След ремонта на "Патриарх Евтимий": Без велоалея и бус лента

Новите паркоместа са с 2,5 метра по-дълги от старите
4 дек 2019 12:10, Петя Славова
37
След ремонта на "Патриарх Евтимий": Без велоалея и  бус лента
Снимка: Кадър, Нова тв

Пореден ремонт в столицата възмути живущите в града. Този път става въпрос за пуснатия само преди дни бул. "Патриарх Евтимий". Оказва се, че там има паркоместа, достатъчни да паркира на тях  малък камион. За сметка на това липсва бус лента или велоалеи.

"Габаритът и профилът на булеварда бяха запазени във вида, в който той беше и преди започването на строителните дейности по изграждането на метростанцията. Отново има обособени три ленти за движение на автомобили, има и обособени места за паркиране по 45 градуса от едната страна, а от другата – северния тротоар, паркирането е успоредно. Пропускателната способност е запазена, запазен е и броят на паркоместата”, каза Димитър Петров от дирекция "Управление и анализ на трафика" на Столична община пред Нова тв.

Той допълни, че паркоместата са такива, защото в дължината им е заложен габаритът, който е предвиден за изграждането на предвидената велоалея. Към момента тя не може да бъде изградена в цялост, предвижда се реконструкция на тротоарната настилка и изместване на шахтите в района на "Петте кьошета" и бул. "Витоша". Поради сезона, това няма как да стане сега с настъпването на зимния сезон, но така с резервирането на габарита, може да се изпълни догодина велоалеята.

"Част от маркировката е стара, но това няма да доведе до объркване на шофьорите. Резервирането на този габарит ни гарантира, че няма да се преправя нищо по новия участък. Булевард "Патриарх Евтимий няма да бъде затварян догодина",  заяви още Петров.

По думите му, нямало да бъде затворен булеварда следващата години, а ще може да се обособи велоалеята.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как липса бус лента и велоалея?!? Това е нечовешко! Веднага да се запушат две ленти - едната за *** с тротинетки, другата за един хавтобусс, дето минава на 30 минути! И камери по блус лентата да се сложат! И дежурни екипи на КАТ!А после като стане задръстване по единствената останала за движение лента, ще мрънкаме че колите мноо замърсяват, щото седят на място 30 минути в участъка.
9
1
 
10
 
! Отговори
Бате Мечо преди 4 години
До Анонимен 7На село няма ли къде да караш, че идваш да се вреш в най- големите задръствания в София?
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПръцЗадръстването го правят тарикатите, дето ползват най-лявата лента за да отбият за кръговото на 4-ти километър и да прередят всички. При отбивката за Дружба в посока магистрала Тракия е същото. Не е проблема в бус лентата. А видях онзи ден и полицейска кола да го прави.
7
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Всичко друго е наред ,отпуши се трафика само велоалеята е проблема.Край без нея нама как да се живее...Сега трабва да се отнеме едната лента да се предизвика задръстване ,но да се угоди на велосипедистите,че те с данаците за колелета пълнят общинската хазна...
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то па вие сте големи граждани, купил съм си хубава кола и искам да си карам а не да ми пречат разни царвуляци с колелета и скутери
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Ела да те повозя да видиш колко е дразнещо, ще има и кренвиршка за закуска
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметски работи велики
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия с колелетата много дразнят, трябва да им забранят да карат в центъра, е там ако искат да си отиват на село и да карат.
2
10
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
В случая няма проблем. Човекът ви е обяснил кристално ясно какво, кога, защо и как. И понеже сте мaлoyмни, ПАК нищо не сте разбрали. И съм сигурен, че не можете да обясните за к'во точно мучите.
1
7
 
5
 
! Отговори
Пръц преди 4 години
Чудесно, стига с тези измислени БУС-ленти!Минете по Цариградско шосе след The Mall да видите какво задръстване прави БУС-лентата до отклонението към кръговото кръстовище.