Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша

Полицията глоби Пол Найденов
Обновена: 7 сеп 2019 20:37 | 7 сеп 2019 20:35, Нели Христова
186
Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша
Снимка: Facebook

Първата глоба за управление на ел. тротинетка по улицата вече е факт. Полицията написа акт на Пол Найденов, който стана известен в медиите след интервю със заглавие "Какво е да си от третия пол? Историята на Пол Найденов".

"През цялото време карах плътно в дясно, съвсем бавничко. Тази тротинетка в икономичен режим, в който аз я използвам, не може да развие повече от 15 км/ч", разказва пред bTV мъжът. Той се движел по бул. "Драган Цанков" на 4 септември, денят, в който ел. скутерите бяха обявени за незаконни.

В района на кръговото на телевизионната кула полицаи му издават акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

Оказва се, че всеки, който си е купил тротинетка от магазина, не може да я кара по улиците. Установени правила има само за скутерите, които се предлагат в столицата от частната Lime. Те са описани в меморандум, верифициран от компанията.

"В акта пише, че тротинетката не е регистрирана по надлежния ред, а в момента такъв надлежен ред липсва. В КАТ се опитах да си регистрирам тротинетката, за да нямам повече такива проблеми, но ми отказаха", допълва Пол Найденов.

Междувременно социалните мрежи се напълниха със снимки на скутерите захвърлени на различни места. Кадър в "Забелязано в София" показва тротинетка, която излиза от обществена тоалетна. Друг се е "качил" върху спирка, трети се подава от кофа за боклук. Тротинетки се срещат захвърлени на пътя, върху пейки в парка и дори в асансьори на сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги измъкват пари от бедните, в цяла Европа, хората масово се бръкват с 300-400? за нещо което не са на ясно доли е законно, дали върши работа и дали ще му избият парите.
113
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мястото на тротинетките е в контейнерите за ***!
112
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В правовата Държава закона е този , който дава право или не дава право да караш ел. тротинетка. България е единствената Държава в Европа където всеки дава акъл какъв да е закона и как да стане. Хубав или лош щом е закон той трябва да се спазва, иначе става анархия.
111
4
 
9
 
! Отговори
zombay преди 4 години
Ушевите да не са посмели да ми се оплакват че 30 годишния ми барутник им чупел някакви си плочки на 'тротоара' и пречел на някакви си майки с колички или че пък няма катализатор!
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 117Ако не спреш и избягаш, то тогава изборът ти на превозни средство ще е най-малкият ти проблем.
109
4
 
11
 
! Отговори
от Лондон преди 4 години
Те и в Лондон ел тротинетките официално са незаконни да ги караш на пътя, но ченгетета не ги глобявят нарочно(или не им се занимава), понеже дори и те знаят , че тази наредба си е чиста глупост. Да не говорим, че ще станат за смях, ако тръгнат да тичат подир някакви си тротинетки ( те не могат и да ги хванат, де) по цял ден, на фона на всичките други престъпления. Ел скутерите малко или много са превзели вече повечето европейски столижи и големи градове. Особено в по-топлите държави.
108
5
 
14
 
! Отговори
пропуск... преди 4 години
Ако се движи велосипед по пътя трябва ли да е регистриран...
107
3
 
20
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
ок, ами то и велосипедистите, каращи по улиците, са в нарушение, в такъв случай. За тях ще има ли глоба?
106
3
 
18
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Тротинетка не може, ама велосипед с двигател с вътрешно горене може,а ? Или велосипед с електрически двигател ? Май тепърва съда ще бъде задръстен от обжалвани наказателни постановления.
105
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полуграмотната Тиква и крадливата му гербава шайка освен ,че натрупаха 40милиаерда евра държавен дълг ,взеха,че и фалираха държавата ,затова сега се чудят откъде да докопат и измъкнат по някой и друг лев от и без това голия и гладен българин,та гербавите допряха до това да изпратят копоите си в униформа да скубят и вземат парички от *** возещи се на тортонетки..Жалка и скапана (държава)
104
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защо трябва да я регистрира и защо трябва да и плаща данъци"Пропуснал си да добавиш "и защо трябва да спазва законите".
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та те имаха две години неразбории с регистрацията на ЕК.коли ... за това не знам, как ще се справят.Бащата, като си взе Тесла, беле някакъв ужас ...
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До jnsНещо от рода на 3 лева пътен данък и 4 лева гражданска ... Това ще е. Или искаш, всички по-равно :)
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива диваци никой няма да дойде тук да прави бизнес.
100
10
 
9
 
! Отговори
jns преди 4 години
До Абсурд Да,прав си!Но защо,след като аз плащам всичките тези неща,някой трябва да "минава метър"? ЗАЩО?Движи се по пътя,участва в движението.....Е,защо пък да не плаща?Само защото е екологично ли?Ми не,не съм съгласен!Законите са за всички!Щом караш по пътя,щом си участник в движението,значи си плащаш!!!!!
99
1
 
25
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Тротинетките не са превозни средства, защото нямат поне едно седящо място, т.е. не може да се използват по улиците. От друга страна и на тротоарите очевидно не им е мястото, а велоалеите са само за велосипеди и нищо друго. Много ми е интересно как Lime с меморандум са ги узаконили в нарушение на закона.
98
2
 
12
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Обжалвайте. Защо не се заемат с каруците из градовете,а с тротинетките.
97
1
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
от 1 декември до 1 април в София е най-хубавото време за каране на тротинетки.......
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Преял ГербавПреди месец глобиха влогър за това че е завел 1500 човека на планина.
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези глоби са незаконни. Трябва да се обжалват.