Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха "Орлов мост"

Към тях се присъединиха и симпатизанти на "Възраждане"
Обновена: 29 яну 2020 14:46 | 29 яну 2020 14:46, Красимир Ангелов
111
Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха "Орлов мост"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха "Орлов мост".

Още по темата
Както е известно ресторантьори и хотелиери спазиха заканата си и излязоха на протест в центъра на София. Към тях се присъединиха и симпатизанти на политическа партия "Възраждане", въпреки недоволството на протестиращите.

Пред парламента имаше много полиция и за момент се стигна до сблъсък между протестиращите и органите на реда, но напрежението бе овладяно.

Във вторник среща между финансовия министър Владислав Горанов и представители на бранша стана ясно, че наредбата се отлага за шест месеца. Въпреки това протестът остана и не бе отменен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте що жандармерия се е събрала да пази народните изедници/избраници/.
64
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли поне един мандат да изкара тая Тиква до края.Много го обича народа.
63
5
 
60
 
! Отговори
Работеща преди 4 години
Протеста е на целия малък и стеден бизнес, не е на хотелиери и ресторантьори. В наредбата има десетки неясноти и недоизмислени точки, които не просто ще спъват бизнесите, някои тотално ще ги закопаят. Протеста не е за намаляване на ДДС, протеста е да не се налагат още един тон почти неизпълними условия за адекватна бизнес среда.Моля, бъдете умните, разсъждаващи и образовани граждани, каквито знам че все още има в тази държава и не позволявайте да ни разделят на ние и вие.
62
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дребния бизнес пълни хазната на Боко и БВП с,който се гордее .защото крупен бизнес в България няма.
61
3
 
57
 
! Отговори
Да вземат преди 4 години
да сложат по един данъчен на един работещ да живее с него 24/7 пак няма как да събират приход. В държавата е като в семейството - започва се от ЛИЧНИЯ ПРИМЕР. А какъв личен пример ни дава министър Горанов - живее уж под наем в апартамента на роднина - и какво иде дани каже това - в държавата всяко мошенничество е допустимо стига да е удобно формулирано. Също и с онези с покривите, къщите и за тъщи, хазартни бизнеси и т.н. Все хора от парламент, правителство, съд, прокурори и т.н.
60
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са медиите Телевизията това ли е свободата на словото и медиите.
59
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33, никой не е против борбата с корпуцията без значение в кой сектор е. Наредба 18 в този си вид не е приложима. Това е проблема. Не е възможно технически да се въведе. За да се приложи правилно трябва да минат години за да се тълкува всеки неин член от съда и да се прецени дали е законосъобразен. В момента тя се налага и тълкува едностранно само от НАП , които са заинтересована страна а това е недопустимо в правова държава.
58
4
 
54
 
! Отговори
Бачкатор преди 4 години
10 години работих в частния бизнес и чак накрая разбрах,че чорбаджията ме е осигурявал на половин работен ден...
57
8
 
49
 
! Отговори
До 52и преди 4 години
Кое няма нищо общо Че на всички заплатите минават през НАП ,А тия с хотелите и ресторантите като ги задължиха да се вържат към НАП и опищяха медийте. Е друго си е да си в сивата икономика и да ревеш, че нямаш никаква печалба. А да караш Бентли, жена ти да се тагва от Дубай и децата ти да учат в Лондон. Нали ?
56
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33що, да има повече за крадене от гроб ли? (ако за момент си представим, че е така както казваш). Така и така ако се дават рушвети некъде, те отиват при електората - раздутата до макс. администрация в която са наредени на лебец само алчни гербави калинки ..
55
5
 
47
 
! Отговори
реал преди 4 години
тези действия на 3 души в власта са срещу народа и избирателите си с цел да мачка бедния и малкия бизнес
54
10
 
43
 
! Отговори
33 преди 4 години
До Генчо ПродановКорупцията в частния сектор многократно надвишава тази в държавния. И като мащаби и като сума. Като се прибавят укритите данъци и осигуровки, се получава нещо чудовищно. 30 години частния сектор работи полулегално и вече крайно време това да се прекрати.
53
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54По-успешни и по-добри хира са. Не всички са равни. Равенството е лъжа. Някои са повече.
52
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56Повечето места, особено като ин стои паролата на листче, лепнато на монитора ... така става. Ама бая лели си заминах, де не ги казват по телевизията, да ти кажа.
51
3
 
49
 
! Отговори
Генчо Проданов преди 4 години
"Чувствителна информация" са доставни цени, планирани промоции, продажни цени, контрагенти, разходи, моменто състояние на фирмата и др. С една флашка срещу 2000 лв кака Гичка чистачката от НАП за една вечер може да приключи фирма с 30 годишна история.
50
7
 
50
 
! Отговори
оннк преди 4 години
Печалбите от заграбеното мутроморие отиват 90 %в частните джобове на тия ресторантьори и хотелиери!Не им стига ами протестират да има как 150 %да си присвояват без един лев данък!Аз съм за протести но когато са справедливи!Не съм нито герпеераз нито комунист
49
7
 
44
 
! Отговори
Нищо лично преди 4 години
Ама всички останали да не сме по-глупави ,че си плащаме данъците.Те какво са повече от нас.
48
2
 
44
 
! Отговори
Генчо Проданов преди 4 години
До 33- Укриването на данъци и неплащането на осигуровки се пресича с проверки от Агенцията за приходите и без наредба 18. Разбира се на практика се случва "имам човек във НАП" и повечето проверки са само проформа и фирмите са предупредени месеци преди да бъдат извършени. Проблема винаги е бил един и същ- ниските заплати на чиновниците и ширещата се корупция в тези среди. Играта на "Биг Брадър" няма да го реши.
47
3
 
39
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Протеста и наредба 18 няма нищо общо с това което си написал.Първо се запознай и тогава коментирай
46
0
 
35
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До bbbБлагодаря. Да ти се връща, приятелю! :-)