1702 лв. за парно... Сметките – камъкът на раздора за баба Тодорка и внукът й

Внукът й Атанас си признава: Отношенията между тях са влошени
Обновена: 23 окт 2019 08:57 | 23 окт 2019 08:57,
250

В семейство Йовеви разбирателство от години няма. В техния дом от години живеят трима души - баба Тодорка, внукът й Атанас и приятелката му.

82-годишната жена обаче се оплаква, че младите не плащат сметки и настоява те да се изнесат час по-скоро.

Баба Тодорка дала 1702 лв. преди няколко месеца за последния отоплителен сезон. Платила и 700 лева за вода.

Още по темата

Внукът й Атанас казва, че многократно е плащал натрупани стари задължения. Направил го за последно през март тази година, когато конфликтът между двамата се засилил.

Баба Тодорка и внукът ѝ си говорят рядко, а когато го правят, се карат. Атанас признава пред Bulgaria ON AIR, че разбирателство между тях няма.

Все пак той посочва, че докато е живял в апартамента на баба си е направил ремонти - в кухнята и банята, за да има удобства за всички. За ремонтите е плащал само той.

Атанас и приятелката му вече се изнасят в ново жилище, а от яд той дори демонтира някои от уредите които е купил. Заканва се, че ако трябва, ще откърти и плочките от банята. 

А баба Тодорка остава сама в своя апартамент. Скарана със сина и внука си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРемонтите, да не мислиш, че ги е правил от добротата на сърцето си. Направил ги е, защото чака баушкерата да умре и че ще наследи всичко.Ами ако бабишкерката първоначално е искала този ремонт (сега пред камерите друго играе и говори)? И какво лошо има в това внукът да поднови, ремонтира и оборудва апартамента й? На теб не ти харесва хубавото, а искаш старо и грозно и да ти смърди на старческо? Бабата , когато е била млада от чисто сърце ли е помагала на своите близки, роднини?
131
7
 
1
 
! Отговори
Богат Гаден преди 4 години
До Анонимен 140Хоата са глупави и заслужават експлоатация!!! Това, че ти не го виждаш и се чувстваш засегнат, говори, че си от овцете, не от вълците, а в този живот ... ехх чееедооо, в тои живот друго освен овце е и вълци нямаааааа.
130
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Как може да изгониш собствения ти внук...???За кого живееш бе и.зрод ?? За кого бе дърта ненорма.лнице"За себе си? За децата си? Сега съм на 120 години. Може би искма, да живея спокойно? М? Не? Много? Трябва да издържаме недоносчетата? Мъже големи, нали? Не сме 94-а. Има работа. Има начини! Може да се издържа! Съжалявам, но няма как да дондуркаш едно келешче, цял живот, ако отказва да порасне.
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"125, виж какво пълен провал ще е за мен като родител, ако не съм подготвила достатъчно добре децата си да се справят сами с живота си. Това включва както способността да се издръжат, така и уважение към по-възрастните"Виж ти, сега. Говорим за България през 2019-а. Нищо не е така както трябва,така че е безсмислено, да им обесняваш на хората. Не им лекувай глупсотта - няма да успееш.
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще ми кажат, какъв "небългарин съм", ама на 19 заживях сам и беше супер.
127
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които критикувати обиждат бащата и сина, са скрити лицемери и интересчии. Друг е въпросът, дали бабата когато е била млада , се е държала благородно, безкористно, почтено спрямо своите близки. И още нещо - не се правете, че знаете повече от бащата на Атанас и какво е положението в техния дом.
126
1
 
10
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Вижте, спорът мн се поляризира, а има сума бели полета:- как, реално, участва внукът в семейния бюджет в един по-дълъг план- същото, но за приятелката му- защо биологичният син на тази жена не ще да я погледне- Кооперацията надали е по-стара от тази жена - явно собствеността е придобита при брак с дядото. В случая бащата е основен пряк наследник и има съответните права.Вече съвсем отделно идват тези като доколко амбициозен е този младеж, с какво е помогнал... Финансово трудни времена са...
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanДобре, действай към ДЕЦАТА ТИ така, както ти си искаш. Ако щеш им бий шута и преди да навършат 10 клас (например). Дръж се като тая злобна старица към тях. Те са ти смъртни врагове, щото ще ти изядат хляба или ще ти направят някоя сметка. После да не се чудиш защо няма около теб децата ти и внуците ти. Аз не бих оставила децата си беа помощ и подкрепа. Моят починал баща ме е подкрепял и помагал от сърце, та аз ли ако съм жива, няма подкрепям моите деца, които са и негови внуци!
124
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е ясно , изнасят се младите и се оправят със сметки - ток ,вода (и парно ако примерно имат в новия си дом) . Само че май целта е друга на младежите, чакат "бабчето" *** и да наследят имота! Тези не са човеци , това са у. роди . Живееш заради родителите ти, НЕ ЗАРАДИ ИМОТИ И ВЕЩИ ! Неблагодарници са и бащата и сина !
123
6
 
