Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус

"Щом диша и се движи не е за болница", казали от "Бърза помощ"
2 апр 2020 15:23, Петя Славова
126
Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Появяват се сигнали за хора с бронхопневмония, които РЗИ отказва да тества за коронавирус и лекарите ги оставят сами да се справят с болестта, без да ги приемат в болнично заведение, въпреки че здравословното им състояние е влошено.

Такъв случай е на семейството на Цветелина Трайкова от столичния квартал "Чепинци". Жената разказва за битката с вируса, която води и помощта, която при тях, според нея не идва.

По думите й, институциите си прехвърлят болния й от коронавирус баща, който се лекува вкъщи, въпреки тежкото му състояние.

"На 18-и март се разболява, изписва му се левокса, без изследвания, тъй като по време на епидемия не се посещава личния лекар", обяснява жената пред bTV.

По думите й, баща й изпива лекарството, но продължава да вдига температура и да кашля. Прави си рентгенова снимка. Майката на жената също кашля, но е в добро състояние, докато баща й се оказва, че е с двустранна пневмония. Изписват им други лекарства. Състоянието на майката се подобрява, но не и на бащата. Мъжът продължава да кашля и да поддържа висока температура.

Семейството отива в частна лаборатория и тестът за коронавирус се оказва положителен. "Започна пак звъненето на 112, на РЗИ, на Министерството на здравеопазването, на личен лекар.", обяснява Цветелина.

В крайна сметка Бърза помощ идва, но отказва да вземе възрастният мъж. "Казаха, че щом се движи и диша значи не е за болница", довършва разказа си жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има реално интервю с тази жена на страницата на btvnovini, но мисля че беше в неделя или понеделни
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепърва ще става по зле с увеличаване на болните
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека, нека! Да им се трупат точки на управниците. Един ден ще се чудят откъде им е дошло.
108
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато спре да диша, пък ще е за моргата, но във всеки случай, не е за болница. Цялата българска здравна система е една шега...
107
2
 
29
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Искам да се проучи и коментира този случай на брифинг,защото е не малко тревожещ и се различава от това което ни се казва като предприето внимание към заразените с Covid-19 у нас!
106
2
 
35
 
! Отговори
Тончо преди 4 години
А иначе по телевизиите мноооого приказваме,само дрън-дрън,а народът си мре.
105
3
 
27
 
! Отговори
Лекар-специалист преди 4 години
Когато спрете да дишате тогава се обадете на бърза помощ, то и без това беге-лакрите не ставаме за нищо
104
8
 
17
 
! Отговори
Англия преди 4 години
Ккво сте се размрънкали , в Англия е същото , човек има температура 39 градуса и не може да диша и му казват стой си вкъщи 14 дена , ако стане по зле тогава се обади пак и вземай парацетамол.
103
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красноречив пример!Продължавайте да вярвате, че всичко се прави за вас.
102
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За здравите депутати има тестове.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верваме на Генералния щаб.
100
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава какви са тия в болниците от които само 18 интубирани,как за едни може а за други не??Май накрая ще избият балансите на хората.
99
2
 
20
 
! Отговори
Факт преди 4 години
От два месеца в България единствената мярка с реален резултат е всички влизащи в България да се затварят в изолатор за 40 дни. Ползата от всичко друго взето заедно е по-малко от 1% от тази мярка. Защо не се прави нищо в България?
98
2
 
35
 
! Отговори
Възмутително преди 4 години
Учудващо ли е, че тази новина не е водеща или че я няма по btv и nova. От първо лице мога да потвърдя че заболели с пневмонии им се отказва тестване. В моя случай - използвахме връзки, за да настаним наш близък поне да е в болница
97
19
 
15
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Интересно, спомняме си , че от Чернобил се изля радиационен дъжд и покоси народа ,докато комунистическите велможи се криеха в скривалища и ядяха специална храна ,предназначена само за тях ! Никой не спомена никога колко са умрелите от радизцията !!!!!!!! И днес умират още българи ,които тогава маршируваха под радиационния дъжд и крещяха колко е велика Парията ! Защо няма информация колко умряха тогава и колко умират още днес от скритата Чернобилско-комунистическа мръсотия ?
96
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тоя вампир къде е скитосвал та се е заразил?
95
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фейк
94
1
 
23
 
! Отговори
На 18 преди 4 години
На 18-ти се разболява, което означава че човекът се е заразил десетина дни по-рано преди пи ар кампанията на щаба от генерали. Защо не са търсили такива случаи, включително и сред регистрите на джи пи-тата, а чакаха възрастните хора от Лом да им се довлекат лично в краката, за да вземат мерки.
93
4
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Вчера спешните медици излязоха с протестна нота срещу светлото демократично управление, веднага започнаха атаки срещу тях, развитата демокрация работи успешно, да ви лекуват милиционери и борчета като не сте доволни ;) !!!
92
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре но на сайта на БТВ няма такава новина нещо май съчинявате за рейтинг