Протестът в кадър: Ден 8

И днес хората поискаха оставката на правителството
Обновена: 17 юли 2020 12:51 | 16 юли 2020 19:45, Петя Славова
285

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден осми ден на протести в страната. В столицата хората се събрират по традиция в Триъгълника на властта, настоявайки за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Още по темата

И днес протестиращите затвориха за движение бул. "Цар Освободител". Демонстрациите започнаха още в 16 часа. Час по-късно край МС на площад "Независимост" вече имаше и симпатизанти на сдружение "Боец". Заявката е за най-мащабният протест за последните дни, като се съобщава, че много хора пътуват от цялата страна, за да дойдат на площада.

Снощи Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Премиерът се обърна към гражданите да протестират, но мирно и да спазват разстояние, заради опасността от заразяване с COVID 19.

Въпреки че повечето от хората искат демонстрацията да премине без инциденти, имаше и дни с провокации, арестувани и ранени. 

И днес полицейското присъствие в района остава засилено, като органите на реда проверяват раници и чанти на пристигащите.

Засега ситуацията е спокойна. Очаква се протестът днес да стигне до НС и да продължи към БНТ, където се събраха част от демонстрантите. По-късно протестиращите отново поеха към МС. Там в по-късните часове на вечерта се появиха провокатори, но бяха разделени от органите на реда с жива верига от мирните протестиращи и до сблъсъци не се стигна.

В почти всички големи областни градове има организирани демонстрации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
6
 
! Отговори
гербер до МАРТИН преди 3 години
До Мартин , Мартине , ти си от тези, които търкаха билетчетата и ти е простено .
191
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Румен Радев, Васил Божков, Цветан Василев (КТБ), Мая Манолова, БСП и сие нямат друг полезен ход, освен този: - Да успеят да свалят правителството. Румен Радев да даде мандат на Служебно правителство за 3 месеца - до новите избори. През това време Бойко Борисов да му бъде повдигнат обвинение и да бъде арестуван, а Иван Гешев - свален от пост. "Добре" са го измислили този Държавен Преврат, но не и в ХХ век. Те са майстори в смутни времена да извършат бленуваното от тях възмездие в/у враговете им.
190
2
 
3
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Велик е Бойко дръж вожде иначе ще умра от глад!
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам има няма 4000 човека а в по малките градове по 50-човека
188
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка картинка. Безработни михлюзи, ***, пенсионери с деменция, ученици отишли за купона. Тая пасмина ли ще сменя системата....
187
2
 
7
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Има нема сто човека!
186
5
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Не бе, с касети си ходим, като нашият човек, прокурорчето,той е наш идол.
185
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете бегайте да защитавате вожда на плащада или стинките не стигат за билет за градския транспорт!
184
10
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 3 години
Излизайте и бухалки по всички герберасти! Войната е българи срещу гербери! ПУБЛИЧНИ ПРИСЪДИ НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН ЗА ЦЯЛАТА ПП ГЕРБ!
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо се ограмоти и тогава искай много вартъщия=пише се вЪртЯт а не вАртЪт но той пък Божков как говори,Борисов е филолог направо а ти си божкогадевист,може-би и десен.
182
1
 
9
 
! Отговори
681 преди 3 години
Всеки ден все по-рехаво и по-рехаво. Утре даже мисля да хода да ги преброя.
181
2
 
9
 
! Отговори
0077 до ком.160 преди 3 години
До Анонимен , нищо не се решава на УЛИЦАТА! Поредните баламурници и неграмотници колкото се решава на Бузлуджа , толкова и на улицата.
180
1
 
3
 
! Отговори
Мухобойко преди 3 години
Радев-оставка! Цачева ще кача на твойто място! Аз и магаре да издигна за кандидат и него ще изберат верните ми гербави ***!
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така на око 1500 човека има ли,дайте ги отгоре и не само с интелигентните лица,,някои други медии клонящи към ГЕРБ какви образи показват,не е истина,особено един ми обра точките=една дебела сключена вежда и извита от край до край на челото и дълга коса скоро немита,вероятно е слабо или напълно неграмотен,може-би и обикновен човечец служител у чистотата.
178
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината от протеста са имигранти-върнаха се в Бълпария като ги натириха от запада-и сега за да се върнат няма да имат работа и ще трябва да стоят 14 дни под карантина-сега работа по полето и строежите бол, ама тия мамини синчета и дъщерички не знаят какво е това
177
1
 
3
 
! Отговори
Мухобойко преди 3 години
Портретите на Гешев, Цачева и Роско целувам всяка вечер за лека нощ! Клел съм се в тях! Те ще оправят България!
176
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да бъдат изметени Гробаджиите.Те се оядаха до ента степен.Само далавери вартът.Конфискация на всичко придобито с мошенничества.Сарайте да се съборят.Какви са тези новобогаташи,задминали и арабските шейхове.От къде са им милионите.Национализация.
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтаматЕ как каскет бе?!вече с yшанки ли ходите бе?
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко показаха в защита на тиквата!?
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МухобойкоА, станахте 9!нещо зле ти се отразява писането за рубли май, а? Почна 9 монитора ли да виждаш?*** целуни портрета на *** и ше ти мине :)