Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
22
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
А госпожо Фандъкова, недейте така, никой не желае за си разменя с Вас каквото и да било! :}
22
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу диктатурата на Тиквите!
21
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си остават, където са отишли...Стига компромиси!
20
10
 
33
 
! Отговори
Риторично преди 4 години
Тя знае ли, че за възрастните хора е пагубно да се залежават и да не излизат на разходка, особено тези с диабет и сърдечни заболявания Знае ли, че през последния месец броя на инфарктите се е увеличил два пъти? Наясно ли е, че след карантина ще си обменяме много повече вируси и ще има в пъти повече болни, просто защото от липсата на контакти, слънце (вит.Д) и натрупания стрес имунитета ни ще е отслабен?
19
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха загрижени да не се разнася вирусът, щяха да затворят София още в сряда или вторник. Те знаеха, че "столичани" ще се юрнат към провинцията. Имаше как да направят само работещи да влизат/ излизат, но не го направиха. Не приемам загрижеността на Фандъкова за искрена. И сега час по час ще ни информират, че столицата е затворена, колко коли върнали, как хванали тарикатите, опитващи да "пробият" блокадата и дрън- дрън мерки за "опазване" на животИ.
18
12
 
39
 
! Отговори
КЪДЕ Е АДЪТ ? преди 4 години
Премиерът Бойко Борисов каза преди седмица, че по Великден ще сме в Ада ...Утре е Великден. Къде е Адът ?Ако утре няма трупове, чували с трупове и камиони за трупове е крайно време прокуратурата да се задейства и да потърси отговорност на хората, които всяват страх и паника у населението.И пак ви казвам - в България няма да има италиански сценарии !И не заради КПП-тата или забраната да се ходи в парковете.Други са причините, но герабвите са толкова прости, че няма смисъл да им обяснявам.
17
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данче, ти защо беше без маска и имаш ли позволение да напускаш Самоков?
16
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и защо да не мога да отида до вилмта си, която съм си купил със собствените пари и за която плащам данъци ? а между другото като не ми разрешавате да пътувам извън София ще ми върнете ли парите за винетката
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен23Почивката в колата бе, ама че недосетлив.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не знам защо го кръстиха този вирус Covid-19 ? - трябваше да си го кръстят директно Greta и хем хората щяха да са наясно а и щяха да спазват повече ограниченията.
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега шихме маски, след празниците почваме - чували за...
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10,Каква почивка бе, гений - ни хотели са отворени, ни нищо. Говориш си и ти, колкото да не заспиш.
11
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безотговорно поведение на малка част от сънародниците ни. Има хора, които са обсебени от мисълта, че трябва да излъжат, измамят, надхитрят другите! Но в тази ситуация, кой лъжат? На-много себе си!
10
16
 
14
 
! Отговори
Доктор, поп и гробар преди 4 години
Безплатно заразявам с корона вирус всички конспиратори и дървени философи дето бърборят колко безопасно било всичко.Елате да ви бодна с иглата. После ще ви интубирам и ще ви опея в последните ви минути преди да ви заровя безплатно далеч от близките ви.Неещастници!
9
9
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Вчера делиха хората на българи и роми.Днес явно е ред да ни делят на софиянци и хора от провинцията.
8
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами за да я достигнем тая прословута крива, с която от месец и повече ни плашите бе, Данче....
7
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шайката вече официално са престъпници срещу човечеството. Извършват геноцид над коренното население на България. Докато незаконно тероризират българи с глоби и заплахи от затвор, всички видяхме как стотици роми без предпазни средства струпани на талази, бяха молени и уговаряни срещу безплатни храни и други помощи! Това дискриминация ли е? Според мен да -срещу работещите, дисциплинирани хора, плащащи данъци! Защо не бяха проверени и глобени , както се прави с нас?! Ние 2-ра категория ли сме?!?
6
9
 
33
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
"Защо трябва да си разменяме вирусите ..."Тая съвсем изперка, освен някакви вируси , друго няма в главата...
5
10
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Глей ти си работата. Вашите избиратели , тея на минималната работна заплата ,нали ви слушат. Те са и по голямата част от България .Затова и сте на власт.Не съм ви избирал Аз , няма и да се подчинявам на вашите закони !!!
4
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото така сте свикнали, вие софиянците, да изкарвате почивката в колата.