Покрив за бездомните кучета: Град за животни в кв. "Младост"

Направени са им къщички, кучетата са обезпаразитени
5 юли 2019 09:20,
148


Приетият на първо четене закон, с който се задължават собствениците на кучета да ги извеждат само с намордници, срещна съпротива - в социалните медии започна кампания против въвеждането на закона.
 
На фона на задълбочаващото се общественото недоволство,  в столичния квартал "Младост" 1  доброволци поставят основите на първия град за безстопанствени животни у нас.
Още по темата
Ирина Николова е дъщеря на военен пилот, който толкова обичал гълъбите, че при всеки полет взимал със себе си по една птица. От него  тя наследява любовта към животните и дава дума да им помага цял живот.

Създава организация, в която се включват десетки доброволци и поставя началото на една инициатива, в която всяко изоставено куче получава и свой дом.

С кантар в парка? 300 лв. глоба за куче над 5 кг без каишка, за агресивно - 1000 лв.

Върху къщичките за безстопанствени кучета има стикер, на който ясно е описано, че кучето е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано.

Сред доброволците от екипа на Ирина са Рая и Тина. Пред Bulgaria ON AIR те казват, че намерението им е подобни съоръжения  да има в цяла България, както е в много западни държави.

Освен кучешки къщички, в Борисовата градина и Северния парк вече има и такива за котки, а следващата идея е да бъдат създадени и такива за птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
25
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Вчера се писа за кучетата, да са задължително на повод, някои да са с намордници, да се чисти след тях...паспорти, имунизации, чипове...и всичко това за кучета със стопани, отглеждащи ги в имотите си, и грижещи се за тях денонощно.Днес се появява този абсурд-да се строят къщички за безпризорните улични кучета, които да се разхождат на воля свободно, без поводи и намордници и да замърсяват безразборно, без някой да почиства след тях...Хайде тогава освободете и собствениците от тези задължения!
53
5
 
21
 
! Отговори
Виена преди 4 години
Във Виена видях как полицията арестува възрастна жена защото не можеше да удържи голямото си куче, при това не от свирепите породи.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57И какво му има на състоянието, което проличава от коментарите?Диспут се води, обмяна на мнения ... гражданско общество в действие ...
51
4
 
20
 
! Отговори
Ред преди 4 години
30 години не може да се наложи ред при отглеждането на животни, тези отглеждат пред блока кучета, котки, да им е чистичко в къщи, ромовете мъчат конете (не ги хранят, припадат по улиците), домашните кучета нападат хора без намордници и поводи, сега се създаде и животинска полиция и ред няма. И ми цензурират думата ***. И да попитам полицаите, защо не глобяват хората с кучета без намордник, повод, паспорт и т.н.
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите както винаги ясно показват окаяното състояние в което се намира "нацията" на тази "държава" ...
49
7
 
18
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙЦИ преди 4 години
В коя нормална,цивилизована европейска държава има такъв вид отглеждане на бездомни кучета?Там хората са важни,а не кучетата.Няма друго обяснение за подобно поведение освен "лапането"на пари по проекти.Колко души са нахапани,колко страдания са причинени?Но защитниците на бездомните кучета не се трогват от това.Какво трябва да стане още,че да бъдат приспивани и да не се носят зарази и пр...
48
4
 
21
 
! Отговори
да преди 4 години
мястото на тези животни НЕ е на улицата!
47
4
 
20
 
! Отговори
Хамбург преди 4 години
До МислещаИнтересно,но в ,,по-развитите общества" напр.в Германия,не мислят така!Бездомни кучета практически няма,а всяко намерено на улицата куче без придружител бива незабавно прибирано в градския кучкарник и до месец-два умъртвено по най хуманен начин,ако дотогава не бъде осиновено
46
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ascascascЗа децата има площадки! Пред блока не е е място за крещящи парчета човешко месо
45
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелеле колко сте зли..... и после ще ми създавате деца.............дано да нямате, че не ми се мисли в какво ще се превърне София като пораснат! Ползвайте презервативи обезателнооооооооооооооооооо
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами прочети коментарите и ще ти стане ясно - на един "милосърден" се падат по 10 "венци на природата", та така...
43
1
 
16
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо при толкова много милосърдие и състрадание, бездомните животни се множат, а не намаляват. Явно има някакво лицемерие и интерес.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз така.
41
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Мислех да обясня някои неща, но няма смисъл ...
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
39
7
 
26
 
! Отговори
Не е грижа преди 4 години
И на мен ми е много странно, как го правят така на улицата, а не желаят да си ги приберат в домовете и тогава да носят наистина отговорност. Това е все едно да гледаме бездомни деца и хора пред блока и да мислим, че се грижим за тях. Защо хората с кучета и котки не се научиха, че за да гледаш домашно животно, трябва да има правила за отглеждане и да не пречиш на останалите. Сега съм сигурен, че ще се намерят други хора, които ще почнат да тормозят или да ги газят тези животни и пак ще има вой.
38
2
 
18
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Живеем в ЧОВЕШКО общество. Ние хората се имаме за най-висшето животно на планетата, затова наш дълг е така да организираме живота в това общество, че той да е приятен най-вече за хората. А ако наистина сме разумни същества, ще създадем правила, така че да е комфортно и на кучетата / в добре организирани приюти/, и да е безопасно за хората. В по-развитите общества отдавна са наложили правила и са решили проблема, няма какво да измисляме топлата вода!
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да гледаш куче в градски условия в повечето случаи си е чиста комплексарщина и кучкарите са неосъществени в обществото тирани. Имат нужда някой да им се подчинява и да им изпълнява командите. С хората не е толкова просто, друго е с куче.
36
4
 
9
 
! Отговори
ж преди 4 години
Закарайте ги във факултето.
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им дадат собствения си покрив, откъде накъде на обществено място