Мъж от София отглежда кошери на балкона си

Съседите му от години се опитват да го накарат да ги премести
29 юни 2020 14:27, Ния Христова
105
Мъж от София отглежда кошери на балкона си
Снимка: Pixabay
В квартал "Красна поляна" в София жители на блок водят битка с две семейства, които не се съобразяват и нарушават правилата на етажната собственост, съобщи NOVA. Става дума за два пчелни кошера, които обитават терасата на един от съкооператорите. Съседите му от години се опитват да го убедят да премести кошерите на друго безопасно място. 
 
Жилището му се намира на третия етаж, а на балкона му има няколко кошера. Пчелите влизат в апартаментите на съседите му. Една от съседките дори е пострадала като е настъпила едно насекомо. Други пък страдат от алергии, а това застрашава тяхното здраве.
 
В момента пчелите се намират в процес на роене. Част от семейството се е заселило на близките дървета. Жителите на блока смятат, че пчелите са изключително полезни, но не е безопасно както за тях, така и за хората, да обитават блока.
 
Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите "са се държали миролюбиво, но пребиваването им ще бъде прекратено съгласно връчено предписание".
 
"Тази сага е от две години. Посъветвахме жителите на блока да направят събрание. Мъжът, който отглежда пчелите, не е регистриран като пчелар. Лошото е, че има акт и предписание, но сме с вързани ръце. Пчелар ни помага в аварийни ситуации. Но и аз самият не знам как да влезем в апартамента и да премахнем кошерите", обясни кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
Станко Стоилов, който отглежда пчелите, отправи молба към жителите на блока за двумесечна отсрочка, за да извади меда от кошерите. Той поема грижата да премахне кошерите след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
5
 
! Отговори
арахна преди 3 години
Защо се възмущавае, човека си отглежда кошери, а не пчели, според заглавието ?! За съседите, това си е чиста проба завист, в Париж това занятие, дори се насърчава !!
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае на колко комшийки е опрашил саксиите с мушкато.
96
0
 
6
 
! Отговори
Баси преди 3 години
Пловдив ул. Данаил николаев и бул Руски на покрива на кооперация се виждат 13 бр пчелни кошера. Виждат се от площадката над ресторант южен полъх. И това е от години. Сигурно и няколко кмета са ги виждали и единственото което са направили е почесване между краката.
95
0
 
5
 
! Отговори
До 97 Лора преди 3 години
И къде , как и в коя държава го видя това ?
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големо шоу има в софиа ! Те гражданите развъждат по терасите и прасета, кокошки, някой и магаре, кон а сигурно имат и крава някои, кози , овце с бе големо село е софиа
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за кучета и котки може, за пчели не може.
92
6
 
9
 
! Отговори
Лора преди 3 години
По цял свят се гледат кошери по покривите на сградите, ние пак сме против.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале в тая *** София да ядеш отровен с олово и тежки метали мед ужас!
90
0
 
12
 
! Отговори
Carnivorous преди 3 години
Пак като не си е взел прасе!
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми е пчелар и има 3 кошерчета в двора си (2 декара двор на село) и въпреки това мисли да премести кошерите при останалите в пчелина (извън селото) защото съседи му се оплаквали от пчелите.
88
3
 
6
 
! Отговори
Станимир преди 3 години
По-добре кошери отколкото ковид:))
87
6
 
9
 
! Отговори
Най-правилно е преди 3 години
Уф тоя да си взема кошерите и да си ходи на село. От какъв зор ще гледа пчели на балкон в блок?Българинът все на тарикат се прави. После продава 1 буркан по 10 лева с мед.
86
1
 
14
 
! Отговори
Мечо пух преди 3 години
И какъв мед дават тези пчели? Сигурно безоловен 95 октана.
85
0
 
5
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Че кой иска надута до дупка музика? В друга държава това нямаше да се случи.
84
0
 
5
 
! Отговори
Сериозен преди 3 години
И ако не гледа пчели на балкона какво ще му стане?
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си имах една отводка(малък помощен кошер) на балкона.Пчелите сеизмъчиха.Нямах никакъв проблем.Има и кротки,които нападат в краен случай- средно-руските.Но при мен,няма прошка,нямапушалка,нищо не помага.Става въпрос,когато се отваря кошера.Само да кажа,при дим не нападат.Този човек,да ги отваря нощемВ момента няма мед,може би от дъждо-вете.Когато няма паша,както в момента(има малко липа),нападат.Има пчели,които просто си нападат,далеч,някъде.Щом съседът знае,да ги маха,няма угодия.
82
3
 
3
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До 82 Ти добре ли си с тези 80 килограма на ден. В в зоопарковете им дават по 7/8килограма на ден.
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесна работа-една пръскачка с дълго рамо "Нурале",,Айкън"или нещо от сорта и нещата приключват за 5 мин.Какви 2 год.какви 5лв?
80
3
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Когато махнат всички дискотеки и кръчми дънещи попфолк тогава и народа ще си махне животните и тнт народа не е създаден за да живее в град с блокове
79
2
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 82 господине/госпожо мен ме дразни това ,че в големите градове във всеки квартал има заведения и всяка вечер почва да се дъни яко чалга и се чува в целия квартал и е така от десетки години и на никой не му пука