Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове

Пикът на болестта ще е тогава, мотивира се кметът
8 апр 2020 15:50, Анисия Иванова
133
Фандъкова: След Великден ще отпуснем режима за планини и паркове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини след това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Тази сутрин министър-председателя Бойко Борисов каза, че може да мисли за облекчаване на посещенията на паркове и планини.

"Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем според специалистите наближаващия пик по време на великденските празници, така че мнението ми е, че докрая на великденските празници не бива да се правят промени в режима. Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване особено на първо време за семействата с деца.

Още по темата

За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това говорим след великденските празници", изтъкна Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя поясни, че днес има онлайн заседание с Общинския щаб да може да се създаде организация.

"Разговарях и с директора на Столична дирекция на вътрешните работи по този въпрос. Увери ме, че полицията ще има ресурс да контролира процеса, както го започнем. На този етап моля всички, нека да имаме още малко търпение. Справихме се много добре всички граждани на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплина, показахме отговорност. Нека сега предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни. Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и апелираха повечето хора да останат вкъщи по тези празници. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила и в, и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около църквите", каза още кметът на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Къде ще летува вируса? Сега гледах клип в ютюб с немски вируслог,който прави анализи,ходи по домовете на преболедувалите,и няма жив вирус по бравите,предметите,и по домашните им животни. Значи ще изчезне вируса,освен ако не го пуснат пак.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След великден може и да е след коледа или следващия великден. Хахахахах
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога след Великден? По Коледа например?!
39
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса НЯМА да изчезне след великден...
38
1
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Аз пък ще продължавам да се наливам с бира,понеже не съм морско свинче и ще заглеждам женичките,как са оформени анатомически
37
3
 
6
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Файдъкова! Бацелоната ни е построил достатъчно Стадиони! И ще го играете бегаскус.
36
1
 
25
 
! Отговори
да питам? преди 4 години
Може и по зле да е!Днес видях пред блока обява.ВНИМАНИЕ!ДА СЕ ДОКЛАДВАТ ВСИЧКИ КАШЛЯЩИ НА ДОММОУПРАВИТЕЛЯ/милиционер/Дали ще ги растрелят пред блока?!
35
2
 
16
 
! Отговори
Off преди 4 години
Пуснете ги беееее, бееее , бееее.Ако това продължи твърде дълго, хората сами ще се пуснат и управниците ще тичат след събитията.
34
3
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Точно тогава ще се разпространи Ковид.Къде са временните болници ?!
33
6
 
4
 
! Отговори
Владикур Пиздин преди 4 години
КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 76 ГОДИНИ. ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ. ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски. Цялата Земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския Род Дуло ще Ликвидираме Този 142 Годишен Руско-Турски *** и Възстановим Българската Държава ! КАЗАХ ! bulgarya.ga
32
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Когато имаше кметски избори софиянците си избраха същатата кметица някой от тях не отидоха до урните сега плачат
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента народа е така наплашен от вируса и глобите, че ще минат поне 2-3 месеца докато човекопотока в най-хубавото време за планина достигне половината от нормалния.Имам наблюдение върху местните баничарници, които въпреки, че не са затваряли предполагам имат спаднал оборот от поне 3-4 пъти.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закона за извънредното положение им дава право да ограничават каквото искат, включително да ти теглят куршума при определени обстоятелства
29
0
 
4
 
! Отговори
Великденски заек преди 4 години
До БацилаИ верижни катастрофи забрави.
28
1
 
5
 
! Отговори
сара преди 4 години
Обсъждали - главните епидемиолози и вирусолози , обсъждали дали да не ни държат още в къщи под надзор...или да ни пуснат на воля ... гледали ли сте филма "Гатака " ? Изтеглете си го и го гледайте. Бъдещето дойде.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе номер 11, лекарите, лекарите лекуват, не им е работа да правят статистически модели. Така, че не лекарите, а статистиците знаят най-добре.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отпускайте, иначе ви чака ... дърво!
25
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне ограничете до след Великден кучкарите, да си разхождат кучетата на периметър 100 м. от дома, вместо да минават километри под претекст разходкана кучето. Сега ще наскачат, че имали енергия за изразходване, и децата имат, ама си стоят вкъщи!
24
4
 
21
 
! Отговори
Az преди 4 години
Тази селска овца НЯМА никакви правомощия да забранява достъпа да Природен парк Витоша, който е под управлението на Изпълнителната агенция по горите към МЗГ. Главният манекен на държавата, господин Каскет, кога смята да се занимае с този въпрос ?
23
1
 
22
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Ама кви са тия глезотии? След Великден разходки по парковете?!?! Всички вкъщи поне до Коледа !!!