които развъждат животни по улиците на градовете.Кварталите на София се напълниха освен с безпризорни кучета и котки но и с много гълъби.Всички те са разносвачи на всякакви зарази и болести,а *** ги хранят и по този начин допринасят за развъждането им и разпространението на болести.ОТВРАТИТЕЛНО!!!!!!!!!! И не не мразя животните,но мястото им не е в града.
59
7
 
35
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Абе тия женуря гламави какво знаят за животни и кучета бе, та седнали да си играят с огъня.Туй куче като си знае къщата, знаят ли тия, че кой припари до нея и зъби ще яде?Знаят ли, че късно вечер, кога хората легнат да спят, по цяла нощ ще им слушат кавгите и лаят?Знаят ли, че ако вечер минеш покрай къщата му и ще скочи да те плаши, защото то си я пази?Туй не са птички да им правиш кафези по дърветата!Тия хора са побъркани кукувици!И оставете домашните питомци на мира вече и не дразнете хората!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58Oлигoфрени не могат да водят дискусия.
57
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
А зоо полицията ще протестират ли за по-добре платен нощен труд? :)))
56
2
 
16
 
! Отговори
Мислеща до Хамбург преди 4 години
Аз също имам наблюдения от Германия - там и котки няма по уличите. Точно за това говоря- немският модел, според мен , е най-удачен.
55
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами няма, защото там живеят хора, а не мизерници, които делят мегдан с нещастните животни на улицата. В италианските градове, сред многохилядни навалици, в заведения, парове, всеки втори човек си води куче и никой не го гледа като отровен. В белите държави бедстващите животни са рядкост и има служби, на коите се сигнализира и поемат грижата за животното - грижа, не евтаназия или затваряне в концлагер, който да ги отчита като бройка и да точи общински пари.