Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус

"Щом диша и се движи не е за болница", казали от "Бърза помощ"
2 апр 2020 15:23, Петя Славова
126
Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Появяват се сигнали за хора с бронхопневмония, които РЗИ отказва да тества за коронавирус и лекарите ги оставят сами да се справят с болестта, без да ги приемат в болнично заведение, въпреки че здравословното им състояние е влошено.

Такъв случай е на семейството на Цветелина Трайкова от столичния квартал "Чепинци". Жената разказва за битката с вируса, която води и помощта, която при тях, според нея не идва.

По думите й, институциите си прехвърлят болния й от коронавирус баща, който се лекува вкъщи, въпреки тежкото му състояние.

"На 18-и март се разболява, изписва му се левокса, без изследвания, тъй като по време на епидемия не се посещава личния лекар", обяснява жената пред bTV.

По думите й, баща й изпива лекарството, но продължава да вдига температура и да кашля. Прави си рентгенова снимка. Майката на жената също кашля, но е в добро състояние, докато баща й се оказва, че е с двустранна пневмония. Изписват им други лекарства. Състоянието на майката се подобрява, но не и на бащата. Мъжът продължава да кашля и да поддържа висока температура.

Семейството отива в частна лаборатория и тестът за коронавирус се оказва положителен. "Започна пак звъненето на 112, на РЗИ, на Министерството на здравеопазването, на личен лекар.", обяснява Цветелина.

В крайна сметка Бърза помощ идва, но отказва да вземе възрастният мъж. "Казаха, че щом се движи и диша значи не е за болница", довършва разказа си жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
29
 
! Отговори
Логика преди 4 години
Ами ако вече беше спрял да диша и да се движи, тогава близките му нямаше да викат "Спешна помощ", а една съвсем друга агенция, която винаги се отзовава на повикванията и никога не отказва да осигури превоза с катафалка.
90
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при ГЕРБ. Вие друго ли очаквайте, когато на изборите позволихте на ГЕРБ отново да са на власт? По некадърни управляващи от ГЕРБ едва ли имало някога. За корупцията няма да коментирам.
89
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Колт изравнява всички!Да де, ама Кирето Гела (Грипчето) се оправи за 5 дена, болница затвориха за него, персонал "арестуваха". Дали е равен с раята, дори и от погледа на самата рая?Не е важно какво чувстваме и разбираме, а каква е обективната реалност.
88
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе като не е депотат така я виж за тях бързо се задействаха нещата
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе става всички да се считат за равни. Следва да е разбираемо...------------------------------------------------Пет пари не давам за тези,които са си въобразили,че са по-равни от останалите,те не са по-различни от останалите човешки същества и не мисля,че са нещо повече от мен или от някой друг,комплексари с чувство за превъзходство над останалите ,както казват американците - Колт изравнява всички!
86
0
 
14
 
! Отговори
Минал от тук преди 4 години
Работа са прокуратурата. Някои лекари са най- висши степени на благодарност, но други са за укор в работата си. Обаче заради такива се обиждат и първата група и започват да се защитават. По този начин мърлячите минават метър, а те най- много реват за пари после.
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благодаеят на РЗИ ,нямаш ли пари тест нема
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До докторане пише да са му мерили кръвното...
83
0
 
21
 
! Отговори
Ам'чи тъй преди 4 години
Той да не се казва Хасан, или Киро.Щом можел да ходи, значи не бил за болница. Чакате го да стигне до носилка и да го докарате в болницата с надеждата човешки живот да ви наглася стъкмистиката.ИЗР.ОДИ неземни.
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАНищо. Просто не сте депутат. А от това вече произлизат много други неща. Не сте публична личност, не представлявате други хора, които ще се застъпят за вас, не разполагате с ресурс, за да промените системата с малко, в рамките на благодарността за проявеното старание...Не става всички да се считат за равни. Следва да е разбираемо...
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - могат даже да загубят работата сиКак точно се получава лекар да загуби работата си? Оказва се, че по-голямата част от популацията на територията живее в сферата на някакви предположения и миражи.Когато обстановката се поуспокои, попитайте някой познат лекар как избира на кого да помогне и кого да остави на съдбата. Ще бъдете изненадан от откровенията, които ще чуете. Пример - лекар ще се погрижи много по-добре за вас ако говорите на еднакъв език с него по вашия проблем.
80
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ще отказват прием на болни, тогава защо бяха всички тези дарения за болниците? Малко милиарди ли се изливат ежегодно в болниците, колко дарения в пари и консумативи? Накрая- оправяй се вкъщи.
79
0
 
12
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Явно не сте ме разбрали!не казвам,че ще наплюя хора,които не харесвам,а тези,от които зависи дали да ме лекуват или не!Явно те преценяват-да живея или не!Какво да правя,като не съм депутат!?!?
78
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато вирусът тръгне из гетата, починат няколко шуеди и започнат да се раздават шамари пред спешното, тогава вече започва шоуто.
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Кирчо Домуса го оправиха за 2-3 дни от това "грипче". Хехех.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименприемат само привелигированитезащото те имат авторитет. Авторитетът е излъчване към другите, а не всяване на страх. Затова ги и лекуват със старание.----------------------------Само ще ти кажа ,че се изхилих яко на глупостите,които си написал(а),хората ги мразят и се страхуват от тях,затова не могат да им откажат - факт!Щото не се знае каква дяволия и мръсотия ще им сторят утре,могат даже да загубят работата си.За никакво уважение или излъчване става и дума,пълни глупости!
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДА - на мен ми се струва ,че не си у редВсеки човек има близки. Не всеки човек с "хваща за винкело". Некои разсъждават и оценяват какво може да се направи и има смисъл да се прави, а какво е само емоционален изблик без бъдещ резултат.
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен71, 72 .... Колко злоба има по този свят...----------------------------------Не съм нито 71,нито 72,но има една българска поговорка - "кавото повикало,такова се обадило", та и за лекарите важи!
73
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Приемат само привелигированитезащото те имат авторитет. Авторитетът е излъчване към другите, а не всяване на страх. Затова ги и лекуват със старание. И не е егоизъм при лекарите. Просто медицината не е всесилна. Може да се хвърли много труд с нулев резултат. Ако лекарят не е вътрешно убеден, че трябва да хвърли труда си в точно този случай, то ще подмине и ще остави нещата на ситуацията. Не е до добър или лош лекар. Човешката психика така работи.
72
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
71, 72 .... Колко злоба има по този свят...