Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецка какво казва ми е интересно? И тя все пак е от ЦК на БКП антикомунистка.
242
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както са тръгнали нещата май скоро гордите софиянци ще драпат да идат да живеят на село ама тогава ние селяните ще викаме ! - Не ги пускайте нека си седят в София и да ядат павета.Не си продавайте имотите на село а намерете начин да ги стегнете ! - ще ви потрябват.
241
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова ще си отиде ли до Самоков?
240
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова не бих я сложил да менажира ливада или картофена нива.
239
2
 
5
 
! Отговори
ЯКИ САНКЦИИ преди 4 години
ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ВИРУСА В БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е СЪЗНАТЕЛЕН ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!
238
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама таваришката не се спира да обикаля с служебната кола с шофьор, следвана от *** и да се среща с всякакви калинки.... Всички те каквабо.... имунизирани ли са, че са толкова нагли да казват на всички останали да стоят в панелките си...
237
3
 
16
 
! Отговори
se преди 4 години
Фандъкова се прави на булка ощипана.Тези които имат вили по морето не са от народа.Това са бизнесмени и хора от държавния административен апарат с високи доходи.Та тях ли ще спрат полицаите.Убеден съм че 80 процента от напусналите София са хора от ,,нашите".Всичко се провали заради привилегиите на определена каста в нашето общество.
236
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко все такива селски *** ги търси за да не му противоречат.
235
3
 
9
 
! Отговори
Питанката преди 4 години
А защо трябваше да въвеждате половинчати мерки? Или пълна блокада или никаква! Сега половината си стоят вкъщи, а другите сеят зараза. Скоро ще трябва да разпуска те седя ката. Или тя ще се саморазпусне.
234
10
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Фандъкова била от Самоков,а па тази Манолова къде искаха да ни я набутат сигурно е от Париж:):):):):)Президента и той сигурно е от Париж:):):):)
233
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато тялото ти е в София, а душата - на село!
232
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не намират заразени в Банско! Най се уплашиха, че са го затворили за пр и спряха тестовете! Фанди не се излагай и ти. Мислех те забинтилигентна жена!
231
5
 
15
 
! Отговори
Ваньо преди 4 години
Софиянци живеят в най-мръсният и претъпкан град и е странно защо имат самочуствие като са едни панелни мишочета. И са големи киселяци намръщено, груби и страхливи.
230
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поради что Фандъкова трябва да се вози в луксозни автомобили платени от данъкоплатците?
229
10
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Мълчи, паткеЕ такива като тебе най-ги обичаме тука със съседите:):):)Бой .... и Сръбска музика:):):)После в травматологията при Балтов:):):):)Един такъв свободолюбив елемент като тебе имахме и изгоря вече:):):):)Що не си тука наблизо някъде да ги разправяш тези вицове?:):):):)
228
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на какво основание ще глобяват някой, след като на кпп-то са го пуснали да излезе? каква е ролята точно на това кпп?
227
2
 
16
 
! Отговори
Ева преди 4 години
Гербавите *** мърсят тук и по великден! Цъкайте, че скоро ви чака голямата мизерия.
226
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам хубава вила близо до София. Сега всичко е цъфнало, слънце е огряло, птиците пеят, уискито не те хваща. И зарязах всичко това, защото не можах да измисля причина да ида на вилата за пред кпп-то. Комшията още в сряда ми се обади, че са горе и ме изкара глyпaк,че съм още в София.... Е нема как, тук си останахме с мойта.
225
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам кой печели от настройването на едни българи срещу други българи? А, другарко Фандъкова?
224
1
 
15
 
! Отговори
EL PERIODICO преди 4 години
Абе къде е спасителя на България?