Протест в "Младост 4": Изморихме се от бетон!

Жители на квартала се събират на терена, предвиден за застрояване
Обновена: 30 юли 2019 10:26 | 30 юли 2019 09:36, Габриела Джекова
38

Жители на столичния "Младост 4" излизат на протест срещу планираното презастрояване на квартала. Те се притесняват, че ще бъде застроена зелена площ. Многократно са били подавани сигнали до институциите, но отговор до момента няма.

Още по темата

"Изморихме се от бетон. Нямаме въздух и пространство, за да живеем нормално. Не сме съгласни и с липсата на тротоари, с неподредените улици, боклуците...", коментираха жителите на квартала.

Протестът е предвиден за 19:00 часа пред блок № 475 в едно от свободните пространства, където е предвидено да се издигне 10-етажна сграда.

Хората обаче питат къде е градинката, в която трябва да играят децата им, къде ще се паркира и как изобщо ще се разминават по улицата.

"Докато подавахме поредната жалба срещу застрояването на маломерен парцел с безумна шестетажна сграда между блокове 482, 483, 475, 485,476 и 473А, бяха заградени поредните два парцела с идеята да се построят още три шестетажни блока", обясниха пред Bulgaria ON AIR недоволните граждани.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 35:преди да почнат да строят младост_тите всичко там беше зелени площи-поляни!първите построени блокове бяха на кремиковци и мвр,живеещите там - 90%,не бяха софиянци а кандидати за софийско жителство,до там ходеха1-2рейса, магазин тук там,улици и тротоари нямаше!младост_тите се разраснаха благодарение на тия кандидати!не ти пиша никакви клишета,а факти с които съм израснал,и да,знам площада дето си бил живял,аз съм живял на Оборище,е и,ше спорим кой е по софиянец ли - аз претенции нямам!
36
1
 
33
 
! Отговори
краси преди 2 години
Ми то преди 1975г.нямаше никакви "Младост"и-нито 1нито 2.....3 ..4..Преди това къде са живяли?/Риторичен въпрос-отговорът го знаем/.
35
2
 
37
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Явно не си в час.Написал си клишета, които нямат нищо общо с действителността. Примерно: аз съм роден и живял първите си 20 години на площад Славейков, ако знаеш къде е. После доста години жиевх в Младост, като само в моя вход имаше още шест човека родени на пъпа на София. Нямаше нито един дошъл от село. И разбира се масово се поддържа около блоковете, колкото и да не ти се вярва. Когато строиха тези блокове, там беше пустош, а собствениците бяха обезщетени.
34
5
 
36
 
! Отговори
до протестиращите преди 2 години
когато са строени вашите блокове ако имаше протести и строителството беше спряно, вие щяхте да живеете още в селата си от които сте дошли! колко пъти излезнахте да си почистите зелените площи, да ги облагодарите, една пейка да сложите? явно е че не става въпрос на недоволство, има една партия която провокира тия протести и една арестувана фризьорка! евтини сте!!!
33
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Булевард Александър Малинов (предишно име Людмила Живкова) трябва да бъде разширен поне двойно и да има поне по 4 ленти за движение направо без бус ленти. За левите завои трябват допълнителни ленти на кръстовищата. Това е булеварда, по който минават 80% от автомобилите влизащите в/излизащите от Младост, в който живеят около 150 хиляди човека и неясно колко хиляди работят там идвайки от други части на София. Сега има по една лента и задръствания от днес до утре.
32
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шопите не смееха да протестират за нивите си, когато бай Тошо ви строеше панелките.
31
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че Шайката натопи и затвори Иванчева.Без съд и присъда.
30
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спряха да ги рекетират и да им искат пари и те всички започнаха да строят. Кметовете приложиха пазарната икономика да се ограничи строителството чрез искане на евро за квадрат от тези мошеници.
29
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шестетажните блокове са осеметажни мутробарокови дворци с два скрити етажа, с керемидки и падащи през зимата ледени висулки на тротоара от гениалните мутробарокови архитектурни номера по скриване на двата етажа над разрешеното.
28
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията затова махна Иванчева, за да може да бетонира колкото си иска и където си иска. Пак гласувайте за ГЕРБ и мафията и вас ще бетонира.
27
1
 
41
 
! Отговори
Младост преди 2 години
Преди да се разширяват Младостите, трябва да се изгради инфраструктура - там отдавна пътищата за влизане и излизане от комплексите са претоварени заради новото строителство. Трябва да има мораторуим за новото строителство в Младост, докато не се отпушат входно-изходните артерии. В момента основната артерия за 120-150 хилядния комплекс е една с по една лента за всяка посока след "разширяването", което направи Фандъкова. Разбира се между блоковете не трябва да се строи.
26
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти нищо нормално не остана в ж.к.Младост - един много добре проектиран жилищен комплекс преди 1989 година. Презастрояването не води до нищо добро. какви частни имоти между блоковете? Там не може да ги има и собсвенициет са обезщетени на времето.
25
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трольо, пак оплеска опорките.Дядо ти се е довлякъл в тошовите панелки заради жителството, панелката и привилегиите на "работническо-селската" класа от "тежката индустрия", която никаква я нямаше; въпросната класа уж работеше, затова пък си останаха с..ури трето поколение. Тошовите панелки са на чужда земя, а чисто формалният подпис на аплодираната от вас алчна "кметица"-неграмотница струваше много хиляди евро.Сега "индустрия" няма, а вие като римляните сте на чужда земя - хайде обратно!
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май трябва да "наградим" гражданите за "цялостно творчество"!
23
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато всеки си протестира само за собствения проблем, тиквите ще управляват безкрайно и безпроблемно! А кое прави силата?
22
2
 
33
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Снощи един демократ бая гони с бежовака смока ми...
21
3
 
45
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Я стига сте ни връщали на село, целият си живот сме прекарали тук и сега да си дадем градинките на няколко мутри, болни от алчност, я аре у лево! И в София има достатъчно пусти площи, и в Младост 3, и Младост 4, и за там никой не протестира. Проблемът става, когато се застрояват градинките между блоковете, що се правите, че не разбирате? Ни
20
5
 
41
 
! Отговори
Ами като преди 2 години
НЕ си защитихте кметицата, яжте бетон.
19
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам да знам, как може "протест" от 10 души се отразява от която и да е медия? Как разбрахте за този протест? Ще направя основателно предположение, че това е протест организиран и финансиран от близки до вас НПО-та, с цел извличане на политически и чисто финансови дивиденти.
18
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната хипи-комунистическа кампания срещу частната собстност и правото на свободна бизнес инициатива - има си закони, там са заложени отстояния и т.н., не може 10 баби да се разпореждат с чужд имот! Работа на общината е да строй и поддържа паркове, градинки, тротоари и т.н., но това може да се случи само на общински терени, не на частни! Много е опасно да се внушава, че щом веднъж някакви хора са се заселили някъде, никой друг няма правото да живее и работи там без тяхно разрешение.