5
 
! Отговори
Lan преди 4 години
:) Еха, какво заключение - значи ако искам децата ми да са пригодни да се справят САМИ и да ме уважават...вече не ми пука за тях :). Всъщност точно защото ми пука, ще се постарая да не зависят от никого, даже и от мен. Защото, като всеки родител, се надявам, че ще си отида преди тях - те трябва да се оправят! :) Някак си да дондуркаш 30 годишно не е много сладко :).
122
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 107Това ли ти е извинението пред мъжа ти , че нямате Деца ?Има жени които са ялови , осиновете си дете , не мъчи мъжати с обвинения към неговите Родители .И понеже не си съгласен/ съгласна с мнението ми, си длъжен/ длъжна злобничко (злобничко за възрастен човек) да ме нападаш на лична основа, така ли? Какво аз ще правя с моя живот, с моя брак, с моето семейство , което включва моите обичани родители, сродници, близки, както и с моя мъж, това НЕ е твоя работа. И се справям добре!
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanЯсно, твоите родители не са пълен провал, защото на теб раничко са ти били шутчето, а преди да навършиш пълнолетие са ти промили мозъчето, колко трябва да си независима, горда със себе си и успехите си, че други /друга по- успешни на във самостоятелността няма от теб.БравоЯвно според теб повечето родители в България, включително и моите родители, са пълен провал, само защото дават подкрепа и НЕ им е все тая за своите деца, за разлика от твоите родители, роднини и като тая старица в кл
120
7
 
5
 
! Отговори
Lan преди 4 години
125, виж какво пълен провал ще е за мен като родител, ако не съм подготвила достатъчно добре децата си да се справят сами с живота си. Това включва както способността да се издръжат, така и уважение към по-възрастните и в частност майка им (демек аз). НО най-важното е да свикнат, че носят отговорност за действата и решенията си САМИ и никой не им е длъжен, да, даже и майка им! Това е :). Дали ще ги изритам - бъдещето ще покаже :).
119
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВуйчоА ти какво планираш? Да биеш шута на децата си дори да са непълнолетни, защото ти пречат, че не можеш да се наядеш и наспиш от тях , така ли? Аз като гледам с каква старческа злоба сте се нахрърлили върху внука на тази бабичка, забелязвам, че по- скоро вие ще остареете. Е, остарявайте и умирайте със старческа злоба, злобни бабички и дядовци по сърце и душа.
118
5
 
3
 
! Отговори
Lan преди 4 години
119, какво значи, че не си искала да ти помагат близките на мъжа ти? НАСИЛА ли живя при баба му? Ако е така - определено те разбирам! Обърни се към полицията, това е похищение.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanОбичай си я колкото си щеш - това си е твой проблем, и недей да ме занимаваш с твоите житейски грижи. Имам си мои грижи и знам много добре кого аз да обичам от близките и роднините ми, както и от близките на мъжа ми и кого не.Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2019/10/23/1702-lv-za-parno-smetkite-kamykyt-na-razdora-za-baba-todorka-i-vnukyt-i.427071#comment-newest
116
6
 
0
 
! Отговори
до 107 преди 4 години
Това ли ти е извинението пред мъжа ти , че нямате Деца ?Има жени които са ялови , осиновете си дете , не мъчи мъжати с обвинения към неговите Родители .
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanОбичай си я колкото си щеш - това си е твой проблем, и недей да ме занимаваш с твоите житейски грижи. Има си мои грижи и знам много добре кого аз да обичам от близките и роднините ми, както и от близките на мъжа ми и кой не.
114
7
 
14
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Жената изглежда с всичкия си на тези години. Като чета подигравателното "бабичка", се замислям, вие планирате да не остарявате или ако доживеете нейните години - да живеете със и да плащате парното на внуците си и гаджетата им?
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanА и още нещо - ти може и да си супер щастлив/ щастлива( вече не знам от кой пол си) от факта, че си под наем или на общежитие, НО АЗ НЕ съм се оплаквала, че съм живяла на общежитие и на квартира под наем. НЕ съм искала някой от близките и роднините на мъжа ми да ми помага или да ме издържа. Ако ми е помагал някой от тях - това е само мъжът ми. Но той НЕ е такъв, че да се оплаква от мен. И аз и мъжът ми ВЗАИМНО сме си помагали.